Monday, November 8, 2010

Aku 48 dia 45 neehhh

Aku tau kadang-kadang aku ni eksyen, riak dan tambirang kadcang. ( bilang si epal aku betrep jak )

MySpace Imajinasi * cik Epal flying kick Munachi sebab terlampau trep

Baru lulus Ujian komputer sudah minta puji mau compare dengan anak buah yang bija ( beza ) 8 tahun dari kau.
Wahaha.. tapi apapun, usaha aku dan cik epal selama seminggu ni berbaloi. Syukur! padaNya ya Allah.. aku takut mula2 , sebab selalu dengar dari orang sekeliling, yang dorang mau ambik ujian komputer memandu ni , mau ambil sampai berulang-ulang.

Tapi rupanya, kalau kita study bagus2, jawab semua soalan 500 buku latihan tu InsyaAllah lulus.

Lepas ni ada ujian KPLI plak , yang berkali-kali kali sudah aku ambil. Ndak pa..jangan putus asa munachi !

3 comments:

BlueGene said...

Aloha...Chenta

Baru lulus ujian komputer!...husy bukan main.

Ujian komputer memandu Malaysia senang sikit. Sebab itu senang lulus. Tetapi sayang Chenta, lesen memandu Malaysia tidak laku di Kesatuan EU. Singapore punya lagi laku.

Kalau lulus, jangan olok-olok orang yang gagal.

KPLI? Berkali-kali sudah ambil! Husy bukan main. Tidak apa Chenta, nanti lepas juga. Kalau tidak lepas...melepaslah...

KPLI, secara kebiasaanya guru yang berkelulusan maktab lebih senang dapat tempat mengajar. Kalau yang berkelulusan ijazah susah sedikit. Ya, karenah birokrasi kerajaan yang memerintah. Apa boleh buat, mahu atau tidak, terpaksa akur.

Chenta, jadi guru tadika lagi bagus. Kalau jadi guru SK atau SMK, bahasa CACA MARBA tidak boleh dipraktikkan, nanti pelajar semua buta BAHASA KEBANGSAAN. Kalau dengan budak tadika, bahasa apa pun tidak kisah. Yang penting anda iteraksi.

Ok Chenta, stop dulu...Esok masih ada...Breakfast & kerja aka ritual hidup.

Adieu...

Vic said...

Nanti dah boleh bawa i n eg jalan2 ka? hehe.. ada driver baru nih.. hehehe

UnaChenta said...

Salam Blugene,

wohh bagus..ada info baru. Thanks. macam tau2 jak aku telah mengolo-ngolo orang yang gagal tadi muehehe.. opps sorry ;0

Ya, mmg susah aku apply KPLI ni. ini kira kali yg kelima jugaklah. memang terniat juga mo try guru tadika. Tapi pengambilan Tabika KEMAS baru2 ni sudah terlepas..;(

Vic,
InsyaAllah hhe...lama lagi baru boleh jadi driver sayang hehe..

Monday, November 8, 2010

Aku 48 dia 45 neehhh

Aku tau kadang-kadang aku ni eksyen, riak dan tambirang kadcang. ( bilang si epal aku betrep jak )

MySpace Imajinasi * cik Epal flying kick Munachi sebab terlampau trep

Baru lulus Ujian komputer sudah minta puji mau compare dengan anak buah yang bija ( beza ) 8 tahun dari kau.
Wahaha.. tapi apapun, usaha aku dan cik epal selama seminggu ni berbaloi. Syukur! padaNya ya Allah.. aku takut mula2 , sebab selalu dengar dari orang sekeliling, yang dorang mau ambik ujian komputer memandu ni , mau ambil sampai berulang-ulang.

Tapi rupanya, kalau kita study bagus2, jawab semua soalan 500 buku latihan tu InsyaAllah lulus.

Lepas ni ada ujian KPLI plak , yang berkali-kali kali sudah aku ambil. Ndak pa..jangan putus asa munachi !

3 comments:

BlueGene said...

Aloha...Chenta

Baru lulus ujian komputer!...husy bukan main.

Ujian komputer memandu Malaysia senang sikit. Sebab itu senang lulus. Tetapi sayang Chenta, lesen memandu Malaysia tidak laku di Kesatuan EU. Singapore punya lagi laku.

Kalau lulus, jangan olok-olok orang yang gagal.

KPLI? Berkali-kali sudah ambil! Husy bukan main. Tidak apa Chenta, nanti lepas juga. Kalau tidak lepas...melepaslah...

KPLI, secara kebiasaanya guru yang berkelulusan maktab lebih senang dapat tempat mengajar. Kalau yang berkelulusan ijazah susah sedikit. Ya, karenah birokrasi kerajaan yang memerintah. Apa boleh buat, mahu atau tidak, terpaksa akur.

Chenta, jadi guru tadika lagi bagus. Kalau jadi guru SK atau SMK, bahasa CACA MARBA tidak boleh dipraktikkan, nanti pelajar semua buta BAHASA KEBANGSAAN. Kalau dengan budak tadika, bahasa apa pun tidak kisah. Yang penting anda iteraksi.

Ok Chenta, stop dulu...Esok masih ada...Breakfast & kerja aka ritual hidup.

Adieu...

Vic said...

Nanti dah boleh bawa i n eg jalan2 ka? hehe.. ada driver baru nih.. hehehe

UnaChenta said...

Salam Blugene,

wohh bagus..ada info baru. Thanks. macam tau2 jak aku telah mengolo-ngolo orang yang gagal tadi muehehe.. opps sorry ;0

Ya, mmg susah aku apply KPLI ni. ini kira kali yg kelima jugaklah. memang terniat juga mo try guru tadika. Tapi pengambilan Tabika KEMAS baru2 ni sudah terlepas..;(

Vic,
InsyaAllah hhe...lama lagi baru boleh jadi driver sayang hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails