Sunday, October 24, 2010

Down Memory Lane Part 1 & Mari semua sini mengutip Award

Salam semua ! MySpace

Ringan tangan untuk buat cerita memori-memori segala ni.. umur sudah meningkat ni tiba-tiba mau emo ingat kisah-kisah kanak-kanak duluuu-duluuu.. sob sob huk huk! huarrgg tui!!


Mula-mula sebab tangan tergoogle nama tempat kampung mama, sebab check status blog keyword untuk unachenta ni, ada orang google nama 'Tambisan' dan dorang termasuk pigi blog durjana ni kot huahua.. Last-last tangan melarat menggoogle nama-nama tempat lama-lama yang berkaitan dengan diriku ini cheh!


Janganlah ko banyak membebel situ mUnachi, biarlah gambar yang bercerita <--line lapuk huhu



Tempat jatuh lagi di kenang.. inikan pula tempat bermain


Aku bukan di kampung halamanku sekarang, jadi.. gambar dulu2 tidak dapat ditayangkan di sini. Semua gambar hasil gugeling aja ( google ). Gambar atas ni, kampung tempat kami dibesarkan, ini Klinik desa merangkap rumah nurse desa, mama terchenta seorang nurse yang amat baik dengan pesakitnya tetapi amat garang dengan anak-anaknya hehehe..tapi kami tatap chentakan mama ;)

Kalau dulu, rumah ni bukan begini, dia kayu, dan ada beranda besar dan mama taruh banyak bunga. Di rumah nilah kunun mama nampak orang giant ( hantu tinggi ? ).. malam-malam time dia mau tutup pintu depan, mama nampak hantu ni, pergelangan kaki hantu 'tersebut' sama tinggi dengan pintu depan rumah.
MySpace




Tempat tunggu bas.. Bas pun retro bah !.. ini zaman awal punya gambar ni. Kami belum lahir lagi.


MySpace St.Mary's Convent yang kami chentaa.. Jasamu tiada bandingannya .. Time perhimpunan nyanyi lagu sekolah yang paling best.Semua bersemangat!




Lama gila gambar ni kan..bangunan ni pun tiada juga sudah rasanya.. Tiap-tiap hari sabtu ada kelas tambahan, di sinilah kami dikumpulkan waaaa.. tengok gambar-gambar lama ni, teringat betul waktu zaman budak2 bestnya.. ;)




Sebenarnya ada banyak lagi gambar mau upload ni, tapi blogger ni ada masalah pula tiba-tiba. Ndak pa kesian ko kan blogger penat mau layan permintaan orang balik-balik mau mengupload jak kerjanya..

So macam biasa ada part two lah ni.. sebelum tu..



Huhuhu..terharu dapat award dari Miss Ross. Beautiful Blogger Award ..thanks dear.. Selalu nampak award ni di blog-blog orang.Lama dah blog ni berlegar-legar aku nampak huahua.. tapi baru sekarang dapat.Nasib baik ada insan hati mulia sudi mengawardkan aku :).. Thanks Ross.. Jadi aku turunkan award ni kepada Semua Follower aku di sebelah side bar aku ni... Mereka semua layak menerimanya.. dan kepada semua blogger yang baru yang lama memberi komen dalam blog Unachenta ni..anda yang terasa tu , sudi2kanlah ambil award ni dan paste di blog kamu ya. Sayang kamu semua ! Muaahh!!
MySpace

6 comments:

Eg Azman said...

Wah.. Una!! Macam mana kau dapat gambar tempat kita membesar tu? Gum2.. memory tul.. depan balkoni tu la aku jatuh terkena bunga kertas mama..

UnaChenta said...

Eg,

hehe..yakah?..ko masi ingat lagi ko terjatuh di atas bunga kertas..itu aku lupa..tapi memang banyak memori kan?.. yang aku ingat pagar depan rumah ni..bawahnya masih tanah..jadi kita ikut lubang bawah pagar tu untuk keluar..macam kucing hahaha ;)

Lepas tu memanjat sampai atas bumbung rumah..rasa paling tinggilah tu kunun kita time tu..

Vic said...

i pun follower u yg baru ya una.. kikiki
eg: best lah sume perkara dilalui bersama, saling mengingat kenagan kecik2.. huhuhu

Eg Azman said...

Oh ya kan.. i almost forgot bout dat.. cuak jugak waktu naik tu..tapi gagahkan diri gak.. adventurous tul.. huhuhu..

UnaChenta said...

Dear Vic,
Thank you babe sudi follow aku yg biasa2 jak ni haha.. Copy paste award beautiful blogger tu, dan paste di blog vic ;)

Dear Eg,
Ada benda yang aku ingat ko lupa..dan benda ko ingat aku lak lupa.. heheee..

Vic said...

kikiki.. tq ya una yg mnjadi 1st senior kami n sudi mengajar kami (vic+eg).. kikikiki

Sunday, October 24, 2010

Down Memory Lane Part 1 & Mari semua sini mengutip Award

Salam semua ! MySpace

Ringan tangan untuk buat cerita memori-memori segala ni.. umur sudah meningkat ni tiba-tiba mau emo ingat kisah-kisah kanak-kanak duluuu-duluuu.. sob sob huk huk! huarrgg tui!!


Mula-mula sebab tangan tergoogle nama tempat kampung mama, sebab check status blog keyword untuk unachenta ni, ada orang google nama 'Tambisan' dan dorang termasuk pigi blog durjana ni kot huahua.. Last-last tangan melarat menggoogle nama-nama tempat lama-lama yang berkaitan dengan diriku ini cheh!


Janganlah ko banyak membebel situ mUnachi, biarlah gambar yang bercerita <--line lapuk huhu



Tempat jatuh lagi di kenang.. inikan pula tempat bermain


Aku bukan di kampung halamanku sekarang, jadi.. gambar dulu2 tidak dapat ditayangkan di sini. Semua gambar hasil gugeling aja ( google ). Gambar atas ni, kampung tempat kami dibesarkan, ini Klinik desa merangkap rumah nurse desa, mama terchenta seorang nurse yang amat baik dengan pesakitnya tetapi amat garang dengan anak-anaknya hehehe..tapi kami tatap chentakan mama ;)

Kalau dulu, rumah ni bukan begini, dia kayu, dan ada beranda besar dan mama taruh banyak bunga. Di rumah nilah kunun mama nampak orang giant ( hantu tinggi ? ).. malam-malam time dia mau tutup pintu depan, mama nampak hantu ni, pergelangan kaki hantu 'tersebut' sama tinggi dengan pintu depan rumah.
MySpace




Tempat tunggu bas.. Bas pun retro bah !.. ini zaman awal punya gambar ni. Kami belum lahir lagi.


MySpace St.Mary's Convent yang kami chentaa.. Jasamu tiada bandingannya .. Time perhimpunan nyanyi lagu sekolah yang paling best.Semua bersemangat!




Lama gila gambar ni kan..bangunan ni pun tiada juga sudah rasanya.. Tiap-tiap hari sabtu ada kelas tambahan, di sinilah kami dikumpulkan waaaa.. tengok gambar-gambar lama ni, teringat betul waktu zaman budak2 bestnya.. ;)




Sebenarnya ada banyak lagi gambar mau upload ni, tapi blogger ni ada masalah pula tiba-tiba. Ndak pa kesian ko kan blogger penat mau layan permintaan orang balik-balik mau mengupload jak kerjanya..

So macam biasa ada part two lah ni.. sebelum tu..



Huhuhu..terharu dapat award dari Miss Ross. Beautiful Blogger Award ..thanks dear.. Selalu nampak award ni di blog-blog orang.Lama dah blog ni berlegar-legar aku nampak huahua.. tapi baru sekarang dapat.Nasib baik ada insan hati mulia sudi mengawardkan aku :).. Thanks Ross.. Jadi aku turunkan award ni kepada Semua Follower aku di sebelah side bar aku ni... Mereka semua layak menerimanya.. dan kepada semua blogger yang baru yang lama memberi komen dalam blog Unachenta ni..anda yang terasa tu , sudi2kanlah ambil award ni dan paste di blog kamu ya. Sayang kamu semua ! Muaahh!!
MySpace

6 comments:

Eg Azman said...

Wah.. Una!! Macam mana kau dapat gambar tempat kita membesar tu? Gum2.. memory tul.. depan balkoni tu la aku jatuh terkena bunga kertas mama..

UnaChenta said...

Eg,

hehe..yakah?..ko masi ingat lagi ko terjatuh di atas bunga kertas..itu aku lupa..tapi memang banyak memori kan?.. yang aku ingat pagar depan rumah ni..bawahnya masih tanah..jadi kita ikut lubang bawah pagar tu untuk keluar..macam kucing hahaha ;)

Lepas tu memanjat sampai atas bumbung rumah..rasa paling tinggilah tu kunun kita time tu..

Vic said...

i pun follower u yg baru ya una.. kikiki
eg: best lah sume perkara dilalui bersama, saling mengingat kenagan kecik2.. huhuhu

Eg Azman said...

Oh ya kan.. i almost forgot bout dat.. cuak jugak waktu naik tu..tapi gagahkan diri gak.. adventurous tul.. huhuhu..

UnaChenta said...

Dear Vic,
Thank you babe sudi follow aku yg biasa2 jak ni haha.. Copy paste award beautiful blogger tu, dan paste di blog vic ;)

Dear Eg,
Ada benda yang aku ingat ko lupa..dan benda ko ingat aku lak lupa.. heheee..

Vic said...

kikiki.. tq ya una yg mnjadi 1st senior kami n sudi mengajar kami (vic+eg).. kikikiki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails