Monday, November 22, 2010

Hantu Game

Memang macam budak-budak. Aku akui jugak gayaku ni. Tapi untuk megehadkan 'kesukaan' bermain game, aku limitkan buka facebook dalam satu masa tertentu, ndak boleh lebih dari sejam. Mau ada timer di siring laptop.Kalau ndak , ndak sedar masa. Tsk tsk, adakah aku juga terkena sindrom buduh bermain game? wahaha..

Aku sekarang tengah syok main tu game Ravenwood Fair. Syok lak bekerja menebas hutan, kalau betul-betul, kaya sudah aku ni jadi pembalak haram.

Dalam pokok tu ada hantu nama Domovoi, suaranya 'AAhh' setiap kali keluar macam suara katak dalam Usop sontorian. Buduss :). ( err, nampaknya encik Domovoi tidak kelihatan di dalam gambar ya, mungkin beliau sedang sibuk mengecheck status FB di belakang sana )

Bah, itu seja aku mo cerita kali ni. Tidak lupa mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha, hehe ( Better Late than never bak kata orang putih ) 

P/s : Baru buat layout baru untuk blog, tiba-tiba dia jadi sot2, bila post entry boleh double. Emm mungkin ada wayar yang salah pasang. Gue check dulu..

Monday, November 8, 2010

Aku 48 dia 45 neehhh

Aku tau kadang-kadang aku ni eksyen, riak dan tambirang kadcang. ( bilang si epal aku betrep jak )

MySpace Imajinasi * cik Epal flying kick Munachi sebab terlampau trep

Baru lulus Ujian komputer sudah minta puji mau compare dengan anak buah yang bija ( beza ) 8 tahun dari kau.
Wahaha.. tapi apapun, usaha aku dan cik epal selama seminggu ni berbaloi. Syukur! padaNya ya Allah.. aku takut mula2 , sebab selalu dengar dari orang sekeliling, yang dorang mau ambik ujian komputer memandu ni , mau ambil sampai berulang-ulang.

Tapi rupanya, kalau kita study bagus2, jawab semua soalan 500 buku latihan tu InsyaAllah lulus.

Lepas ni ada ujian KPLI plak , yang berkali-kali kali sudah aku ambil. Ndak pa..jangan putus asa munachi !

Thursday, November 4, 2010

Aku punya pasal



MySpace Assalamualaikum :)   
Aku ditag oleh kawan baru dunia blogging ---> Misae Nohara
Seorang ibu penyayang yang mempunyai anak perempuan kembar yang cantik. Thanks Misae sebab sudi mengetag blog ini ya! Muaaahhh!..

Macam gini tag dia, senaraikan 25 perkara rawak pasal diri tuan blog ( akulah tu ). Buli baca di bawah ini peraturan tag dia. Siapalah yang cipta peraturan tag ni terimas kasis yas...

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.

At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you


  1. Bermula senarai satu ni, secara random, apa yang terlintas di kepala hotak haku sekarang ini.Aku selalu sakit belakang, tulang belakang.Mengkali kalau tua macam mama aku ni kali, ada penyakit arthritis.
  2. Aku bersyukur Allah selalu menguji aku, kalau bab-bab percintaan memang aku ndak miss selalu ada halangan macam cerita 'Cinta kirana' ( Minta pujikkknya aku !! ). Lain cerita, sukanya aku dengar lagunya.. Yuvi dan Nuno 'Dia milikku'.
3. Aku rasa aku ada satu perangai ganjil, aku ada terbaca ni di Readers Digest dulu tapi aku lupa sudah term dia. Aku  obses dengan nombor!! Bukan main nombor ekor ya!. Aku suka dan teruja tengok sesuatu dari sikit lama-lama dia banyak. Especially nombor. Ada orang di luar sana gaya macam aku ka?.. Bukan saja nombor tapi gila mengira. Bukan masalah Matematik menghitung. Tapi aku suka mengira benda-benda semualah. Satu habit aku yang orang sekeliling aku  mula-mula ganjil tengok aku punya habit ni, lama-lama terikut, ialah, Mengumpul SMS!.. aku mula kumpul dari tahun 2001 sampai sekarang, ( salin ke dalam buku diary ) sehingga sekarang sudah mau dekat 11 ribu lebih. Buduhnya aku kenapalah aku tulis ni dalam blog..mesti korang semua bilang aku weirdo kan?..huhuhu... Dan lag berkaitan dengan tabiat suka mengira aku ni, kalau dalam perjalanan yang panjang... aku akan secara tidak sedar, mengira semua tiang lampu yang kereta sudah lalui, Tapi aku dah ubah gaya ni, mengira zikir dalam hati.. aku gunakan suka mengira tu pigi positiflah kiranya.. ganjil ka aku ni??..pleasee kalau ada sepa-sepa di luar sana yang ada gaya macam aku ni sila tampil ke depan muehehe..




  •  
    4. Emm apalagas mau cakap ni aa.. ini baru nombbor empat. Aku anak bongsu, itulah gayaku macam budak2. Manja dan spoil, akupun ndak suka!
    5. Aku ada adik kembar. Dulu masa kecil aku selalu bergaduh kaw-kaw dengan dia. Acara rutin harian kami adalah 'Acara mari menarik rambut saudara sendiri di waktu senggang'. Tapi kami tatap bestfriend. wahahah.Adik beradik bah kan.
    6. Aku ndak suka terlampau kurus. Dulu waktu muda budak aku kurus badan depan leper sampai dipikir budak lelaki kalau rambut tomboy. Aku suka curvy gitu berisi2. ( kenapa aku cakap pasal body ni?..ohh yaa aku menggeliat tadi lalu ternampak body )
    7. Suka buat lawak, suka tengok orang ketawa bila dengar lawakku. tapi sekarang ni sense of humor macam kurang menyengat sudah, jadi akhirnya aku dapat rasakan lawakku hanya aku sendiri yang mengetawakannya.
    8.Suka tengok perempuan cantik, tapi bukan lesbian. Cuma kagum dengan dorang yang pandai menjaga dan mencantikkan diri.Alah, macam orang lain juga suka tengok benda yang cantik2.
     9. Suka warna merah jambu.

    10. Seorang yang penakut , read; Terlalu penakut. Buduh kan... tapi kadang2 berani. Kalau buli tidur kasi hidup lampu bilik.

    11. Aku sudah ada ramai cucu, dipanggil nenek muda.

    10. Banyaknya lagi list 25 ni, adakah orang mau baca panjang ni?.. oh ya, aku ni selalu kurang confident bilang orang-orang yang rapat dengan akulah.

    11. Suka menari. Dulu pernah ikut pertandingan menari rap anjuran kfc. Sampai sekarang pun suka menari, tapi badan suka menternak lemak dan sudah tua gayut ada hati mo menari lagi muehhehe.Berangan-angan, mau masuk rancangan Mari menari berpasangan dengan kembar aku sorang yang bedebah tu! hehe..jangan ko marah bah eg..ko tau aku suka main-main..

    12. Aku perahsia orangnya. Tapi kalau orang tanya aku, aku punya buduh jujur lurus bendul buli terkasi tau apa benda yang aku ndak mo cerita. Selalu begitu..

    13.Suka tengok rancangan realiti tv , paling suka American next Top Model, Keeping up with kardashian, Kimora lee Simmons suka betul dengan gaya KLS ni. Dan berharap di Malaysia ada rancangan realiti tv keluarga, memaparkan cerita keluarga Hanis Zalikha pulak. Sebab macam best jak keluarga dorang ni. Kan semuanya dari mama, adik kakak ada blog. Blog dorang pun semuanya best2. Siapa pengarah tv kaya?..buatlah kamu rancangan ni, meletup punya. ( Tapi keluarga dorang HZ mauka dirakam kehidupan dorang?..heheh sorry just my imagination and some crazy idea )
     Kimora, suka tengok gaya dia dalam Life in the Fab lane.

    14. Kesukaan aku yang terbaru di dunia blogging sekarang, aku suka baca blog Peej Burhan. Sebab kan, entahlah.. dia membebel punya panjang pun aku baca. Sebab dia ni macam ndak hipokrit. Dia selamba badak jak cerita semua tanpa berselindung, buat kita pembaca rasa dekat dengan dia. Dan sebab aku sekarang ni kuat makan kuat nafsu melantak... jadi blog dia banyak gambar makanan sedap .

    15. Aku ada ramai juga anak buah. Antara dua orang anak buah yang aku paling sayang ( walaupun aku selalu buli, selalu marah dan selalu kasi sakit hati ) ialah Epal dan Yana. Sebab dorang ni macam PA aku yang paling magsyabal ko indah!

    16. Suka melukis. Aku dulu selalu melukis potret. Pakai pensil. Tapi siapa aku dengar, dorang cakap melukis muka potret orang ni berdosa.. tapi aku belum dapat sahihnya lagi. Start situ aku sudah slow melukis potret.. ndak tau di mana sudah aku simpan lukisan2 haprak tu semua. 

    Main-main faceyourmanga


    17. Apalagi ya... suka menyanyi. Tapi suara punyalah ndak sedap.MySpace 

    18. Ndak suka orang yang temberang, eksyen lebih, cakap besar dan menilai sesuka hati.

    19. Suka dengan kucing. Tapi sekarang ndak sudah piara kucing. Sebab ndak tahan kalau dorang mati. Dulu ada si Apek dan si ating. anduii kadang2 aku termimpi juga dengan dorang ni. Kunun2 dalam mimpi tu dorang datang minta dibelai. Sekarang dorang bahagia di Syurga kucing. Itu seja cara aku setkan dalam fikiran, supaya aku ndak sedih bila ingat dorang.

    20. Cita-cita, mau jadi bisneswoman, ada perniagaan sendiri, perusahaan sendiri atau kedai sendiri. Lepas tu tolong keluarga dan orang susah. Bukan untuk kaya kumpul harta. Ndak mau riak InsyaAllah. Mau tolong orang.

    21. Aku mengaku, aku seorang yang keras kepala. ( Si epal tengah menyampuk di belakangku sekarang, menyibuk jak dia ni..dia suruh aku taip--> aku mengaku aku seorang yang cheledakk ( miang ).

    22. Aku teringin mau keluar negara. anduii kesian kan aku ni.huhu..

    23. Banyak benda yang aku mau belajar. Kalau aku senaraikan mungkin sampai 25 juga kali.Suka mau belajar.Titik.

    24. Suka tengok iklan National Geographic yang di tv 1 tu. yang part buaya mengasih pusing badannya. Nak pernah aku nampak buaya comel.itulah first!..

    25. Aku seorang yang pemalu. Social retarded, dan introvert ...hahahah.Tapi dalam blog aku ndak. Senang jak mau tegur orang sana sini dalam blogwalking. Cuba kalau di luar. Mengkali kamu fikir aku sombong. Tapi sebenarnya aku pemalu dengan orang yang aku ndak biasa hehe...

    Akhirnya habis jugak, jadi aku kena tag 25 orang, let see.. Aku mau tag --->

    1. Miss Epal.
    2. Yana lastgurl
    3. Miss Eg
    4. Vic 
    5. Kotak Hitam 
    6. Kami punya lawyer
    7. Misae Nohara
    8. Nikitamokujo
    9. Wei Lyn
    10. Marina Monroe
    11. TujuhKakiDalam
    12. Ummu Solehah
    13. Lisa Ali
    14. Era Nazera
    15. Dillah
    16. mamaGee
    17. iSephia
    18. Reena
    19. Cik Ross
    20. Yan
    21. Nancy Poh
    22. talkwithmykeyboard
    23. Daisy
    24. Adn
    25. Anamizu

    Betul-betul aku cari 25 orang blogger kan.. Rajinnya akuu. Siapa-siapa di luar sana hambeklah aku bekerja. BTW, semua mereka di atas adalah yang hebat-hebat. Jadi aku Tag kamu. Bye.. Wasalam, Selamat Tidurr..:)


    Monday, November 22, 2010

    Hantu Game

    Memang macam budak-budak. Aku akui jugak gayaku ni. Tapi untuk megehadkan 'kesukaan' bermain game, aku limitkan buka facebook dalam satu masa tertentu, ndak boleh lebih dari sejam. Mau ada timer di siring laptop.Kalau ndak , ndak sedar masa. Tsk tsk, adakah aku juga terkena sindrom buduh bermain game? wahaha..

    Aku sekarang tengah syok main tu game Ravenwood Fair. Syok lak bekerja menebas hutan, kalau betul-betul, kaya sudah aku ni jadi pembalak haram.

    Dalam pokok tu ada hantu nama Domovoi, suaranya 'AAhh' setiap kali keluar macam suara katak dalam Usop sontorian. Buduss :). ( err, nampaknya encik Domovoi tidak kelihatan di dalam gambar ya, mungkin beliau sedang sibuk mengecheck status FB di belakang sana )

    Bah, itu seja aku mo cerita kali ni. Tidak lupa mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha, hehe ( Better Late than never bak kata orang putih ) 

    P/s : Baru buat layout baru untuk blog, tiba-tiba dia jadi sot2, bila post entry boleh double. Emm mungkin ada wayar yang salah pasang. Gue check dulu..

    Saturday, November 20, 2010

    Monday, November 8, 2010

    Aku 48 dia 45 neehhh

    Aku tau kadang-kadang aku ni eksyen, riak dan tambirang kadcang. ( bilang si epal aku betrep jak )

    MySpace Imajinasi * cik Epal flying kick Munachi sebab terlampau trep

    Baru lulus Ujian komputer sudah minta puji mau compare dengan anak buah yang bija ( beza ) 8 tahun dari kau.
    Wahaha.. tapi apapun, usaha aku dan cik epal selama seminggu ni berbaloi. Syukur! padaNya ya Allah.. aku takut mula2 , sebab selalu dengar dari orang sekeliling, yang dorang mau ambik ujian komputer memandu ni , mau ambil sampai berulang-ulang.

    Tapi rupanya, kalau kita study bagus2, jawab semua soalan 500 buku latihan tu InsyaAllah lulus.

    Lepas ni ada ujian KPLI plak , yang berkali-kali kali sudah aku ambil. Ndak pa..jangan putus asa munachi !

    Thursday, November 4, 2010

    Aku punya pasal



    MySpace Assalamualaikum :)   
    Aku ditag oleh kawan baru dunia blogging ---> Misae Nohara
    Seorang ibu penyayang yang mempunyai anak perempuan kembar yang cantik. Thanks Misae sebab sudi mengetag blog ini ya! Muaaahhh!..

    Macam gini tag dia, senaraikan 25 perkara rawak pasal diri tuan blog ( akulah tu ). Buli baca di bawah ini peraturan tag dia. Siapalah yang cipta peraturan tag ni terimas kasis yas...

    Once you have been tagged, you are supposed to write a note
    with 25 random things, fact, habits, or goal about you.

    At the end, choose 25 people to be tagged.
    You have to tagged the person who tagged you
    If I tag you, its because i want to know more about you


    1. Bermula senarai satu ni, secara random, apa yang terlintas di kepala hotak haku sekarang ini.Aku selalu sakit belakang, tulang belakang.Mengkali kalau tua macam mama aku ni kali, ada penyakit arthritis.
    2. Aku bersyukur Allah selalu menguji aku, kalau bab-bab percintaan memang aku ndak miss selalu ada halangan macam cerita 'Cinta kirana' ( Minta pujikkknya aku !! ). Lain cerita, sukanya aku dengar lagunya.. Yuvi dan Nuno 'Dia milikku'.
    3. Aku rasa aku ada satu perangai ganjil, aku ada terbaca ni di Readers Digest dulu tapi aku lupa sudah term dia. Aku  obses dengan nombor!! Bukan main nombor ekor ya!. Aku suka dan teruja tengok sesuatu dari sikit lama-lama dia banyak. Especially nombor. Ada orang di luar sana gaya macam aku ka?.. Bukan saja nombor tapi gila mengira. Bukan masalah Matematik menghitung. Tapi aku suka mengira benda-benda semualah. Satu habit aku yang orang sekeliling aku  mula-mula ganjil tengok aku punya habit ni, lama-lama terikut, ialah, Mengumpul SMS!.. aku mula kumpul dari tahun 2001 sampai sekarang, ( salin ke dalam buku diary ) sehingga sekarang sudah mau dekat 11 ribu lebih. Buduhnya aku kenapalah aku tulis ni dalam blog..mesti korang semua bilang aku weirdo kan?..huhuhu... Dan lag berkaitan dengan tabiat suka mengira aku ni, kalau dalam perjalanan yang panjang... aku akan secara tidak sedar, mengira semua tiang lampu yang kereta sudah lalui, Tapi aku dah ubah gaya ni, mengira zikir dalam hati.. aku gunakan suka mengira tu pigi positiflah kiranya.. ganjil ka aku ni??..pleasee kalau ada sepa-sepa di luar sana yang ada gaya macam aku ni sila tampil ke depan muehehe..




  •  
    4. Emm apalagas mau cakap ni aa.. ini baru nombbor empat. Aku anak bongsu, itulah gayaku macam budak2. Manja dan spoil, akupun ndak suka!
    5. Aku ada adik kembar. Dulu masa kecil aku selalu bergaduh kaw-kaw dengan dia. Acara rutin harian kami adalah 'Acara mari menarik rambut saudara sendiri di waktu senggang'. Tapi kami tatap bestfriend. wahahah.Adik beradik bah kan.
    6. Aku ndak suka terlampau kurus. Dulu waktu muda budak aku kurus badan depan leper sampai dipikir budak lelaki kalau rambut tomboy. Aku suka curvy gitu berisi2. ( kenapa aku cakap pasal body ni?..ohh yaa aku menggeliat tadi lalu ternampak body )
    7. Suka buat lawak, suka tengok orang ketawa bila dengar lawakku. tapi sekarang ni sense of humor macam kurang menyengat sudah, jadi akhirnya aku dapat rasakan lawakku hanya aku sendiri yang mengetawakannya.
    8.Suka tengok perempuan cantik, tapi bukan lesbian. Cuma kagum dengan dorang yang pandai menjaga dan mencantikkan diri.Alah, macam orang lain juga suka tengok benda yang cantik2.
     9. Suka warna merah jambu.

    10. Seorang yang penakut , read; Terlalu penakut. Buduh kan... tapi kadang2 berani. Kalau buli tidur kasi hidup lampu bilik.

    11. Aku sudah ada ramai cucu, dipanggil nenek muda.

    10. Banyaknya lagi list 25 ni, adakah orang mau baca panjang ni?.. oh ya, aku ni selalu kurang confident bilang orang-orang yang rapat dengan akulah.

    11. Suka menari. Dulu pernah ikut pertandingan menari rap anjuran kfc. Sampai sekarang pun suka menari, tapi badan suka menternak lemak dan sudah tua gayut ada hati mo menari lagi muehhehe.Berangan-angan, mau masuk rancangan Mari menari berpasangan dengan kembar aku sorang yang bedebah tu! hehe..jangan ko marah bah eg..ko tau aku suka main-main..

    12. Aku perahsia orangnya. Tapi kalau orang tanya aku, aku punya buduh jujur lurus bendul buli terkasi tau apa benda yang aku ndak mo cerita. Selalu begitu..

    13.Suka tengok rancangan realiti tv , paling suka American next Top Model, Keeping up with kardashian, Kimora lee Simmons suka betul dengan gaya KLS ni. Dan berharap di Malaysia ada rancangan realiti tv keluarga, memaparkan cerita keluarga Hanis Zalikha pulak. Sebab macam best jak keluarga dorang ni. Kan semuanya dari mama, adik kakak ada blog. Blog dorang pun semuanya best2. Siapa pengarah tv kaya?..buatlah kamu rancangan ni, meletup punya. ( Tapi keluarga dorang HZ mauka dirakam kehidupan dorang?..heheh sorry just my imagination and some crazy idea )
     Kimora, suka tengok gaya dia dalam Life in the Fab lane.

    14. Kesukaan aku yang terbaru di dunia blogging sekarang, aku suka baca blog Peej Burhan. Sebab kan, entahlah.. dia membebel punya panjang pun aku baca. Sebab dia ni macam ndak hipokrit. Dia selamba badak jak cerita semua tanpa berselindung, buat kita pembaca rasa dekat dengan dia. Dan sebab aku sekarang ni kuat makan kuat nafsu melantak... jadi blog dia banyak gambar makanan sedap .

    15. Aku ada ramai juga anak buah. Antara dua orang anak buah yang aku paling sayang ( walaupun aku selalu buli, selalu marah dan selalu kasi sakit hati ) ialah Epal dan Yana. Sebab dorang ni macam PA aku yang paling magsyabal ko indah!

    16. Suka melukis. Aku dulu selalu melukis potret. Pakai pensil. Tapi siapa aku dengar, dorang cakap melukis muka potret orang ni berdosa.. tapi aku belum dapat sahihnya lagi. Start situ aku sudah slow melukis potret.. ndak tau di mana sudah aku simpan lukisan2 haprak tu semua. 

    Main-main faceyourmanga


    17. Apalagi ya... suka menyanyi. Tapi suara punyalah ndak sedap.MySpace 

    18. Ndak suka orang yang temberang, eksyen lebih, cakap besar dan menilai sesuka hati.

    19. Suka dengan kucing. Tapi sekarang ndak sudah piara kucing. Sebab ndak tahan kalau dorang mati. Dulu ada si Apek dan si ating. anduii kadang2 aku termimpi juga dengan dorang ni. Kunun2 dalam mimpi tu dorang datang minta dibelai. Sekarang dorang bahagia di Syurga kucing. Itu seja cara aku setkan dalam fikiran, supaya aku ndak sedih bila ingat dorang.

    20. Cita-cita, mau jadi bisneswoman, ada perniagaan sendiri, perusahaan sendiri atau kedai sendiri. Lepas tu tolong keluarga dan orang susah. Bukan untuk kaya kumpul harta. Ndak mau riak InsyaAllah. Mau tolong orang.

    21. Aku mengaku, aku seorang yang keras kepala. ( Si epal tengah menyampuk di belakangku sekarang, menyibuk jak dia ni..dia suruh aku taip--> aku mengaku aku seorang yang cheledakk ( miang ).

    22. Aku teringin mau keluar negara. anduii kesian kan aku ni.huhu..

    23. Banyak benda yang aku mau belajar. Kalau aku senaraikan mungkin sampai 25 juga kali.Suka mau belajar.Titik.

    24. Suka tengok iklan National Geographic yang di tv 1 tu. yang part buaya mengasih pusing badannya. Nak pernah aku nampak buaya comel.itulah first!..

    25. Aku seorang yang pemalu. Social retarded, dan introvert ...hahahah.Tapi dalam blog aku ndak. Senang jak mau tegur orang sana sini dalam blogwalking. Cuba kalau di luar. Mengkali kamu fikir aku sombong. Tapi sebenarnya aku pemalu dengan orang yang aku ndak biasa hehe...

    Akhirnya habis jugak, jadi aku kena tag 25 orang, let see.. Aku mau tag --->

    1. Miss Epal.
    2. Yana lastgurl
    3. Miss Eg
    4. Vic 
    5. Kotak Hitam 
    6. Kami punya lawyer
    7. Misae Nohara
    8. Nikitamokujo
    9. Wei Lyn
    10. Marina Monroe
    11. TujuhKakiDalam
    12. Ummu Solehah
    13. Lisa Ali
    14. Era Nazera
    15. Dillah
    16. mamaGee
    17. iSephia
    18. Reena
    19. Cik Ross
    20. Yan
    21. Nancy Poh
    22. talkwithmykeyboard
    23. Daisy
    24. Adn
    25. Anamizu

    Betul-betul aku cari 25 orang blogger kan.. Rajinnya akuu. Siapa-siapa di luar sana hambeklah aku bekerja. BTW, semua mereka di atas adalah yang hebat-hebat. Jadi aku Tag kamu. Bye.. Wasalam, Selamat Tidurr..:)


    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails