Tuesday, August 31, 2010

Anak dikasih manja!

Bapa telah memaksa aku untuk mengambil gambar ini... aisehman ( Ikan ehem ehem masak teow choo ) * ehem ehem maksudnya aku ndak tau apa nama ikan neh -_-'

Bapa suka juga main masak - masak, tapi dia sudah biasa masak yang portionnya sikit. ( Sudah juga tadi namanya main masak-masak -_-' ). Tapi sedap banget sihh.. sehingga menjilat itu piring!... Jadi ini kejadian di waktu petang ( sebelum bulan ramadhan ya aha ), aku ndak sedar bila bapa sudah balik dari berpoya-poya di hari liburnya ngehehe ( jangan marah pak aku main2 jak hehe ) tiba-tiba bapa mengetuk pintu bilikku. J***n, mana sudah kamirah ( kamera ) mu tu?.. ko ambik kunun gambar ikan bapa tu. Sambil mulutnya yang tebal kalah muncung Anita sarawak menunjuk ke arah dapur..

Aisehman bapa ni minta puji lak.. haha.. tapi aku pun ikut jak kemahuan bapa.. ambik kamera, terus pigi keluar.. rupanya sudah siap dihias dengan tomato segala, aik sebelum ni mana ada bapa berhias2, asalkan sudah siap, kalau boleh dikasih terjun terus ke nasi dari kuali.

Lepas tu yang aku heran, aku sorang jak yang makan lauk ni. Yang lain jual mahal.. Memang betullah bapa ni main masak-masak jak, ataupun bapa tengah main permainan yang aku dengan si Eg selalu main duluu- duluu tu. Main restoran-restoran. Kununnya aku order makanan atau minuman, si Eg jadi pengusaha restoranlah kunun.. aku ingat lagi aku order milo ais. Si Eg ni pun bersemangatlah mengambil order.. " Sekejap ya cik!".. bila dah siap. penuh bersopan dia hantar milo ais.. aku pun eksyenlah jadi customer. "Terima Kasih".. kunun2lah berlakon. Tapi lepas tu boleh pula si EG cakap "Emm nanti kasih tinggal aku aa.. " hahaha.. aku terus jawab " Aik.. mana ada orang jual air, dia suruh kasi tinggal2.. eeii restoran apa ni?!" aku masih dalam mood berlakon. Si EG muka bengang.. sambil buat muka isyarat Nanti-kau-bila-giliran-kau-kau-lagi-yang-kena!

P/s : memang berterabur bah kan kalau aku sudah bercerita?.. huhuu..
P/s2: Sebenarnya mau upload masakan mama pulak.. tapi punyalahh laamaa mo mengupload satu bijik gambar... next entrylah baru cerita mama punya masakan yaaa....


10 comments:

Anonymous said...

SEdap KA juga ni...

Anonymous said...

Tak boleh jadi penulih novel muh ni......

UnaChenta said...

Anon,
Sedap hingga menjilat piring..

Anon the second,
Memang! muahaha.,

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

jian!!! jahat ko..napa ko post masakan bapa?? hohooh ko kasi aku berliur jak di sini.......hohohohohh...sedapnya tu.......

aku mau balik!!!! mau balik sdkn!!! hohohohoohhoohohooh

UnaChenta said...

Ejah..

* hihi misi menjadi.. apalagii baliklah ko muahahha...
Lepas ni aku mo kasi tebeliur ko plak dengan masakan mama..huhuu

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

ko bagila aku tmbang balik....hehehhehhahahhhha......nda pala cuti sem jak la aku balik hohooohooh

UnaChenta said...

Boleh lah :)..bila ko cuti sem jah?

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

la aku ingat time raya ni ko mau bg aku tmnbg..hehhe...aku cuti sem bulan 11 kali...

Eg Azman said...

Hahahah.. ya ka kita pernah main begitu dulu.. yang aku ingat kita main minum2 arak.. lucu!! kalau aku ingat.. Tapi masa tu kita ndak tau lagi walaupun berlakon minum arak pun sudah salah..

UnaChenta said...

Salam eg,
Habis bergula meja dan lantai sebab kita berlakon minum sirap tu jadi arak sampai tebaring2 :).. mabuklah kunun..tulah pengaruh tengok tv telampaw kuat... time tu ndak tau lagi wlu belakon pura2 mabuk sebenarnya haram kan huhuhuuuu...

Tuesday, August 31, 2010

Anak dikasih manja!

Bapa telah memaksa aku untuk mengambil gambar ini... aisehman ( Ikan ehem ehem masak teow choo ) * ehem ehem maksudnya aku ndak tau apa nama ikan neh -_-'

Bapa suka juga main masak - masak, tapi dia sudah biasa masak yang portionnya sikit. ( Sudah juga tadi namanya main masak-masak -_-' ). Tapi sedap banget sihh.. sehingga menjilat itu piring!... Jadi ini kejadian di waktu petang ( sebelum bulan ramadhan ya aha ), aku ndak sedar bila bapa sudah balik dari berpoya-poya di hari liburnya ngehehe ( jangan marah pak aku main2 jak hehe ) tiba-tiba bapa mengetuk pintu bilikku. J***n, mana sudah kamirah ( kamera ) mu tu?.. ko ambik kunun gambar ikan bapa tu. Sambil mulutnya yang tebal kalah muncung Anita sarawak menunjuk ke arah dapur..

Aisehman bapa ni minta puji lak.. haha.. tapi aku pun ikut jak kemahuan bapa.. ambik kamera, terus pigi keluar.. rupanya sudah siap dihias dengan tomato segala, aik sebelum ni mana ada bapa berhias2, asalkan sudah siap, kalau boleh dikasih terjun terus ke nasi dari kuali.

Lepas tu yang aku heran, aku sorang jak yang makan lauk ni. Yang lain jual mahal.. Memang betullah bapa ni main masak-masak jak, ataupun bapa tengah main permainan yang aku dengan si Eg selalu main duluu- duluu tu. Main restoran-restoran. Kununnya aku order makanan atau minuman, si Eg jadi pengusaha restoranlah kunun.. aku ingat lagi aku order milo ais. Si Eg ni pun bersemangatlah mengambil order.. " Sekejap ya cik!".. bila dah siap. penuh bersopan dia hantar milo ais.. aku pun eksyenlah jadi customer. "Terima Kasih".. kunun2lah berlakon. Tapi lepas tu boleh pula si EG cakap "Emm nanti kasih tinggal aku aa.. " hahaha.. aku terus jawab " Aik.. mana ada orang jual air, dia suruh kasi tinggal2.. eeii restoran apa ni?!" aku masih dalam mood berlakon. Si EG muka bengang.. sambil buat muka isyarat Nanti-kau-bila-giliran-kau-kau-lagi-yang-kena!

P/s : memang berterabur bah kan kalau aku sudah bercerita?.. huhuu..
P/s2: Sebenarnya mau upload masakan mama pulak.. tapi punyalahh laamaa mo mengupload satu bijik gambar... next entrylah baru cerita mama punya masakan yaaa....


10 comments:

Anonymous said...

SEdap KA juga ni...

Anonymous said...

Tak boleh jadi penulih novel muh ni......

UnaChenta said...

Anon,
Sedap hingga menjilat piring..

Anon the second,
Memang! muahaha.,

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

jian!!! jahat ko..napa ko post masakan bapa?? hohooh ko kasi aku berliur jak di sini.......hohohohohh...sedapnya tu.......

aku mau balik!!!! mau balik sdkn!!! hohohohoohhoohohooh

UnaChenta said...

Ejah..

* hihi misi menjadi.. apalagii baliklah ko muahahha...
Lepas ni aku mo kasi tebeliur ko plak dengan masakan mama..huhuu

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

ko bagila aku tmbang balik....hehehhehhahahhhha......nda pala cuti sem jak la aku balik hohooohooh

UnaChenta said...

Boleh lah :)..bila ko cuti sem jah?

EPAL...NORFAEZAH MOHD NUR said...

la aku ingat time raya ni ko mau bg aku tmnbg..hehhe...aku cuti sem bulan 11 kali...

Eg Azman said...

Hahahah.. ya ka kita pernah main begitu dulu.. yang aku ingat kita main minum2 arak.. lucu!! kalau aku ingat.. Tapi masa tu kita ndak tau lagi walaupun berlakon minum arak pun sudah salah..

UnaChenta said...

Salam eg,
Habis bergula meja dan lantai sebab kita berlakon minum sirap tu jadi arak sampai tebaring2 :).. mabuklah kunun..tulah pengaruh tengok tv telampaw kuat... time tu ndak tau lagi wlu belakon pura2 mabuk sebenarnya haram kan huhuhuuuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails