Sunday, May 15, 2016

Kesibukan yang baru.

Assalamualaikum wbkt...

Walawehhh... sayang aku blog yang satu ni hehe..

Bukan apa..setiap kali buka blog ni.. check statsticnya walaupun aku jarang-jarang update.. ada seja orang masuk singgah tengok huhu...

Memang aku ada buat blog yang baru untuk projek baru ku tu..

Sekarang aku membizikan diri mengikut bisnes berjemaah di dalam SHOM ( Sahajidah Hai O Marketing )

Memang kalau ada orang yang kenal aku.. atau ikut blog ku ni dari dulu.. macam-macam MLM yang aku ikut kan hehe...

Ndak pa cuba dan cuba dan terus mencuba...semua langkah dan pengalaman mengajar diri..

Aku ini insan yang lemah.. dan banyak kekurangan..aku sedar diri ini perlukan banyak bimbingan..

Knowledge is Power bak kata Will Traynor dalam buku 'Me Before You' pesannya sama si Lou.

Nanti aku update juga balik perkembangan semua di dalam blog ini... Insyallah hehe..

Friday, March 25, 2016

Semangat mau berblog balik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog..

Tiba-tiba mood mau berblog dengan tertibnya menyerang kembali.. sebab aku ni dari dulu suka menulis-nulis..suka menaip-naip walaupun entah hapa hapa yang aku taip asalkan jariku ni menekan-nekan keyboard gitu..

Sekarang ni aku mau share dalam blog yang sekarang ni aku gila mau menjahit jahit pula hohoho.. sekarang ni ada dalam projek aku tengah jahit tangan paper piecing patch hexagon.. aku sudah start pelan-pelan dari bulan sebelas tahun lalu..tapi ndak pandai siap-siap sebab aku ada kekangan waktu untuk membuatnya..aku buat sekadar suka-suka dan hobi semata-mata.. dalam sehari kalau dapat curi masa..aku luangkan hanya 10 minit saja membuatnya... sebab ada benda lain lagi yang kena buat haha..


Next entri maybe aku akan buat satu cerita khas pasal projek ala kadar ku tu. Projek mengatasi kemurungan aku gelar ni projek haha... sebab macam suka-suka saja. Dan tiba-tiba teringat projek ni sebab ingat lagi dulu-dulu time sekolah rendah di St.Marys Convent, Sandakan dulu.. Time darjah dua, cikgu art kami ada ajar kami benda ni..aku masi ingat step dia ajar..tapi ingat sampai part menjahit hexies tu saja hahaha..

Selebihnya aku google dan youtube belajar pelan-pelan step by stepnya..

Ada aku ambik gambar hexies yang sudah dijahit..separuh ditolong jahit oleh si inang.. anak buahku.. sebab dia pun teruja mau menjahit.. anduh bah hehe..

Tapi gambar tu dalam handphone.. Handphone ku ni pulak sekarang rosak lagi..touchskrinnya macam dia ndak mau jalan..

Nanti aku try pindahkan gambar tu ( next timelah kalau boleh sudah huhu )..main cerita seja ndak best kalau teda gambar sebagai buktinya hohoho...

Buat sementara ni aku pakai gambar yang dicedok dari En Google dulu lah...

Gambar ehsan dari www.myfabricrelish.com
Gambar atas tu sebagai sumber inspirasi..aku cadang mau buat cadar macam atas ni..
Baru siap separuh ... buat palan-palan orang Sabah bilang..hehe. Insyallah kalau dah siap aku kasi tunjuk dalam blog ni... biarlah bidah kah hapa ka aku mo kasi tunjuk jugak hahaha..

p/s : Menaip pelan-pelan di sebelah Abdul Hamid yang light sleeper orang milikan bilang ".'

Orang milikan : orang putih huahua..

Wednesday, March 9, 2016

Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum wbkt pembaca budiman..

Punyalah boring tajuk entri ni straight forward dan boring dan skema...

Tahun ni usia sudah meningkat.. jadi penyakit baru pun semakin pandai memesrakan diri hehu..

Time aku menulis ni terganggu kejap dengan orang gaji sebelah si timur yang limpas di siring tingkap kami.. membuang sampah si om.. hehe..

Aku di tingkap yang kalau siang..orang luar ndak nampak kita...kita yang di dalam ni nampak dorang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sambung balik besoknya 9hb Mac 2016.

Google2 cari pasal maklumat Hypertension.. memang semua tanda2 aku ada..yang cepat naik darah terhadap benda yang tidak disukai tu..uinaa memang tepat dan menusuk ke jantung tepatnya hahaha...

Tadi siang macam mau histeria dan mau seja berteriak sekuat hati untuk melepaskan kegeraman yang ndak tertanggung sudah.. tapi "Aku kan kena saspek ada darah tinggi?..kalau aku throw a fit takut terus kena strok naa.. Ya Allah berikanlah aku petunjukMu...

Sebelum menutup entri ni macam biasa aku akan taruh gambar yang tiada kaitan dengan saritah hahaha..

Jap aku cari dulu apa ada gambar dalam laptop si Umare ni haha...

Gambar si Abdul Hamid waktu umurnya 7 bulan.. nasib baik ada time stamp di gambar ni..Aku ambil dengan SjCam harga Rm300 ..yang sekarang hilang dalam rumah belum jumpa2 lagi huhu... Menunjukkan careless nya aku ni haha..




Thursday, December 31, 2015

Selamat Tahun Baru 2016 !

Assalamualaikum wbkt para pembaca budiman dan yang bermurah hati singgah ke blog yang apa adanya ini huhu..

Malam ni malam tahun baru.. sempat menengok bunga api fireworks dari belakang rumah..kira meriah sebab menengok dengan jiran yang happening dan peramah haha.. baru nampak muka2 dorang mungkin pelawat atau saudara mara jiran yang baru datang kot ..

kami pun baru balik dari Imago.. makan malam special sikit makan malam sempena tahun baru ni.. Tapi sayangnya Daddy pulak busy mengejar deadline menguruskan projek,. keluar dengan anak2 dan anak buah kira syukur Alhamdulillah..

Mari kita tepek gambar yang apa adanya di lappy si umare ni..

hensetku rosak lagi dan ndak boleh buka.. yang ada picture pun yang camera sjcam tu..tapi macam leceh cara memindahkannya huhu..

uinaa jam mo dekat pukul 3 pagi ni! lepas taruh gambar ni bagus aku tidur ..iyaa besok harus cergas mengurus anak2 sih..aiseh berindon pulak aku..

uinaa punyalah lama tunggu donlod ini seja gambar yang berjaya in huahua.. nakpa cerita sejalah.. ini time makan di Imago di kennys roger..kira sedaplah juga..dan aku lupa apa nama menu makanan ni huhu..tapi dia adalah roti ada namanya roti yang dibuat begini..aku blank sekarang ni sebab mo mamai2 tidur dah haha... dan sup ayam cendawan..uinaa lapar lah pulak malam2 ni hehe..


Wednesday, October 14, 2015

Terlampau canggih atau aku yang sudah to'a?

Assalamualaikum blog..

Sekarang time aku menaip ni tengah malam, waktu anak2 sudah confirm doblas kali yang mereka sudah tidur.. huhu

Aku sebenarnya mau sambung meneruskan rutin menaip jurnal di lappy baru ni.. tapi microsoft words belum ada dalam lappy ni huhuhu.. yang ada sudah microsoft online... Mula2 terujalah kunuk2nya sebab.. wahhh canggih ni..maknanya di mana2 seja boleh menaip jurnal..

Tapi masalh mengupload gambar lah pulak.. laamaa betul dia mau up.. aku rasa aku mengupload gambar ke blog ni lagi ladzuhh kot.. ek eleh berkot kot lagi ko situ jian! aku sampak sai ni.. erkk kegamasan terserlah lah pulak,,

Gambar pertestingan... Time ni si Umare dan Boboye dan gegerle tengah bersuka ria mandi di kolam renang belakang rumah gitchuu.. Anduh ba si Umar masih kidci dan masih tembam dan masih berambut ala rachel gitu huhu..
Naaahhh tengok tu! tengok!.. aku cuba terai test mengupload gambar atas ni lagi ladzuh banding yang MO tu hmm....

Ndak pa jian ..belajar bersabar...



Tuesday, October 6, 2015

Jangan risau saya masih ada untuk membebel..

Assalamualaikum wbkt...

Yaayyy akhirnya dapat terbuka balik blogger ku ni heheeh...

Wahh tajuk di atas tu bah..
macam seja ada orang menunggu sama aku mempost sesuatu ke dalam blog ini huhu..

Sebenarnya sebab apa aku rajin mengUp cerita di sini.. ini bukan sebab mo brag ka apa ya..tapi memang inilah aku rasa perangaiku.. atau mungkin semua orang.. kalau ada benda baru.. barulah dia rajin mo guna huhu..

Tadi malam saying ada belikan kami Laptop baru..macam notebook jugalah.. untuk aku dan Umar. Kami berdua share ya huhu..Warnanya yang aku suka lagi tu yang warna ala pink2 gitu sebenarnya red coral, tapi okeylah ada ala2 pink2nya..

Sebab selama ni kami guna laptopnya untuk Umar menengok youtube.. etc main game... jadi susah sayang mo buat kerjanya...

Jadi dibelikan yang kira affordable punya lappy/notebook/tablet jenama Acer untuk Mommy and Umar...

Mau taruh gambar belum ada yang kena kasih pindah ni.. nanti2lah next entry ya..

And yaa.. walaupun orang cakap Blog ni adalah soo yesterday..tapi aku suka juga masih pakai BlogSpot ni.. sebab boleh membebel panjang2 dan ndak ramai orang yang kenal aku tau aku ada blog ini huhuhu...

Kalau ada pun buat2 ndak tau sejalah ya huhu,..

Ahh macam inilah laptop notebook yang saia maksudkan cerita di atas tu..







Wednesday, March 25, 2015

Lamanya tidak mengarang cerita..

Assalamualaikum..
Salam sejahtera..
Kabare waras..
Apacer kunuk..

Menaip lagi dari hape seja ni dengan blog on the go.. tapi aku mau tambah, blog while breastfeeding buli gitu...

Ndak mau blog kesayanganku ni terlupakan begitu sahaja.. aku mengupdatelah apa2 saja..walau dari henpon..

Gambar yang jadi penghias kunuknya adalah gambar yang pertama2 dicapture kunuk oleh henpon ini.. time di kedai henpon di tengah bandar kiki ( kota kinabalu ) .. alah mo berahsia lagi.. di wisma merdeka. Kalau suluk panggil wisyma meldika.. hihi.. jangan marah murka orang suluk..aku pun suluk juga.. huhu..

Bulan lalu alhamdulillah dengan izin dan rahmat Allah swt aku selamat melahirkan baby kedua.. putera kami yang kedua..

Sekarang masi berpantang.. insyallah next entri aku up ceritanya hihi.. kalau rajinlah hihi...

Sunday, May 15, 2016

Kesibukan yang baru.

Assalamualaikum wbkt...

Walawehhh... sayang aku blog yang satu ni hehe..

Bukan apa..setiap kali buka blog ni.. check statsticnya walaupun aku jarang-jarang update.. ada seja orang masuk singgah tengok huhu...

Memang aku ada buat blog yang baru untuk projek baru ku tu..

Sekarang aku membizikan diri mengikut bisnes berjemaah di dalam SHOM ( Sahajidah Hai O Marketing )

Memang kalau ada orang yang kenal aku.. atau ikut blog ku ni dari dulu.. macam-macam MLM yang aku ikut kan hehe...

Ndak pa cuba dan cuba dan terus mencuba...semua langkah dan pengalaman mengajar diri..

Aku ini insan yang lemah.. dan banyak kekurangan..aku sedar diri ini perlukan banyak bimbingan..

Knowledge is Power bak kata Will Traynor dalam buku 'Me Before You' pesannya sama si Lou.

Nanti aku update juga balik perkembangan semua di dalam blog ini... Insyallah hehe..

Friday, March 25, 2016

Semangat mau berblog balik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog..

Tiba-tiba mood mau berblog dengan tertibnya menyerang kembali.. sebab aku ni dari dulu suka menulis-nulis..suka menaip-naip walaupun entah hapa hapa yang aku taip asalkan jariku ni menekan-nekan keyboard gitu..

Sekarang ni aku mau share dalam blog yang sekarang ni aku gila mau menjahit jahit pula hohoho.. sekarang ni ada dalam projek aku tengah jahit tangan paper piecing patch hexagon.. aku sudah start pelan-pelan dari bulan sebelas tahun lalu..tapi ndak pandai siap-siap sebab aku ada kekangan waktu untuk membuatnya..aku buat sekadar suka-suka dan hobi semata-mata.. dalam sehari kalau dapat curi masa..aku luangkan hanya 10 minit saja membuatnya... sebab ada benda lain lagi yang kena buat haha..


Next entri maybe aku akan buat satu cerita khas pasal projek ala kadar ku tu. Projek mengatasi kemurungan aku gelar ni projek haha... sebab macam suka-suka saja. Dan tiba-tiba teringat projek ni sebab ingat lagi dulu-dulu time sekolah rendah di St.Marys Convent, Sandakan dulu.. Time darjah dua, cikgu art kami ada ajar kami benda ni..aku masi ingat step dia ajar..tapi ingat sampai part menjahit hexies tu saja hahaha..

Selebihnya aku google dan youtube belajar pelan-pelan step by stepnya..

Ada aku ambik gambar hexies yang sudah dijahit..separuh ditolong jahit oleh si inang.. anak buahku.. sebab dia pun teruja mau menjahit.. anduh bah hehe..

Tapi gambar tu dalam handphone.. Handphone ku ni pulak sekarang rosak lagi..touchskrinnya macam dia ndak mau jalan..

Nanti aku try pindahkan gambar tu ( next timelah kalau boleh sudah huhu )..main cerita seja ndak best kalau teda gambar sebagai buktinya hohoho...

Buat sementara ni aku pakai gambar yang dicedok dari En Google dulu lah...

Gambar ehsan dari www.myfabricrelish.com
Gambar atas tu sebagai sumber inspirasi..aku cadang mau buat cadar macam atas ni..
Baru siap separuh ... buat palan-palan orang Sabah bilang..hehe. Insyallah kalau dah siap aku kasi tunjuk dalam blog ni... biarlah bidah kah hapa ka aku mo kasi tunjuk jugak hahaha..

p/s : Menaip pelan-pelan di sebelah Abdul Hamid yang light sleeper orang milikan bilang ".'

Orang milikan : orang putih huahua..

Wednesday, March 9, 2016

Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum wbkt pembaca budiman..

Punyalah boring tajuk entri ni straight forward dan boring dan skema...

Tahun ni usia sudah meningkat.. jadi penyakit baru pun semakin pandai memesrakan diri hehu..

Time aku menulis ni terganggu kejap dengan orang gaji sebelah si timur yang limpas di siring tingkap kami.. membuang sampah si om.. hehe..

Aku di tingkap yang kalau siang..orang luar ndak nampak kita...kita yang di dalam ni nampak dorang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sambung balik besoknya 9hb Mac 2016.

Google2 cari pasal maklumat Hypertension.. memang semua tanda2 aku ada..yang cepat naik darah terhadap benda yang tidak disukai tu..uinaa memang tepat dan menusuk ke jantung tepatnya hahaha...

Tadi siang macam mau histeria dan mau seja berteriak sekuat hati untuk melepaskan kegeraman yang ndak tertanggung sudah.. tapi "Aku kan kena saspek ada darah tinggi?..kalau aku throw a fit takut terus kena strok naa.. Ya Allah berikanlah aku petunjukMu...

Sebelum menutup entri ni macam biasa aku akan taruh gambar yang tiada kaitan dengan saritah hahaha..

Jap aku cari dulu apa ada gambar dalam laptop si Umare ni haha...

Gambar si Abdul Hamid waktu umurnya 7 bulan.. nasib baik ada time stamp di gambar ni..Aku ambil dengan SjCam harga Rm300 ..yang sekarang hilang dalam rumah belum jumpa2 lagi huhu... Menunjukkan careless nya aku ni haha..




Thursday, December 31, 2015

Selamat Tahun Baru 2016 !

Assalamualaikum wbkt para pembaca budiman dan yang bermurah hati singgah ke blog yang apa adanya ini huhu..

Malam ni malam tahun baru.. sempat menengok bunga api fireworks dari belakang rumah..kira meriah sebab menengok dengan jiran yang happening dan peramah haha.. baru nampak muka2 dorang mungkin pelawat atau saudara mara jiran yang baru datang kot ..

kami pun baru balik dari Imago.. makan malam special sikit makan malam sempena tahun baru ni.. Tapi sayangnya Daddy pulak busy mengejar deadline menguruskan projek,. keluar dengan anak2 dan anak buah kira syukur Alhamdulillah..

Mari kita tepek gambar yang apa adanya di lappy si umare ni..

hensetku rosak lagi dan ndak boleh buka.. yang ada picture pun yang camera sjcam tu..tapi macam leceh cara memindahkannya huhu..

uinaa jam mo dekat pukul 3 pagi ni! lepas taruh gambar ni bagus aku tidur ..iyaa besok harus cergas mengurus anak2 sih..aiseh berindon pulak aku..

uinaa punyalah lama tunggu donlod ini seja gambar yang berjaya in huahua.. nakpa cerita sejalah.. ini time makan di Imago di kennys roger..kira sedaplah juga..dan aku lupa apa nama menu makanan ni huhu..tapi dia adalah roti ada namanya roti yang dibuat begini..aku blank sekarang ni sebab mo mamai2 tidur dah haha... dan sup ayam cendawan..uinaa lapar lah pulak malam2 ni hehe..


Wednesday, October 14, 2015

Terlampau canggih atau aku yang sudah to'a?

Assalamualaikum blog..

Sekarang time aku menaip ni tengah malam, waktu anak2 sudah confirm doblas kali yang mereka sudah tidur.. huhu

Aku sebenarnya mau sambung meneruskan rutin menaip jurnal di lappy baru ni.. tapi microsoft words belum ada dalam lappy ni huhuhu.. yang ada sudah microsoft online... Mula2 terujalah kunuk2nya sebab.. wahhh canggih ni..maknanya di mana2 seja boleh menaip jurnal..

Tapi masalh mengupload gambar lah pulak.. laamaa betul dia mau up.. aku rasa aku mengupload gambar ke blog ni lagi ladzuhh kot.. ek eleh berkot kot lagi ko situ jian! aku sampak sai ni.. erkk kegamasan terserlah lah pulak,,

Gambar pertestingan... Time ni si Umare dan Boboye dan gegerle tengah bersuka ria mandi di kolam renang belakang rumah gitchuu.. Anduh ba si Umar masih kidci dan masih tembam dan masih berambut ala rachel gitu huhu..
Naaahhh tengok tu! tengok!.. aku cuba terai test mengupload gambar atas ni lagi ladzuh banding yang MO tu hmm....

Ndak pa jian ..belajar bersabar...



Tuesday, October 6, 2015

Jangan risau saya masih ada untuk membebel..

Assalamualaikum wbkt...

Yaayyy akhirnya dapat terbuka balik blogger ku ni heheeh...

Wahh tajuk di atas tu bah..
macam seja ada orang menunggu sama aku mempost sesuatu ke dalam blog ini huhu..

Sebenarnya sebab apa aku rajin mengUp cerita di sini.. ini bukan sebab mo brag ka apa ya..tapi memang inilah aku rasa perangaiku.. atau mungkin semua orang.. kalau ada benda baru.. barulah dia rajin mo guna huhu..

Tadi malam saying ada belikan kami Laptop baru..macam notebook jugalah.. untuk aku dan Umar. Kami berdua share ya huhu..Warnanya yang aku suka lagi tu yang warna ala pink2 gitu sebenarnya red coral, tapi okeylah ada ala2 pink2nya..

Sebab selama ni kami guna laptopnya untuk Umar menengok youtube.. etc main game... jadi susah sayang mo buat kerjanya...

Jadi dibelikan yang kira affordable punya lappy/notebook/tablet jenama Acer untuk Mommy and Umar...

Mau taruh gambar belum ada yang kena kasih pindah ni.. nanti2lah next entry ya..

And yaa.. walaupun orang cakap Blog ni adalah soo yesterday..tapi aku suka juga masih pakai BlogSpot ni.. sebab boleh membebel panjang2 dan ndak ramai orang yang kenal aku tau aku ada blog ini huhuhu...

Kalau ada pun buat2 ndak tau sejalah ya huhu,..

Ahh macam inilah laptop notebook yang saia maksudkan cerita di atas tu..







Wednesday, March 25, 2015

Lamanya tidak mengarang cerita..

Assalamualaikum..
Salam sejahtera..
Kabare waras..
Apacer kunuk..

Menaip lagi dari hape seja ni dengan blog on the go.. tapi aku mau tambah, blog while breastfeeding buli gitu...

Ndak mau blog kesayanganku ni terlupakan begitu sahaja.. aku mengupdatelah apa2 saja..walau dari henpon..

Gambar yang jadi penghias kunuknya adalah gambar yang pertama2 dicapture kunuk oleh henpon ini.. time di kedai henpon di tengah bandar kiki ( kota kinabalu ) .. alah mo berahsia lagi.. di wisma merdeka. Kalau suluk panggil wisyma meldika.. hihi.. jangan marah murka orang suluk..aku pun suluk juga.. huhu..

Bulan lalu alhamdulillah dengan izin dan rahmat Allah swt aku selamat melahirkan baby kedua.. putera kami yang kedua..

Sekarang masi berpantang.. insyallah next entri aku up ceritanya hihi.. kalau rajinlah hihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails