Sunday, August 30, 2009

Alhamdulillah aku dah dapat kerja!

Alhamdulillah syukur nikmat kepada Allah swt :)

Sebab selama beberapa bulan aku tercari2 kerja ( Mencari yang tidak bersungguh-sungguh sebab asyik main game dalam fesbuk! ) akhirnya 8hb Ogos lalu aku dipanggil interview. Selepas diinterview, kunun2 dijanji akan diberitahu sama ada diterima atau tidak besok atau lusanya..

Tapi tunggu punya tunggu, tidak juga ditelefon ni...

Dengan muka ndak malunya, aku kol ni orang. Ropa-ropanya terlampau sibuk sampai lupa mau telefon balik.. apalah punya HR! ( tapi last2 jadi kelik ( colleague ) baik aku dia ni )

Jadi minggu seterusnya aku dipanggil interview oleh orang atasan lagi.. di HQ dorang. Hari yang kena panggil aku bersama kawan baik ku. Dia temankan aku.. ( Terima Kasih Mama Moden Godzilla! )

Inilah proses interview yang paling lama.. bukannya aku menunggu candidate lain untuk diinterview.. aku sorang saja time tu.. mula-mula asssistant GMnya yang interview, lepas tu datang General Managernya, dan GM ni lagi interview aku.Ingatkan sudah habislah. Kena panggil lagi oleh assistantnya, aku rasa macam diinterview secara bergilir-gilir sudah...

Aku rasa korang faham ke apa yang aku taip atas tu.. hahaha..

Yang penting, akhirnya aku dapat kerja ni. Walaupun kerja biasa saja. Tapi ini kerja yang halal juga dan kerja juga kan ibadat. Aku mau buat bagus-bagus kerja kali ni. Tidak mau manja-manja macam dulu-dulu tu. Rasa susah sikit terus ingat mau resigned.

Sekarang sudah 2 minggu berlalu aku kerja. Biasalah manusia, ada yang baik dan ada yang bagus.. Kita tidak boleh mahu puaskan hati semua orang kan...

Tidak ketinggalan, aku mau ucapkan Selamat menjalani ibadah puasa kepada rakan-rakan Blog yang dirindui dan sesiapa saja yang tersinggah ke Blog yang tidak seberapa ni.. rajin2lah hantar komen.. walaupun komennya hanya Aaaaaa... huhu..

Salam Ramadhan! ^_^ !

11 comments:

Tirana said...

Tahniah..kerja elok-elok ye..

Monkey D Luffy said...

belanja aku bila ko gaji yer

UnaChenta said...

Kak Tirana,

Terima Kasih hehe :),

Kapten,
InsyaAllah bos! hihi :)

EPAL said...

salam..ui mcm kmu bakaraja uda hehehehehehehehehhhuhuhehehehe

UpperSixers said...

hah..jgn men fesbuk jak..dinterview bergilir-gilir..? errr..

Miss Dreamer said...

AHHH......

UnaChenta said...

Epal,
Macam kamu jadi Isstudent sudahh...ngehehe..

Uppersixers,
Geng! familiar kah itu bunyi secara bergilir2...?..gagaggga

Miss Dreamer,
Kau melepaskah tu?..huhuhuu

UnaChenta said...

Miss Dreamer,

Ko betul2 menyahut seruanku bah kan.. aku surh taip Ahhhh...
Aaaahhh juga ko taip?..hehe

Nasib baik aku ndak suruh kau taip
Ahhh ahhh ahhhh.... Para Penontooonnnnn.... Bapa2 Ibu2 Semua Yang ada di sini... KukuKakiKakakKuKokKakuKakukEkKekKukuKakiKakakKuKakuKakuKek..

Miss Dreamer said...

Ahhh ahhh ahhhh.... Para Penontooonnnnn.... Bapa2 Ibu2 Semua Yang ada di sini... KukuKakiKakakKuKokKakuKakukEkKekKukuKakiKakakKuKakuKakuKek - Aku yang lurus bendul-

salemy82 said...

Salam niaga..

Berkongsi info melalui blog adalah satu daripada cabang perniagaan di internet. Kredibiliti anda akan bertambah jika anda menggunakan alamat sendiri (www.unachenta.ws) berbanding alamat menumpang (www.unachenta.blogspot.com).

Tambahan, dengan menyewa domain name + web hosting dengan Global Domains International untuk hanya RM35/bulan.. anda mampu untuk berkongsi info seperti sekarang dan menjana pendapatan lumayan bersama GDI.. emm.. ;)

Salemy Amat Shah
http://website.ws/salemy82

P/s : Contoh blog saya yang kini bukan lagi menumpang : www.salemy.ws

salemy82 said...

Salam niaga..

Berkongsi info melalui blog adalah satu daripada cabang perniagaan di internet. Kredibiliti anda akan bertambah jika anda menggunakan alamat sendiri (www.unachenta.ws) berbanding alamat menumpang (www.unachenta.blogspot.com).

Tambahan, dengan menyewa domain name + web hosting dengan Global Domains International untuk hanya RM35/bulan.. anda mampu untuk berkongsi info seperti sekarang dan menjana pendapatan lumayan bersama GDI.. emm.. ;)

Salemy Amat Shah
http://website.ws/salemy82

P/s : Contoh blog saya yang kini bukan lagi menumpang : www.salemy.ws

Sunday, August 30, 2009

Alhamdulillah aku dah dapat kerja!

Alhamdulillah syukur nikmat kepada Allah swt :)

Sebab selama beberapa bulan aku tercari2 kerja ( Mencari yang tidak bersungguh-sungguh sebab asyik main game dalam fesbuk! ) akhirnya 8hb Ogos lalu aku dipanggil interview. Selepas diinterview, kunun2 dijanji akan diberitahu sama ada diterima atau tidak besok atau lusanya..

Tapi tunggu punya tunggu, tidak juga ditelefon ni...

Dengan muka ndak malunya, aku kol ni orang. Ropa-ropanya terlampau sibuk sampai lupa mau telefon balik.. apalah punya HR! ( tapi last2 jadi kelik ( colleague ) baik aku dia ni )

Jadi minggu seterusnya aku dipanggil interview oleh orang atasan lagi.. di HQ dorang. Hari yang kena panggil aku bersama kawan baik ku. Dia temankan aku.. ( Terima Kasih Mama Moden Godzilla! )

Inilah proses interview yang paling lama.. bukannya aku menunggu candidate lain untuk diinterview.. aku sorang saja time tu.. mula-mula asssistant GMnya yang interview, lepas tu datang General Managernya, dan GM ni lagi interview aku.Ingatkan sudah habislah. Kena panggil lagi oleh assistantnya, aku rasa macam diinterview secara bergilir-gilir sudah...

Aku rasa korang faham ke apa yang aku taip atas tu.. hahaha..

Yang penting, akhirnya aku dapat kerja ni. Walaupun kerja biasa saja. Tapi ini kerja yang halal juga dan kerja juga kan ibadat. Aku mau buat bagus-bagus kerja kali ni. Tidak mau manja-manja macam dulu-dulu tu. Rasa susah sikit terus ingat mau resigned.

Sekarang sudah 2 minggu berlalu aku kerja. Biasalah manusia, ada yang baik dan ada yang bagus.. Kita tidak boleh mahu puaskan hati semua orang kan...

Tidak ketinggalan, aku mau ucapkan Selamat menjalani ibadah puasa kepada rakan-rakan Blog yang dirindui dan sesiapa saja yang tersinggah ke Blog yang tidak seberapa ni.. rajin2lah hantar komen.. walaupun komennya hanya Aaaaaa... huhu..

Salam Ramadhan! ^_^ !

11 comments:

Tirana said...

Tahniah..kerja elok-elok ye..

Monkey D Luffy said...

belanja aku bila ko gaji yer

UnaChenta said...

Kak Tirana,

Terima Kasih hehe :),

Kapten,
InsyaAllah bos! hihi :)

EPAL said...

salam..ui mcm kmu bakaraja uda hehehehehehehehehhhuhuhehehehe

UpperSixers said...

hah..jgn men fesbuk jak..dinterview bergilir-gilir..? errr..

Miss Dreamer said...

AHHH......

UnaChenta said...

Epal,
Macam kamu jadi Isstudent sudahh...ngehehe..

Uppersixers,
Geng! familiar kah itu bunyi secara bergilir2...?..gagaggga

Miss Dreamer,
Kau melepaskah tu?..huhuhuu

UnaChenta said...

Miss Dreamer,

Ko betul2 menyahut seruanku bah kan.. aku surh taip Ahhhh...
Aaaahhh juga ko taip?..hehe

Nasib baik aku ndak suruh kau taip
Ahhh ahhh ahhhh.... Para Penontooonnnnn.... Bapa2 Ibu2 Semua Yang ada di sini... KukuKakiKakakKuKokKakuKakukEkKekKukuKakiKakakKuKakuKakuKek..

Miss Dreamer said...

Ahhh ahhh ahhhh.... Para Penontooonnnnn.... Bapa2 Ibu2 Semua Yang ada di sini... KukuKakiKakakKuKokKakuKakukEkKekKukuKakiKakakKuKakuKakuKek - Aku yang lurus bendul-

salemy82 said...

Salam niaga..

Berkongsi info melalui blog adalah satu daripada cabang perniagaan di internet. Kredibiliti anda akan bertambah jika anda menggunakan alamat sendiri (www.unachenta.ws) berbanding alamat menumpang (www.unachenta.blogspot.com).

Tambahan, dengan menyewa domain name + web hosting dengan Global Domains International untuk hanya RM35/bulan.. anda mampu untuk berkongsi info seperti sekarang dan menjana pendapatan lumayan bersama GDI.. emm.. ;)

Salemy Amat Shah
http://website.ws/salemy82

P/s : Contoh blog saya yang kini bukan lagi menumpang : www.salemy.ws

salemy82 said...

Salam niaga..

Berkongsi info melalui blog adalah satu daripada cabang perniagaan di internet. Kredibiliti anda akan bertambah jika anda menggunakan alamat sendiri (www.unachenta.ws) berbanding alamat menumpang (www.unachenta.blogspot.com).

Tambahan, dengan menyewa domain name + web hosting dengan Global Domains International untuk hanya RM35/bulan.. anda mampu untuk berkongsi info seperti sekarang dan menjana pendapatan lumayan bersama GDI.. emm.. ;)

Salemy Amat Shah
http://website.ws/salemy82

P/s : Contoh blog saya yang kini bukan lagi menumpang : www.salemy.ws

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails