Sunday, April 10, 2011

Trep gambar Lomo

Hari tu di Rancangan Nona, aku ada nampak golongan orang yang suka ambil gambar Lomo. Macam cantik, unik dan nampak lama kan, vintage gitu Ada kamera khas dia, rasanya mahal lah tu kan... Semalam buka laman web Befunky photo edit.. ada bulih edit pic kita yang biasa2 ni jadi Lomo kununn... Apalagi bereksperimentasi lah kunun gue..

Ini pula gambar di Semporna, diambil dari tingkap Hotel Seafest.. sudah di'lomo'kan... macam gambar era 70an jak kan..padahal hujung tahun lalu aku ambil..

4 comments:

Arms said...

Thx,siok o tu website... tapi photoshop juga la no.1 haaha. Oya,cantik blog ko. Simple n nice.

UnaChenta said...

ya photoshop jgaklah yang buli buat macam2 lagi kan..thanks arms sudi bagi komen :P

Anne Nurain said...

suda sy try..
best owh..
bikin ketagih juak.. hehehe...

UnaChenta said...

Salam Anne,
Best kan jugak..hehehe..kalau aku boring2 masuk website , semua gambar pun diedit huhuhuh..

Sunday, April 10, 2011

Trep gambar Lomo

Hari tu di Rancangan Nona, aku ada nampak golongan orang yang suka ambil gambar Lomo. Macam cantik, unik dan nampak lama kan, vintage gitu Ada kamera khas dia, rasanya mahal lah tu kan... Semalam buka laman web Befunky photo edit.. ada bulih edit pic kita yang biasa2 ni jadi Lomo kununn... Apalagi bereksperimentasi lah kunun gue..

Ini pula gambar di Semporna, diambil dari tingkap Hotel Seafest.. sudah di'lomo'kan... macam gambar era 70an jak kan..padahal hujung tahun lalu aku ambil..

4 comments:

Arms said...

Thx,siok o tu website... tapi photoshop juga la no.1 haaha. Oya,cantik blog ko. Simple n nice.

UnaChenta said...

ya photoshop jgaklah yang buli buat macam2 lagi kan..thanks arms sudi bagi komen :P

Anne Nurain said...

suda sy try..
best owh..
bikin ketagih juak.. hehehe...

UnaChenta said...

Salam Anne,
Best kan jugak..hehehe..kalau aku boring2 masuk website , semua gambar pun diedit huhuhuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails