Friday, May 14, 2010

Berangan dulu kita kunuk..

Dulu masa kecil.. kalau buka magazine rumah-rumah, yang kasi tunjuk kemewahan ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi aka kamar mandi...aku boleh renung sampai setengah jam pages tu. Sebab berangan kunun ;

Di sudut itu aku akan duduk baca buku atau main brick game,

Di sudut sana dekat dapur si Punang akan masak buatkan bubur ayam,

Di sudut lain-lain mungkin kawan-kawan baik aku durang si radhi, mas atau chel, Dion duduk bergosip...

Di ruang tamu, mama atau bapa tengah bercerita mengulas cerita drama swasta melayu, kenapa lakinya main kayu tiga..

Dan di bilik yang satu lagi si Eg mungkin tengah bertiarap sambil mendengar walkman dan menyanyi ikut lagu dalam walkmannya, padahal dia ndak tau suaranya sudah lari tune..hahaha..

Di balkoni, si ejah dan yana tengah socializing dengan anak-anak jiran...



Semua digambarkan berlaku dalam gambar-gambar majalah macam gini--->








Suka warna-warna yang terang!



Bersemangat belajar memasak kalau dapur begini..aisehman..








Lepas tu ada mini library sendiri di ruang tamu .. :8)






Mandi ramai-ramai dengan siblings pun buli ni.. ngengee..


Dan yang paling wajibiiii......


paling diangan-angankan...




Rumah tepi laut ada swimming pool boleh trep jadi Paris Hilton jap.. waduhhh waduhhh

Ndakpalah..kalau ndak dapat di sini..mungkin bila di syurga nanti aku dapat yang lebih indah hehehhe..Aminn...InsyaAllah..


5 comments:

Eg Azman said...

Bestlah idea ko jian.. Apa kata kita hiaskan rumah bapa & mama mcm dalam mag?

UnaChenta said...

Eg, kalau ada ongkos mau seja buat cantik2 macam dalam mag :)

Mas Mohd Yunus said...

kunun ja kamu ni. kalau dua dua nda di sandakan, susah juga. eh, nanti aku tumpang mmbaca d ruang tamu tu ya hahaha

UnaChenta said...

Huhu..kunun seja dulu..dari angan-angan boleh jadi impian --> kenyataan ..InsyaAllah...

Mas..macam ndak biasa, rumah kami pun rumahmu kan..bila2 masa ko boleh datang.. aisehman :)

Anonymous said...

Jangan jadi Mat jenin sudah.....

Friday, May 14, 2010

Berangan dulu kita kunuk..

Dulu masa kecil.. kalau buka magazine rumah-rumah, yang kasi tunjuk kemewahan ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi aka kamar mandi...aku boleh renung sampai setengah jam pages tu. Sebab berangan kunun ;

Di sudut itu aku akan duduk baca buku atau main brick game,

Di sudut sana dekat dapur si Punang akan masak buatkan bubur ayam,

Di sudut lain-lain mungkin kawan-kawan baik aku durang si radhi, mas atau chel, Dion duduk bergosip...

Di ruang tamu, mama atau bapa tengah bercerita mengulas cerita drama swasta melayu, kenapa lakinya main kayu tiga..

Dan di bilik yang satu lagi si Eg mungkin tengah bertiarap sambil mendengar walkman dan menyanyi ikut lagu dalam walkmannya, padahal dia ndak tau suaranya sudah lari tune..hahaha..

Di balkoni, si ejah dan yana tengah socializing dengan anak-anak jiran...



Semua digambarkan berlaku dalam gambar-gambar majalah macam gini--->








Suka warna-warna yang terang!



Bersemangat belajar memasak kalau dapur begini..aisehman..








Lepas tu ada mini library sendiri di ruang tamu .. :8)






Mandi ramai-ramai dengan siblings pun buli ni.. ngengee..


Dan yang paling wajibiiii......


paling diangan-angankan...




Rumah tepi laut ada swimming pool boleh trep jadi Paris Hilton jap.. waduhhh waduhhh

Ndakpalah..kalau ndak dapat di sini..mungkin bila di syurga nanti aku dapat yang lebih indah hehehhe..Aminn...InsyaAllah..


5 comments:

Eg Azman said...

Bestlah idea ko jian.. Apa kata kita hiaskan rumah bapa & mama mcm dalam mag?

UnaChenta said...

Eg, kalau ada ongkos mau seja buat cantik2 macam dalam mag :)

Mas Mohd Yunus said...

kunun ja kamu ni. kalau dua dua nda di sandakan, susah juga. eh, nanti aku tumpang mmbaca d ruang tamu tu ya hahaha

UnaChenta said...

Huhu..kunun seja dulu..dari angan-angan boleh jadi impian --> kenyataan ..InsyaAllah...

Mas..macam ndak biasa, rumah kami pun rumahmu kan..bila2 masa ko boleh datang.. aisehman :)

Anonymous said...

Jangan jadi Mat jenin sudah.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails