Wednesday, December 29, 2010

Entri boringku yang-ka-sa-ratus

Assalamualaikum semua.. :)

Lama sudah ndak update kan :). Kalau lama ndak update pun tiada juga yang perasan bah kan huehue. Sementara ada kemudahan internet di rumah orang ni, ambiklah kesempatan hehe.


MyEm0.Com
Aku perasan aku bukanlah pemblog yang tegar. Berblog mau dekat dua tahun, tapi entry baru hari ni sampai seratus. Dan ya, emoticonn kucing berpom2 cheerleading di atas tu kunun menggambarkan meraikan penulisan entri yang ke seratus kunun... hahaha

Sekarang hidupku macam orang nomad. Sudah berubah 360 darjah pusingan hidupku, walaupun banyak rintangan, aku sangat bersyukur dan akan bersedia menghadapi apa-apa cabaran di hadapan hehe. ( Ada ayat hehe di hujung macam ndak meyakinkan jak )

Aku akan selalu berada di daerah ini huhu. Gunung di belakang tu, anak buahku bilang gunung Tiga. Tapi me and Tuan Cholo gelar 'Sleeping Old Man'. Macam orang tua yang tengah limpang2 kan. ( Baring terlentang )


Akan selalu rindu dengan manusia ini . :)

Udang goreng yang telah berjaya melukakan jari miss EG. ( Siapa suruh lagak muahaha ! )

Ketan Rebus, telurnya yang warna kuning tu sodapp..

Stew Aussie Beef Steak Secret Recipe berharga RM19. Gravynya pun sodappp..

Gambar lastlah ni. Miss Epal berharga RM 17. Just kidding!!.. :). 


Hahaha.. itu saja cerita semborono buat kali ni. Gambar-gambar yang ditaruh tiada kaitan dengan entri. Sudah namanya blog ku ni Caca Marba. Sembarang jak macam tuannya jugak.

Adioss akhir kata dariku, Its not TV, its Fish Tank..

4 comments:

BlueGene said...

Assalam alaikum

Chen ta:)

Oho yang keseratus... itu sudah kira baik chenta. Tidak apa, perlahan-lahan. Sedikit-sedikit lama-lama posting-mu beribu jadinya.

Nah Chen ta... itu ketan rebus atau ketam rebus. Itu ketam spesis apa... ketam suri atau ketam bakau?
sudah lama aku tidak makan ketam. 5 tahun!

Stew Aussie Beef, beef-nya dari mana? Australia kah atau India? Beef-beef yang diimport ini kadang-kadang mengandungi bakteria penyakit kuku dan mulut. MCD pun kekadang ada. Tapi kalau beef tempatan... selamat sedikit.

Oklah chen ta. Selamat menulis artikel yang keseratus...

Adieu...

Eyra Rizal: Your MUA said...

PROMOTION MAKEUP CLASS AWAL TAHUN!!!! BASIC TO ADVANCE CLASS (RM350 retail)
PROMO PRICE: RM295 ONLY!!!! LIMITED SEATS!
DATE: 9/1/2011 & 30/1/2011 (PICK 1)
PLACE: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13, SHAH ALAM(NEXT TO PTPL)

REGISTRATION WILL BE CLOSING ON 1/1/2011
CALL/SMS 016-2128740 (EYRA RIZAL) TO REGISTER.
*STUDENTS WILL BE ABLE TO JOIN E.R TOUCH TEAM.

ivon said...

wah.. rajin juga ngepostnya nich mbak.. keep posting and have a nice day...lam kenal yach..

UnaChenta said...

Bluegene,

Maaf sebab lamabt reply komen kamurang dalam komen box ni hehe

Banyaknya soalan hehe!..
1.Ketam Rebus..salah taip hehe. Aku ndak tau itu ketam spesis apa.Aku tau makan jak ..huhu
2.Uina lama juga ko ndak makan ketam?..
3. Beefnya aku ndak tau dari mana, mau tanya tu pak pengurus secret recipe.. dia punya nama jak Aussie..mungkin style masakannya digelar aussie.. ?
4. Hehe..Terima KAsih banyak wish..entri yang keseratus..hehe.. Sekarang kurang sihat..jadi mau mengupdate blog pun tiada daya.. membaca blog orang jaklah .Anyway thanks beb!

Eyra Rizal,
Wow thanks guna komen ni iklankan course mekap...hehehe

Ivon,
Hai ivon..nice to see u... Nani saya lawat blog kamu ya. SAlam kenal juga :)

Wednesday, December 29, 2010

Entri boringku yang-ka-sa-ratus

Assalamualaikum semua.. :)

Lama sudah ndak update kan :). Kalau lama ndak update pun tiada juga yang perasan bah kan huehue. Sementara ada kemudahan internet di rumah orang ni, ambiklah kesempatan hehe.


MyEm0.Com
Aku perasan aku bukanlah pemblog yang tegar. Berblog mau dekat dua tahun, tapi entry baru hari ni sampai seratus. Dan ya, emoticonn kucing berpom2 cheerleading di atas tu kunun menggambarkan meraikan penulisan entri yang ke seratus kunun... hahaha

Sekarang hidupku macam orang nomad. Sudah berubah 360 darjah pusingan hidupku, walaupun banyak rintangan, aku sangat bersyukur dan akan bersedia menghadapi apa-apa cabaran di hadapan hehe. ( Ada ayat hehe di hujung macam ndak meyakinkan jak )

Aku akan selalu berada di daerah ini huhu. Gunung di belakang tu, anak buahku bilang gunung Tiga. Tapi me and Tuan Cholo gelar 'Sleeping Old Man'. Macam orang tua yang tengah limpang2 kan. ( Baring terlentang )


Akan selalu rindu dengan manusia ini . :)

Udang goreng yang telah berjaya melukakan jari miss EG. ( Siapa suruh lagak muahaha ! )

Ketan Rebus, telurnya yang warna kuning tu sodapp..

Stew Aussie Beef Steak Secret Recipe berharga RM19. Gravynya pun sodappp..

Gambar lastlah ni. Miss Epal berharga RM 17. Just kidding!!.. :). 


Hahaha.. itu saja cerita semborono buat kali ni. Gambar-gambar yang ditaruh tiada kaitan dengan entri. Sudah namanya blog ku ni Caca Marba. Sembarang jak macam tuannya jugak.

Adioss akhir kata dariku, Its not TV, its Fish Tank..

4 comments:

BlueGene said...

Assalam alaikum

Chen ta:)

Oho yang keseratus... itu sudah kira baik chenta. Tidak apa, perlahan-lahan. Sedikit-sedikit lama-lama posting-mu beribu jadinya.

Nah Chen ta... itu ketan rebus atau ketam rebus. Itu ketam spesis apa... ketam suri atau ketam bakau?
sudah lama aku tidak makan ketam. 5 tahun!

Stew Aussie Beef, beef-nya dari mana? Australia kah atau India? Beef-beef yang diimport ini kadang-kadang mengandungi bakteria penyakit kuku dan mulut. MCD pun kekadang ada. Tapi kalau beef tempatan... selamat sedikit.

Oklah chen ta. Selamat menulis artikel yang keseratus...

Adieu...

Eyra Rizal: Your MUA said...

PROMOTION MAKEUP CLASS AWAL TAHUN!!!! BASIC TO ADVANCE CLASS (RM350 retail)
PROMO PRICE: RM295 ONLY!!!! LIMITED SEATS!
DATE: 9/1/2011 & 30/1/2011 (PICK 1)
PLACE: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13, SHAH ALAM(NEXT TO PTPL)

REGISTRATION WILL BE CLOSING ON 1/1/2011
CALL/SMS 016-2128740 (EYRA RIZAL) TO REGISTER.
*STUDENTS WILL BE ABLE TO JOIN E.R TOUCH TEAM.

ivon said...

wah.. rajin juga ngepostnya nich mbak.. keep posting and have a nice day...lam kenal yach..

UnaChenta said...

Bluegene,

Maaf sebab lamabt reply komen kamurang dalam komen box ni hehe

Banyaknya soalan hehe!..
1.Ketam Rebus..salah taip hehe. Aku ndak tau itu ketam spesis apa.Aku tau makan jak ..huhu
2.Uina lama juga ko ndak makan ketam?..
3. Beefnya aku ndak tau dari mana, mau tanya tu pak pengurus secret recipe.. dia punya nama jak Aussie..mungkin style masakannya digelar aussie.. ?
4. Hehe..Terima KAsih banyak wish..entri yang keseratus..hehe.. Sekarang kurang sihat..jadi mau mengupdate blog pun tiada daya.. membaca blog orang jaklah .Anyway thanks beb!

Eyra Rizal,
Wow thanks guna komen ni iklankan course mekap...hehehe

Ivon,
Hai ivon..nice to see u... Nani saya lawat blog kamu ya. SAlam kenal juga :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails