Monday, February 17, 2014

Sipadan Inn 2, Semporna.

Salam para pembaca and good day peeps !

Tajuk di atas ala-ala blog traveling gitu.. padahal aku ni mana adanya travel sangat hehe..

Bulan 10 tahun lalu, ikut  suami bekerja outstation. Jadi kira traveling jugalah bila dia bawa kami anak beranak ikut ke Semporna, Sabah, Malaysia, Univeresaahh..

Kami menginap di Sipadan  Inn 2. Owner hotel khabarnya adalah chinese taiwan, kalau tak silap maklumatlah.. patutlah ramai tourist  orang cina dari Taiwan di hotel ni.

Saluran TV  pun MTV china. Sampai aku terminat ada lagu cina tu..aku ndak tau namanya.. sebab mandarinku ndak okey jadi ndak faham huahua.. 

Tapi para pekerja adalah friendly dari housekeeping hingga ke housekeeping saja. Receptionist kira okeylah haha.. Makanan adalah senang didapati sebab restoran banyak di bawah hotel saja. Tapi kena hati-hati pilih restoran, sebab aku pernah satu minggu lebih kena diarhea sebab keracunan makanan. Tapi itu tahun lepas lah... 

Di bawah ini adalah gambar-gambar  yang sempat diambil hanya dari handphone aku yang biasa-biasa saja. Bolehlah asalkan ada gambar  huhu..

Jadi mari bercerita melalui gambar..


Waktu baru sampai.. di belakang hotel ada barisan restoran yang menghadap laut laluan bot-bot kecil.

Berdepan dengan Dragon Inn atau kami  biasa panggil 'Floating'.

Motif gambar mau kasi tunjuk yang kawasan sebelah sini sentiasa ramai  orang makan. Tourist  dan local.

Time ni mau maghrib sudah.. best berangin tapi kalau hujan paling manangg lah semua berlarian masuk.

Fresh seafood boleh didapati di mana-mana. Fresh dari akuarium ko tinggal pilih dan suruh masak jenis masakan apa. 

Ini suasana bilik jenis double bed. Selalu fullhouse juga Sipadan Inn 2 ni. Ini hotel Sipadan Inn yang menghadap laut. Ada lagi satu Sipadan Inn hotel, tetapi ia terletak di tengah  pekan Semporna. Tidak jauh juga dari lokasi Hotel ini.

Suasana bilik hotel yang masih suci dari unsur pembongkaran si Umar.

Sibuk dengan bot yang lalu  lalang..

Macam biasa QC Umar mengecheck kualiti kerusi ahaks!

Hmmm.. QC sibuk menerai test kesejukan mini fridge.

QC menguji keempukan bantal guling..

Menguji refleksi cermin adakah seimbal dengan kecomelannya..

" Kenapa hidungku kemek?..ikut bapakah.. mama ni?"

Yang bestnya bilik ada private balkony..

Itu  saja buat masa ni.. tengah menaip ni si Umar mengacau-ngacau sudah.. Babyeee.. Lots of Love ! :)





3 comments:

Vic said...

Jelesnye...
Comel sungguh umar pandai jd model time tekan hidung tu. Lol

Klu naik flight kena berhenti di airport kk shj kan? Berapa jam dr kk pula n naik apa ye...

UnaChenta said...

Vic,
Hahah dia suka berlakon tu hehe.

Kalau naik flight rasanya ada yang direct flight from Kuala Lumpur to Tawau. Airport Tawau paling dekat dengan Semporna.

Lepas tu dari airport Tawau- sambung perjalanan menggunakan kereta ke semporna kira-kira 2 jam perjalanan :)

Vic said...

Ohh.. Flight ke tawau ya.. 2jam sambung perjalanan tu yg xtahan tu hahahah

Monday, February 17, 2014

Sipadan Inn 2, Semporna.

Salam para pembaca and good day peeps !

Tajuk di atas ala-ala blog traveling gitu.. padahal aku ni mana adanya travel sangat hehe..

Bulan 10 tahun lalu, ikut  suami bekerja outstation. Jadi kira traveling jugalah bila dia bawa kami anak beranak ikut ke Semporna, Sabah, Malaysia, Univeresaahh..

Kami menginap di Sipadan  Inn 2. Owner hotel khabarnya adalah chinese taiwan, kalau tak silap maklumatlah.. patutlah ramai tourist  orang cina dari Taiwan di hotel ni.

Saluran TV  pun MTV china. Sampai aku terminat ada lagu cina tu..aku ndak tau namanya.. sebab mandarinku ndak okey jadi ndak faham huahua.. 

Tapi para pekerja adalah friendly dari housekeeping hingga ke housekeeping saja. Receptionist kira okeylah haha.. Makanan adalah senang didapati sebab restoran banyak di bawah hotel saja. Tapi kena hati-hati pilih restoran, sebab aku pernah satu minggu lebih kena diarhea sebab keracunan makanan. Tapi itu tahun lepas lah... 

Di bawah ini adalah gambar-gambar  yang sempat diambil hanya dari handphone aku yang biasa-biasa saja. Bolehlah asalkan ada gambar  huhu..

Jadi mari bercerita melalui gambar..


Waktu baru sampai.. di belakang hotel ada barisan restoran yang menghadap laut laluan bot-bot kecil.

Berdepan dengan Dragon Inn atau kami  biasa panggil 'Floating'.

Motif gambar mau kasi tunjuk yang kawasan sebelah sini sentiasa ramai  orang makan. Tourist  dan local.

Time ni mau maghrib sudah.. best berangin tapi kalau hujan paling manangg lah semua berlarian masuk.

Fresh seafood boleh didapati di mana-mana. Fresh dari akuarium ko tinggal pilih dan suruh masak jenis masakan apa. 

Ini suasana bilik jenis double bed. Selalu fullhouse juga Sipadan Inn 2 ni. Ini hotel Sipadan Inn yang menghadap laut. Ada lagi satu Sipadan Inn hotel, tetapi ia terletak di tengah  pekan Semporna. Tidak jauh juga dari lokasi Hotel ini.

Suasana bilik hotel yang masih suci dari unsur pembongkaran si Umar.

Sibuk dengan bot yang lalu  lalang..

Macam biasa QC Umar mengecheck kualiti kerusi ahaks!

Hmmm.. QC sibuk menerai test kesejukan mini fridge.

QC menguji keempukan bantal guling..

Menguji refleksi cermin adakah seimbal dengan kecomelannya..

" Kenapa hidungku kemek?..ikut bapakah.. mama ni?"

Yang bestnya bilik ada private balkony..

Itu  saja buat masa ni.. tengah menaip ni si Umar mengacau-ngacau sudah.. Babyeee.. Lots of Love ! :)





3 comments:

Vic said...

Jelesnye...
Comel sungguh umar pandai jd model time tekan hidung tu. Lol

Klu naik flight kena berhenti di airport kk shj kan? Berapa jam dr kk pula n naik apa ye...

UnaChenta said...

Vic,
Hahah dia suka berlakon tu hehe.

Kalau naik flight rasanya ada yang direct flight from Kuala Lumpur to Tawau. Airport Tawau paling dekat dengan Semporna.

Lepas tu dari airport Tawau- sambung perjalanan menggunakan kereta ke semporna kira-kira 2 jam perjalanan :)

Vic said...

Ohh.. Flight ke tawau ya.. 2jam sambung perjalanan tu yg xtahan tu hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails