Tuesday, May 31, 2011

Emotional Constipation

Tadi siang waktu bersiap-siap mau turun makan dengan Mr.Hubby, kami sambil menengok cerita Tv2 Tarzan movie yang kartun tu...

Ada satu scene yang kawan-kawan baik si Tarzan, iaitu si Gajah dan anak gorila bergaduh. Si Gajah sudah fedap dengan gaya merajuk mengada2 si anak gorila ( aku lupa nama2 dorang ni )... terus si gajah panggil si anak gorila ni ' Emotional Constipation'... aku dan mr.hubby macam lucu plak dengan ayatnya tu...hehe..

Constipation ni, maknanya macam kau mau melepas... tapi sembelit...  bak kata orang putih " When you've gotta go, but you're  ass says no! huhuuu .."

Jadi kalau Emotional Constipation ni.. Kau  emosi, tapi ndak dapat luahkan..mau luahkan tapi ndak dapat jugak sebab ada banyak hal-hal di sekitarmu...

Aku rasa aku ada simptom macam ginilah... mau marah mau nangis, mau luahkan...tapi buat2 tabah..... Ditahan-tahan.. sampai sekarang rasa numb sudah hahaha... Korang pernah rasa begitu kah?... Emmm nasib ada blog juga tempat luahkan pendapat... Dan paling penting banyakkan bersabarlah bah kan..Jangan suka emosional... Yang penting Sabar dan tenang...chewahhhh.... Wasalam...

2 comments:

Vic said...

hmm.. ada juga rasa mcm tu. LOL

UnaChenta said...

Hahahah... ya Vic?.. Una rasa, mungkin semua orang pun pernah rasa begini kan :)

Tuesday, May 31, 2011

Emotional Constipation

Tadi siang waktu bersiap-siap mau turun makan dengan Mr.Hubby, kami sambil menengok cerita Tv2 Tarzan movie yang kartun tu...

Ada satu scene yang kawan-kawan baik si Tarzan, iaitu si Gajah dan anak gorila bergaduh. Si Gajah sudah fedap dengan gaya merajuk mengada2 si anak gorila ( aku lupa nama2 dorang ni )... terus si gajah panggil si anak gorila ni ' Emotional Constipation'... aku dan mr.hubby macam lucu plak dengan ayatnya tu...hehe..

Constipation ni, maknanya macam kau mau melepas... tapi sembelit...  bak kata orang putih " When you've gotta go, but you're  ass says no! huhuuu .."

Jadi kalau Emotional Constipation ni.. Kau  emosi, tapi ndak dapat luahkan..mau luahkan tapi ndak dapat jugak sebab ada banyak hal-hal di sekitarmu...

Aku rasa aku ada simptom macam ginilah... mau marah mau nangis, mau luahkan...tapi buat2 tabah..... Ditahan-tahan.. sampai sekarang rasa numb sudah hahaha... Korang pernah rasa begitu kah?... Emmm nasib ada blog juga tempat luahkan pendapat... Dan paling penting banyakkan bersabarlah bah kan..Jangan suka emosional... Yang penting Sabar dan tenang...chewahhhh.... Wasalam...

2 comments:

Vic said...

hmm.. ada juga rasa mcm tu. LOL

UnaChenta said...

Hahahah... ya Vic?.. Una rasa, mungkin semua orang pun pernah rasa begini kan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails