Saturday, May 31, 2014

Day 9 : Aktiviti anak beranak.

Salam semua..

Petang tadi bermood pulak kami anak beranak main clay atau tanah liat..

Kalau si umar punya panggilan playdoh. Yang murah punya clay pun dia akan panggil playdoh huhu..

Mempersembahkan kunun hasil creativity impromptu kami :)

Mula-mula si Umar yang lekat clay tu di dinding.. Clay tiada bentuk yang bulat saja. Lepas tu panggil kami.. Bilangnya cicak melekat dia jadi sticker ! Daddynya ambil clay tu senyap-senyap..mau buat surpriselah tu.. Dia buat balik bentuk cicak betul2. Si umar tengok balik dinding ..sudah hilang.. Marahnya dia..aku suruh tutup mata. Kira one to ten.. Suruh panggil cicak..suruh keluar balik hehe.. Bila daddy sudah siapkan cicaknya..kelam kabut dia lekat balik di tempat asal... Si umar buka mata check balik.. Terus kesukaan ketawa.. Huhaaha.. Sebab cicaknya sudah berubah jadi cicak yang waras banding dia punya sebelum ni cicak bulat saja huhu...
Ini pulak turn mommynya.. Adakah disuruh buat lipan.. Daddy ndak mau buat..leceh bilangnya lipan banyak kakinya.. Terpaksalah mamanya ikut saja permintaan anak minta buatkan lipan satu! Aiseh macam di restoran pulak! Adakah orang minta " Lipan masak kidcap satu!" mula sudah aku berbunga melalut.... Buat lipan warna warni. Gambar ada blur laju tu, tangan si umar mau mengacau ..
Ini pulak si umar mo buat gigi.. Disusunnya gigi tu kunun. Dia ikut2 dari youtube playdoh drill and fill. Aku.mencari.set playdoh drill and fill ni..ada sesiapa yang boleh bagi cadangan :) Itulah aktiviti bonding family hari ini. Hari ke-9 cabaran seratus hari..uhuhu..aku berjaya konsisten sampai hari ke-9. Hihi kipap de gud job muahaha...

2 comments:

Norazeah Azman said...

Good one sis! Hopefully can finish until day 100! Love to read all your blog. Sama Mcm dolu2 waktu baca curi2 diary mu hehehhehehe

Azean Azman said...

Tq dear eg hehehe....
Baca diary dulu2 best kan... Panjang lebar ditulis kejadian satu hari tu kan hehehe...

Saturday, May 31, 2014

Day 9 : Aktiviti anak beranak.

Salam semua..

Petang tadi bermood pulak kami anak beranak main clay atau tanah liat..

Kalau si umar punya panggilan playdoh. Yang murah punya clay pun dia akan panggil playdoh huhu..

Mempersembahkan kunun hasil creativity impromptu kami :)

Mula-mula si Umar yang lekat clay tu di dinding.. Clay tiada bentuk yang bulat saja. Lepas tu panggil kami.. Bilangnya cicak melekat dia jadi sticker ! Daddynya ambil clay tu senyap-senyap..mau buat surpriselah tu.. Dia buat balik bentuk cicak betul2. Si umar tengok balik dinding ..sudah hilang.. Marahnya dia..aku suruh tutup mata. Kira one to ten.. Suruh panggil cicak..suruh keluar balik hehe.. Bila daddy sudah siapkan cicaknya..kelam kabut dia lekat balik di tempat asal... Si umar buka mata check balik.. Terus kesukaan ketawa.. Huhaaha.. Sebab cicaknya sudah berubah jadi cicak yang waras banding dia punya sebelum ni cicak bulat saja huhu...
Ini pulak turn mommynya.. Adakah disuruh buat lipan.. Daddy ndak mau buat..leceh bilangnya lipan banyak kakinya.. Terpaksalah mamanya ikut saja permintaan anak minta buatkan lipan satu! Aiseh macam di restoran pulak! Adakah orang minta " Lipan masak kidcap satu!" mula sudah aku berbunga melalut.... Buat lipan warna warni. Gambar ada blur laju tu, tangan si umar mau mengacau ..
Ini pulak si umar mo buat gigi.. Disusunnya gigi tu kunun. Dia ikut2 dari youtube playdoh drill and fill. Aku.mencari.set playdoh drill and fill ni..ada sesiapa yang boleh bagi cadangan :) Itulah aktiviti bonding family hari ini. Hari ke-9 cabaran seratus hari..uhuhu..aku berjaya konsisten sampai hari ke-9. Hihi kipap de gud job muahaha...

2 comments:

Norazeah Azman said...

Good one sis! Hopefully can finish until day 100! Love to read all your blog. Sama Mcm dolu2 waktu baca curi2 diary mu hehehhehehe

Azean Azman said...

Tq dear eg hehehe....
Baca diary dulu2 best kan... Panjang lebar ditulis kejadian satu hari tu kan hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails