Tuesday, October 5, 2010

Cerita bulan sepuluh ( ten ten ten Ben Ten )

Assalamualaikum semua! Apa khabar?..harap-harap baiklah ya.. Untuk menyumbat blog ini dengan entri cukup syarat, aku mengupload gambar-gambar basi dari suasana di hari raya.. Tahun ni kami tidaklah grand mau masak-masak macam biasanya. Rendang dan kurma hanya bertahan selama 2 hari saja.. Hari Raya pertama dan kedua. Hari-hari seterusnya tetamu hanya dihidangkan kuih-kuih raya dan air oren featuring cola.


Memandangkan Hari raya kali ni, hanya aku yang balik beraya, dorang Miss Eg, miss Epal dan adik beradik yang lain tidak dapat balik. Jadi macam kurang meriah sikitlah..huhuhu. Daan, tangan aku macam mau meletup sebab akulah pencuci piring dan penyedia makanan yang tunggal di rumah itewww.. ( 24 jam sehari tangan balik2 mencuci piring, si Miss Epal wairuun menolong wuaaa )


Ndak pa.. its ok bah. Huhu.. tapi tahun ni, my bestfriend pun ada balik beraya di Sandakan. Jadi dialah pengunjung yang kerap datang beraya di rumah huahuahua.. memandangkan faktor rumah kami yang dekat, jadi bolehlah selalu keluar berfoya2.


Berperasaan kejap kunun aku yang buat fotografi ni, padahal dari TV! ( Bapa jugak yang saspen, "Jian! gambar siapa ko ambik ni?" waktu dia view gambar-gambar dalam kamera )



Tips awet muda dari Cik Puan Pajilah --> Siram muka anda dengan air oren di hadapan khalayak orang.


Kuih muih yang 90% dibeli di kedai servay dan One Stop ini hanya tinggal kenangan.. sekarang bekas kuih jak yang tinggal.Hatta serdak pun sudah divacum oleh mulutku yang lagak inewww... ( gambar ni si Yana yang ambil, dia lagi yang rajin mau taruh caption dalam gambar ni. Minta maaf ya para tetamu, softlan tidak sengaja disimpan seiring dengan kuih muih huhuhuuu )



Bah, itu sajalah cerita buat kali ni. Lain kali kita sambung lagi.. byeeeee :)
Posted by Picasa

4 comments:

Eg Azman said...

Muka cik puan pajilah nampak tenang di dalam gambar..Miss Unachenta.. lain kali letak la gambar banyak sikit dalam blog ya..(Aku tau dua gambar pun dah cukup menduga kesabaran kau untuk mengupload kan??? :)..

UnaChenta said...

Dear Miss Eg,

Untuk ko miss eg..aku sanggup megupload walau gambar yang ndak2..hahaaa..

Nasib baik ada Picasa, aku guna picasa baru boleh taruh gambar, kalau ndak selama ni macam mau dihumban ke luar jak komFuter nih..:)

Eg Azman said...

Jadddii.. mana pica nya?? Gua ngak kesabaran ni..

UnaChenta said...

waduh2... yaa seberiinn.. semua banyak gambar ndak senonoh huahua.. gua tapissin dulu.. haha

jaga ko aku upload sampe 44 keping baru ko taw hahaha..

Tuesday, October 5, 2010

Cerita bulan sepuluh ( ten ten ten Ben Ten )

Assalamualaikum semua! Apa khabar?..harap-harap baiklah ya.. Untuk menyumbat blog ini dengan entri cukup syarat, aku mengupload gambar-gambar basi dari suasana di hari raya.. Tahun ni kami tidaklah grand mau masak-masak macam biasanya. Rendang dan kurma hanya bertahan selama 2 hari saja.. Hari Raya pertama dan kedua. Hari-hari seterusnya tetamu hanya dihidangkan kuih-kuih raya dan air oren featuring cola.


Memandangkan Hari raya kali ni, hanya aku yang balik beraya, dorang Miss Eg, miss Epal dan adik beradik yang lain tidak dapat balik. Jadi macam kurang meriah sikitlah..huhuhu. Daan, tangan aku macam mau meletup sebab akulah pencuci piring dan penyedia makanan yang tunggal di rumah itewww.. ( 24 jam sehari tangan balik2 mencuci piring, si Miss Epal wairuun menolong wuaaa )


Ndak pa.. its ok bah. Huhu.. tapi tahun ni, my bestfriend pun ada balik beraya di Sandakan. Jadi dialah pengunjung yang kerap datang beraya di rumah huahuahua.. memandangkan faktor rumah kami yang dekat, jadi bolehlah selalu keluar berfoya2.


Berperasaan kejap kunun aku yang buat fotografi ni, padahal dari TV! ( Bapa jugak yang saspen, "Jian! gambar siapa ko ambik ni?" waktu dia view gambar-gambar dalam kamera )



Tips awet muda dari Cik Puan Pajilah --> Siram muka anda dengan air oren di hadapan khalayak orang.


Kuih muih yang 90% dibeli di kedai servay dan One Stop ini hanya tinggal kenangan.. sekarang bekas kuih jak yang tinggal.Hatta serdak pun sudah divacum oleh mulutku yang lagak inewww... ( gambar ni si Yana yang ambil, dia lagi yang rajin mau taruh caption dalam gambar ni. Minta maaf ya para tetamu, softlan tidak sengaja disimpan seiring dengan kuih muih huhuhuuu )



Bah, itu sajalah cerita buat kali ni. Lain kali kita sambung lagi.. byeeeee :)
Posted by Picasa

4 comments:

Eg Azman said...

Muka cik puan pajilah nampak tenang di dalam gambar..Miss Unachenta.. lain kali letak la gambar banyak sikit dalam blog ya..(Aku tau dua gambar pun dah cukup menduga kesabaran kau untuk mengupload kan??? :)..

UnaChenta said...

Dear Miss Eg,

Untuk ko miss eg..aku sanggup megupload walau gambar yang ndak2..hahaaa..

Nasib baik ada Picasa, aku guna picasa baru boleh taruh gambar, kalau ndak selama ni macam mau dihumban ke luar jak komFuter nih..:)

Eg Azman said...

Jadddii.. mana pica nya?? Gua ngak kesabaran ni..

UnaChenta said...

waduh2... yaa seberiinn.. semua banyak gambar ndak senonoh huahua.. gua tapissin dulu.. haha

jaga ko aku upload sampe 44 keping baru ko taw hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails