Saturday, June 17, 2017

Blog baru lagi😁? 

Post di bawah ini aku kupipis dari another blog from another mader 😅👇🏻 Kaknoora.blogspot.my Salam Dunia ! Hello 🌎 world ❤️ Terpaksa buka blog baru lagi bawah unchenta sebab aku ndak boleh edit sudah blog tu... Atau aku ni yang sukaaaaa betul buat blog baru haha.. Tajuk blog ni pop out saja terus di kepalaku.. So I google.. Mompreneur memang ada sudah term nya ya hehe.. So yeah I'm a proud mompreneur to 2 Little boys.. and proud stgian( online & offline business) Mompreneur is a neologism defined as a female business owner who is actively balancing the role of mom and the role of entrepreneur. The term has a dedicated section on Entrepreneur magazine's website. There is also a Canadian magazine devoted to the topic, The MOMpreneur Magazine.

Friday, May 26, 2017

Testing2 para pemirsa 😍😍😜

Salam readers..

Ada readers atau ndada aku taip jaklah hehe..

Besok 27 Mei insyallah bermulanya Ramadhan yang mulia..

Semoga dipermudahkan segalanya..

Aminn..

Thursday, January 26, 2017

Bio Ever Plus ~ Krim ajaib!



Krim ajaib Bio Ever Plus. Awet Muda! 1001 kegunaan.

Disulam  tenun dgn krim nano yang sangat halus.

 Bio-Ever™ menggunakan sistem bio-teknologi  menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano secara terus ke dalam peredaran darah melalui penggunaan luaran pada kulit.

  Kebaikan krim nano

 • serap ke dalam kulit sangat cepat.

 • kulit akan jadi kemerah-merahan

 • buang toksik

 • pulihkan Sel

  • akhirnya hormone akan jadi seimbang (sesuai kpd mereka yg memakai implanon dan pil perancang)

 -Penegangan di muka boleh dilihat dgn segera:

😊V-Shape
😊Kulit terasa tegang & anjal
😊Meninggikan tulang pipi

Lain2 kegunaan Bio Ever Plus:

😄Menangani masaalah jerawat dan jeragat(xpayah p spa lagi)
😄Merawat luka dengan cepat(Insyallah dlm 5 hari dah sembuh)
😄Menangani Sakit kepala(xpayah panadol)
😄Merawat sakit sendi dan saraf

Dan macam-macam lagi.

Berminat? Whatsapp 0142034814 Noora
 Agent sah Sahajidah Hai O Marketing


Monday, January 23, 2017

Hola! Tahun 2017 !

Assalamualaikum wbkt dear blog..😍😍 Lamanya ndak update blog.. baru hari ini terbuka balik ni blog.. Jadi untuk revive dia balik, aku post lah apa2 dalam ni haha.. Aku buat macam diarylah ni blog ya.. tiada tajuk, tiada isi.. hanya sembang yang terlintas di fikiran sekarang... Sebab tadi baru terbuka blog ni.. macam best pula baca coretan2 lama dalam blog ni.. Gambar di atas tu piihan random seja dulu wakakak... ndak dapat pula aku crop dari blogger on the go ni... Aku sekarang menaip dari phone seja.. Mau buka laptop, laptop yang si Umar pegang tu, rosak2 pula sudah sekarang.. Boleh buka, tapi mau sambung bateri... dan lepas format balik haritu, susah pula dia mau buka internet dan sambung wifi segala.. Aku menaip ni post sebenarnya mau makan sampai 2 3 hari wakakak.. taip sekejap.. sebab ada banyak benda mau buat.. macam multitasking lah baini.. hehe.. Lots of love, Kak Noora

Sunday, May 15, 2016

Kesibukan yang baru.

Assalamualaikum wbkt...

Walawehhh... sayang aku blog yang satu ni hehe..

Bukan apa..setiap kali buka blog ni.. check statsticnya walaupun aku jarang-jarang update.. ada seja orang masuk singgah tengok huhu...

Memang aku ada buat blog yang baru untuk projek baru ku tu..

Sekarang aku membizikan diri mengikut bisnes berjemaah di dalam SHOM ( Sahajidah Hai O Marketing )

Memang kalau ada orang yang kenal aku.. atau ikut blog ku ni dari dulu.. macam-macam MLM yang aku ikut kan hehe...

Ndak pa cuba dan cuba dan terus mencuba...semua langkah dan pengalaman mengajar diri..

Aku ini insan yang lemah.. dan banyak kekurangan..aku sedar diri ini perlukan banyak bimbingan..

Knowledge is Power bak kata Will Traynor dalam buku 'Me Before You' pesannya sama si Lou.

Nanti aku update juga balik perkembangan semua di dalam blog ini... Insyallah hehe..

Friday, March 25, 2016

Semangat mau berblog balik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog..

Tiba-tiba mood mau berblog dengan tertibnya menyerang kembali.. sebab aku ni dari dulu suka menulis-nulis..suka menaip-naip walaupun entah hapa hapa yang aku taip asalkan jariku ni menekan-nekan keyboard gitu..

Sekarang ni aku mau share dalam blog yang sekarang ni aku gila mau menjahit jahit pula hohoho.. sekarang ni ada dalam projek aku tengah jahit tangan paper piecing patch hexagon.. aku sudah start pelan-pelan dari bulan sebelas tahun lalu..tapi ndak pandai siap-siap sebab aku ada kekangan waktu untuk membuatnya..aku buat sekadar suka-suka dan hobi semata-mata.. dalam sehari kalau dapat curi masa..aku luangkan hanya 10 minit saja membuatnya... sebab ada benda lain lagi yang kena buat haha..


Next entri maybe aku akan buat satu cerita khas pasal projek ala kadar ku tu. Projek mengatasi kemurungan aku gelar ni projek haha... sebab macam suka-suka saja. Dan tiba-tiba teringat projek ni sebab ingat lagi dulu-dulu time sekolah rendah di St.Marys Convent, Sandakan dulu.. Time darjah dua, cikgu art kami ada ajar kami benda ni..aku masi ingat step dia ajar..tapi ingat sampai part menjahit hexies tu saja hahaha..

Selebihnya aku google dan youtube belajar pelan-pelan step by stepnya..

Ada aku ambik gambar hexies yang sudah dijahit..separuh ditolong jahit oleh si inang.. anak buahku.. sebab dia pun teruja mau menjahit.. anduh bah hehe..

Tapi gambar tu dalam handphone.. Handphone ku ni pulak sekarang rosak lagi..touchskrinnya macam dia ndak mau jalan..

Nanti aku try pindahkan gambar tu ( next timelah kalau boleh sudah huhu )..main cerita seja ndak best kalau teda gambar sebagai buktinya hohoho...

Buat sementara ni aku pakai gambar yang dicedok dari En Google dulu lah...

Gambar ehsan dari www.myfabricrelish.com
Gambar atas tu sebagai sumber inspirasi..aku cadang mau buat cadar macam atas ni..
Baru siap separuh ... buat palan-palan orang Sabah bilang..hehe. Insyallah kalau dah siap aku kasi tunjuk dalam blog ni... biarlah bidah kah hapa ka aku mo kasi tunjuk jugak hahaha..

p/s : Menaip pelan-pelan di sebelah Abdul Hamid yang light sleeper orang milikan bilang ".'

Orang milikan : orang putih huahua..

Wednesday, March 9, 2016

Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum wbkt pembaca budiman..

Punyalah boring tajuk entri ni straight forward dan boring dan skema...

Tahun ni usia sudah meningkat.. jadi penyakit baru pun semakin pandai memesrakan diri hehu..

Time aku menulis ni terganggu kejap dengan orang gaji sebelah si timur yang limpas di siring tingkap kami.. membuang sampah si om.. hehe..

Aku di tingkap yang kalau siang..orang luar ndak nampak kita...kita yang di dalam ni nampak dorang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sambung balik besoknya 9hb Mac 2016.

Google2 cari pasal maklumat Hypertension.. memang semua tanda2 aku ada..yang cepat naik darah terhadap benda yang tidak disukai tu..uinaa memang tepat dan menusuk ke jantung tepatnya hahaha...

Tadi siang macam mau histeria dan mau seja berteriak sekuat hati untuk melepaskan kegeraman yang ndak tertanggung sudah.. tapi "Aku kan kena saspek ada darah tinggi?..kalau aku throw a fit takut terus kena strok naa.. Ya Allah berikanlah aku petunjukMu...

Sebelum menutup entri ni macam biasa aku akan taruh gambar yang tiada kaitan dengan saritah hahaha..

Jap aku cari dulu apa ada gambar dalam laptop si Umare ni haha...

Gambar si Abdul Hamid waktu umurnya 7 bulan.. nasib baik ada time stamp di gambar ni..Aku ambil dengan SjCam harga Rm300 ..yang sekarang hilang dalam rumah belum jumpa2 lagi huhu... Menunjukkan careless nya aku ni haha..




Saturday, June 17, 2017

Blog baru lagi😁? 

Post di bawah ini aku kupipis dari another blog from another mader 😅👇🏻 Kaknoora.blogspot.my Salam Dunia ! Hello 🌎 world ❤️ Terpaksa buka blog baru lagi bawah unchenta sebab aku ndak boleh edit sudah blog tu... Atau aku ni yang sukaaaaa betul buat blog baru haha.. Tajuk blog ni pop out saja terus di kepalaku.. So I google.. Mompreneur memang ada sudah term nya ya hehe.. So yeah I'm a proud mompreneur to 2 Little boys.. and proud stgian( online & offline business) Mompreneur is a neologism defined as a female business owner who is actively balancing the role of mom and the role of entrepreneur. The term has a dedicated section on Entrepreneur magazine's website. There is also a Canadian magazine devoted to the topic, The MOMpreneur Magazine.

Friday, May 26, 2017

Testing2 para pemirsa 😍😍😜

Salam readers..

Ada readers atau ndada aku taip jaklah hehe..

Besok 27 Mei insyallah bermulanya Ramadhan yang mulia..

Semoga dipermudahkan segalanya..

Aminn..

Thursday, January 26, 2017

Bio Ever Plus ~ Krim ajaib!



Krim ajaib Bio Ever Plus. Awet Muda! 1001 kegunaan.

Disulam  tenun dgn krim nano yang sangat halus.

 Bio-Ever™ menggunakan sistem bio-teknologi  menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano secara terus ke dalam peredaran darah melalui penggunaan luaran pada kulit.

  Kebaikan krim nano

 • serap ke dalam kulit sangat cepat.

 • kulit akan jadi kemerah-merahan

 • buang toksik

 • pulihkan Sel

  • akhirnya hormone akan jadi seimbang (sesuai kpd mereka yg memakai implanon dan pil perancang)

 -Penegangan di muka boleh dilihat dgn segera:

😊V-Shape
😊Kulit terasa tegang & anjal
😊Meninggikan tulang pipi

Lain2 kegunaan Bio Ever Plus:

😄Menangani masaalah jerawat dan jeragat(xpayah p spa lagi)
😄Merawat luka dengan cepat(Insyallah dlm 5 hari dah sembuh)
😄Menangani Sakit kepala(xpayah panadol)
😄Merawat sakit sendi dan saraf

Dan macam-macam lagi.

Berminat? Whatsapp 0142034814 Noora
 Agent sah Sahajidah Hai O Marketing


Monday, January 23, 2017

Hola! Tahun 2017 !

Assalamualaikum wbkt dear blog..😍😍 Lamanya ndak update blog.. baru hari ini terbuka balik ni blog.. Jadi untuk revive dia balik, aku post lah apa2 dalam ni haha.. Aku buat macam diarylah ni blog ya.. tiada tajuk, tiada isi.. hanya sembang yang terlintas di fikiran sekarang... Sebab tadi baru terbuka blog ni.. macam best pula baca coretan2 lama dalam blog ni.. Gambar di atas tu piihan random seja dulu wakakak... ndak dapat pula aku crop dari blogger on the go ni... Aku sekarang menaip dari phone seja.. Mau buka laptop, laptop yang si Umar pegang tu, rosak2 pula sudah sekarang.. Boleh buka, tapi mau sambung bateri... dan lepas format balik haritu, susah pula dia mau buka internet dan sambung wifi segala.. Aku menaip ni post sebenarnya mau makan sampai 2 3 hari wakakak.. taip sekejap.. sebab ada banyak benda mau buat.. macam multitasking lah baini.. hehe.. Lots of love, Kak Noora

Sunday, May 15, 2016

Kesibukan yang baru.

Assalamualaikum wbkt...

Walawehhh... sayang aku blog yang satu ni hehe..

Bukan apa..setiap kali buka blog ni.. check statsticnya walaupun aku jarang-jarang update.. ada seja orang masuk singgah tengok huhu...

Memang aku ada buat blog yang baru untuk projek baru ku tu..

Sekarang aku membizikan diri mengikut bisnes berjemaah di dalam SHOM ( Sahajidah Hai O Marketing )

Memang kalau ada orang yang kenal aku.. atau ikut blog ku ni dari dulu.. macam-macam MLM yang aku ikut kan hehe...

Ndak pa cuba dan cuba dan terus mencuba...semua langkah dan pengalaman mengajar diri..

Aku ini insan yang lemah.. dan banyak kekurangan..aku sedar diri ini perlukan banyak bimbingan..

Knowledge is Power bak kata Will Traynor dalam buku 'Me Before You' pesannya sama si Lou.

Nanti aku update juga balik perkembangan semua di dalam blog ini... Insyallah hehe..

Friday, March 25, 2016

Semangat mau berblog balik

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog..

Tiba-tiba mood mau berblog dengan tertibnya menyerang kembali.. sebab aku ni dari dulu suka menulis-nulis..suka menaip-naip walaupun entah hapa hapa yang aku taip asalkan jariku ni menekan-nekan keyboard gitu..

Sekarang ni aku mau share dalam blog yang sekarang ni aku gila mau menjahit jahit pula hohoho.. sekarang ni ada dalam projek aku tengah jahit tangan paper piecing patch hexagon.. aku sudah start pelan-pelan dari bulan sebelas tahun lalu..tapi ndak pandai siap-siap sebab aku ada kekangan waktu untuk membuatnya..aku buat sekadar suka-suka dan hobi semata-mata.. dalam sehari kalau dapat curi masa..aku luangkan hanya 10 minit saja membuatnya... sebab ada benda lain lagi yang kena buat haha..


Next entri maybe aku akan buat satu cerita khas pasal projek ala kadar ku tu. Projek mengatasi kemurungan aku gelar ni projek haha... sebab macam suka-suka saja. Dan tiba-tiba teringat projek ni sebab ingat lagi dulu-dulu time sekolah rendah di St.Marys Convent, Sandakan dulu.. Time darjah dua, cikgu art kami ada ajar kami benda ni..aku masi ingat step dia ajar..tapi ingat sampai part menjahit hexies tu saja hahaha..

Selebihnya aku google dan youtube belajar pelan-pelan step by stepnya..

Ada aku ambik gambar hexies yang sudah dijahit..separuh ditolong jahit oleh si inang.. anak buahku.. sebab dia pun teruja mau menjahit.. anduh bah hehe..

Tapi gambar tu dalam handphone.. Handphone ku ni pulak sekarang rosak lagi..touchskrinnya macam dia ndak mau jalan..

Nanti aku try pindahkan gambar tu ( next timelah kalau boleh sudah huhu )..main cerita seja ndak best kalau teda gambar sebagai buktinya hohoho...

Buat sementara ni aku pakai gambar yang dicedok dari En Google dulu lah...

Gambar ehsan dari www.myfabricrelish.com
Gambar atas tu sebagai sumber inspirasi..aku cadang mau buat cadar macam atas ni..
Baru siap separuh ... buat palan-palan orang Sabah bilang..hehe. Insyallah kalau dah siap aku kasi tunjuk dalam blog ni... biarlah bidah kah hapa ka aku mo kasi tunjuk jugak hahaha..

p/s : Menaip pelan-pelan di sebelah Abdul Hamid yang light sleeper orang milikan bilang ".'

Orang milikan : orang putih huahua..

Wednesday, March 9, 2016

Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum wbkt pembaca budiman..

Punyalah boring tajuk entri ni straight forward dan boring dan skema...

Tahun ni usia sudah meningkat.. jadi penyakit baru pun semakin pandai memesrakan diri hehu..

Time aku menulis ni terganggu kejap dengan orang gaji sebelah si timur yang limpas di siring tingkap kami.. membuang sampah si om.. hehe..

Aku di tingkap yang kalau siang..orang luar ndak nampak kita...kita yang di dalam ni nampak dorang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sambung balik besoknya 9hb Mac 2016.

Google2 cari pasal maklumat Hypertension.. memang semua tanda2 aku ada..yang cepat naik darah terhadap benda yang tidak disukai tu..uinaa memang tepat dan menusuk ke jantung tepatnya hahaha...

Tadi siang macam mau histeria dan mau seja berteriak sekuat hati untuk melepaskan kegeraman yang ndak tertanggung sudah.. tapi "Aku kan kena saspek ada darah tinggi?..kalau aku throw a fit takut terus kena strok naa.. Ya Allah berikanlah aku petunjukMu...

Sebelum menutup entri ni macam biasa aku akan taruh gambar yang tiada kaitan dengan saritah hahaha..

Jap aku cari dulu apa ada gambar dalam laptop si Umare ni haha...

Gambar si Abdul Hamid waktu umurnya 7 bulan.. nasib baik ada time stamp di gambar ni..Aku ambil dengan SjCam harga Rm300 ..yang sekarang hilang dalam rumah belum jumpa2 lagi huhu... Menunjukkan careless nya aku ni haha..




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails