Saturday, October 16, 2010

Mau ikut2 jadi food blogger ka ni?

Straight to the point, kali ni pun entri bergambar, pemalas aku ni mau tulis ayat-ayat pembuka entri. Baca caption jak kamu aahh.. Mengkali entri akan datang pun, semuanya taipan caption jak berkumandang di blog ini... Aku dan Tuan Cholo menerai mengorder set untuk dua orang. 1 lauk dan 1 sayur, 1 kelas, 1 sekolah 1 Malaysia... ( ndaak kau, menunya panjang buduh gilaakk hahaha ) Jadi, sayur gambar atas tu, Siu Pak Choy. Sayur bagus untuk kulit ya kawan-kawan.



Lauknya Kari Ayam.. mula2 sampai dalam hati berkata-kata ( gantunglah ni, lauknya sikit.. bukan untuk dua orang ni, cukup untuk aku yang lagak satu orang jak ni! ) Rasanya serupa dengan masakan mamaku.Rindu dengan mama lak.. Sekali dah makan, rupa-rupanya cukup lak.Kenyang jugalah alhamdulillah... burrrpp . Satu set semua ni RM18+ sekali dengan air, pilihlah white coffe atau milk tea..


Kami makan di Ipoh White Coffe Kopitiam, @ karamunsing Capital. Di sini best, ndak ramai orang dan pekerja2nya semuanya friendly.. tenang jak. Itulah aku pun ndak malu2 mau ambil gambar makanan. Kalau tempat ramai orang, terus jadi introvert gila lah tu. pemalu habis. Aku rasa aku ni ada penyakit atau Social Phobia kot?..aku rasalah..kadang2lah..apalah aku taip ni..

Bukan macam di Restoran Kak Nong cawangan baru.. memang sedap makanannya, portion makanan yang dorang taruh pun memang banyakss, harga pun sederhana.. itulah sentiasa ramai orang. Tapi sebijik gambar makanan pun harem aku buli ambil... Sebab time mau ambil gambar, aku rasa badanku berpeluh-peluh, tanganku menggeletar, kakiku... aahh sudahlah ko mo cerita lebih-lebih di situ jian!..

Pendek kata..aku ni pemalu kalau tempat ramai orang .. aku kagumlah dengan food blogger yang buli ambil makanan2 cantik time dorang makan di luar.. Lainlah kalau aku di rumah, sampai terbalik meja tu aku memanjat ambil gambar pun ndak pa2.

Okeylah.. itu seja dulu. sekarang sudah pukul 5 pagi.. Terima Kasih sebab baca sampai part ini .Hehehe.. adioss muaahhh!

p/s: Food blogger ka?.. Blogger food? -_-'
Posted by Picasa

13 comments:

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

terliur tgok masakkannya.....jom jadi food blogger..heheeh

Eg Azman said...

Astaga aku pikir kau masak tadi tu jian food dlam gambar tu.. kalau macam tu bapak n mama lagi cun memasak.. Tapi sayur nya sikit dong.. cekik darah betul la ipoh white coffe tu?

Eg Azman said...

N satu lagi.. aku rasa kau bukan social phobia.. that is out kelenjar yang mengeluarkan hormon secara mendadak kot.. kan kelenjar hormon kita produtivity nya tinggi..:)- Mesti orang luar tak paham what the hell we're talking about kan? :)

UnaChenta said...

Ayong,
Jom! hehe..:). Aku pun terliur tengok makanan dalam blog ayong.. ( kenapa aku kuat makan sekarang?? )

Eg,

Ya ciput kan!.. habis licin piring tu semua..

Dan Eg, yaa i think i know what are u talking about.. emm mengkali ko betul..hehe

Anonymous said...

salam hahahaha...

aku ingat yg masakan ayam tu mcm ayam kari dalam tin jak aku tguk yg di modified?? hahaha...

btul kata c eg..kalu gtu cantek lagi masakan mama sama bapa hahahhaha...skit lagi tu sayurnya hahah


by epal faezah hehehe
p/s: sapa tu tuan cholo???

UnaChenta said...

Epal,

Iya sama fikiran kita.. mula2 pun aku tengok macam kari Ayam chef wan dalam tin tu. Tapi bila rasa, macam ayam kari masakan mama time kenduri... hihi

Tuan Cholo?..ko jugak yang perasan aku tulis tu ya ejah heheh..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

hehehe...kita skrg ni tgh berdiet brat bdn 57kg dh...una kamu sabah di mana ya?

UnaChenta said...

Ayong..

Wah bagusnya diet..saya sabah di Kota Kinabalu..pernah datang kk?:)

Eg Azman said...

Aku tau sapa si Tuan Cholo tu.. ngak payah diwar-warkan.. ahakss...

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

blum lagi...kalo saya dtg blh bwak saya jalan2 x?:)

UnaChenta said...

Ayong,

Boleh ;)..tiada masalah hehe..bawa tatak sekali ;)

UnaChenta said...

Eg,

Iya ngak payah diwar2kan..;)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

insyaAllah..nnt sy bgtau tatak..huhuh

Saturday, October 16, 2010

Mau ikut2 jadi food blogger ka ni?

Straight to the point, kali ni pun entri bergambar, pemalas aku ni mau tulis ayat-ayat pembuka entri. Baca caption jak kamu aahh.. Mengkali entri akan datang pun, semuanya taipan caption jak berkumandang di blog ini... Aku dan Tuan Cholo menerai mengorder set untuk dua orang. 1 lauk dan 1 sayur, 1 kelas, 1 sekolah 1 Malaysia... ( ndaak kau, menunya panjang buduh gilaakk hahaha ) Jadi, sayur gambar atas tu, Siu Pak Choy. Sayur bagus untuk kulit ya kawan-kawan.



Lauknya Kari Ayam.. mula2 sampai dalam hati berkata-kata ( gantunglah ni, lauknya sikit.. bukan untuk dua orang ni, cukup untuk aku yang lagak satu orang jak ni! ) Rasanya serupa dengan masakan mamaku.Rindu dengan mama lak.. Sekali dah makan, rupa-rupanya cukup lak.Kenyang jugalah alhamdulillah... burrrpp . Satu set semua ni RM18+ sekali dengan air, pilihlah white coffe atau milk tea..


Kami makan di Ipoh White Coffe Kopitiam, @ karamunsing Capital. Di sini best, ndak ramai orang dan pekerja2nya semuanya friendly.. tenang jak. Itulah aku pun ndak malu2 mau ambil gambar makanan. Kalau tempat ramai orang, terus jadi introvert gila lah tu. pemalu habis. Aku rasa aku ni ada penyakit atau Social Phobia kot?..aku rasalah..kadang2lah..apalah aku taip ni..

Bukan macam di Restoran Kak Nong cawangan baru.. memang sedap makanannya, portion makanan yang dorang taruh pun memang banyakss, harga pun sederhana.. itulah sentiasa ramai orang. Tapi sebijik gambar makanan pun harem aku buli ambil... Sebab time mau ambil gambar, aku rasa badanku berpeluh-peluh, tanganku menggeletar, kakiku... aahh sudahlah ko mo cerita lebih-lebih di situ jian!..

Pendek kata..aku ni pemalu kalau tempat ramai orang .. aku kagumlah dengan food blogger yang buli ambil makanan2 cantik time dorang makan di luar.. Lainlah kalau aku di rumah, sampai terbalik meja tu aku memanjat ambil gambar pun ndak pa2.

Okeylah.. itu seja dulu. sekarang sudah pukul 5 pagi.. Terima Kasih sebab baca sampai part ini .Hehehe.. adioss muaahhh!

p/s: Food blogger ka?.. Blogger food? -_-'
Posted by Picasa

13 comments:

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

terliur tgok masakkannya.....jom jadi food blogger..heheeh

Eg Azman said...

Astaga aku pikir kau masak tadi tu jian food dlam gambar tu.. kalau macam tu bapak n mama lagi cun memasak.. Tapi sayur nya sikit dong.. cekik darah betul la ipoh white coffe tu?

Eg Azman said...

N satu lagi.. aku rasa kau bukan social phobia.. that is out kelenjar yang mengeluarkan hormon secara mendadak kot.. kan kelenjar hormon kita produtivity nya tinggi..:)- Mesti orang luar tak paham what the hell we're talking about kan? :)

UnaChenta said...

Ayong,
Jom! hehe..:). Aku pun terliur tengok makanan dalam blog ayong.. ( kenapa aku kuat makan sekarang?? )

Eg,

Ya ciput kan!.. habis licin piring tu semua..

Dan Eg, yaa i think i know what are u talking about.. emm mengkali ko betul..hehe

Anonymous said...

salam hahahaha...

aku ingat yg masakan ayam tu mcm ayam kari dalam tin jak aku tguk yg di modified?? hahaha...

btul kata c eg..kalu gtu cantek lagi masakan mama sama bapa hahahhaha...skit lagi tu sayurnya hahah


by epal faezah hehehe
p/s: sapa tu tuan cholo???

UnaChenta said...

Epal,

Iya sama fikiran kita.. mula2 pun aku tengok macam kari Ayam chef wan dalam tin tu. Tapi bila rasa, macam ayam kari masakan mama time kenduri... hihi

Tuan Cholo?..ko jugak yang perasan aku tulis tu ya ejah heheh..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

hehehe...kita skrg ni tgh berdiet brat bdn 57kg dh...una kamu sabah di mana ya?

UnaChenta said...

Ayong..

Wah bagusnya diet..saya sabah di Kota Kinabalu..pernah datang kk?:)

Eg Azman said...

Aku tau sapa si Tuan Cholo tu.. ngak payah diwar-warkan.. ahakss...

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

blum lagi...kalo saya dtg blh bwak saya jalan2 x?:)

UnaChenta said...

Ayong,

Boleh ;)..tiada masalah hehe..bawa tatak sekali ;)

UnaChenta said...

Eg,

Iya ngak payah diwar2kan..;)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

insyaAllah..nnt sy bgtau tatak..huhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails