Sunday, February 16, 2014

Time kami kecik-kecik dulu #01

Assalamualaikum wbkt.. dan hai semua pengunjung blog Unachenta :)

Tajuk entri di atas adalah inspirasi dari membaca buku 'When I was a kid ' by Boey. Terus berangan-angan mau buat komik sendiri tapi versi sendiri "Time Kami kecik2 dulu "..ahaks..

Sebenarnya komik tu sudah lama. Tapi aku baru dapat baca sekarang. Hoho kesian bah aku ni ketinggalan jaman betul.. huhu.. Nanti aku review pasal buku tu. Korang boleh klik sini  untuk tahu siapa Cheeming boey yang tulis dan lukis buku ni. Best dan aku  yang serius membaca ni pun boleh terketawa haha..

Sebenarnya kunun-kunun mo buat segmen baru dalam blog ini. Segmen 'Time kami kecik-kecik dulu'. Itulah ada sediakan nombor awal-awal di atas #01 lah kunun hewhew... 

Kira  ini  yang ikan julung-julung kali lah.. :P

Cerita pasal kakak kami nombor dua yang hobinya suka mengasi kena kami adik-adik bongsunya..

Kakak No.2 : Jian bagus aku kasi tukar nama kamulah..

Aku : Nama?..mau kasi nama apa?

Kakak No.2 : Aku panggil ko Dal.. cantik kan nama tu? ( sambil buat evil smile )

Aku : Dal?... nama apa tu.. Kenapa Dal?.. aku yang naive dan cantik bertanya uhuk uhuk.

Kakak No. 2 : Ko eg  aku panggil lah 'Sun'.

Adik kembar : Hmmm??...

.......

Kakak no.2 : Jadi kalau aku panggil dua-dua senang!..

Aku dan adik kembar: ???..

Kakak No. 2 : Kalau aku panggil 'Sundal' jadi dua-dua mesti menyahut ya !...

Aku dan adik kembar : Eiii lyana !!!...

P/s : Sorry ada perkataan mencarut pula di atas ni... huhu.




2 comments:

Vic said...

Eh.. Sy xnampak entry ni..
Kn sudah terlepas baca cerita lawak.
Kahkahkah

Skrg ada panggil lg ka?

Norazeah Azman said...

Iya kah jian ? Hahaha.. mcm ingat2 lupa aku.. huhu. Best jugak kan kenangan kita dulu

Sunday, February 16, 2014

Time kami kecik-kecik dulu #01

Assalamualaikum wbkt.. dan hai semua pengunjung blog Unachenta :)

Tajuk entri di atas adalah inspirasi dari membaca buku 'When I was a kid ' by Boey. Terus berangan-angan mau buat komik sendiri tapi versi sendiri "Time Kami kecik2 dulu "..ahaks..

Sebenarnya komik tu sudah lama. Tapi aku baru dapat baca sekarang. Hoho kesian bah aku ni ketinggalan jaman betul.. huhu.. Nanti aku review pasal buku tu. Korang boleh klik sini  untuk tahu siapa Cheeming boey yang tulis dan lukis buku ni. Best dan aku  yang serius membaca ni pun boleh terketawa haha..

Sebenarnya kunun-kunun mo buat segmen baru dalam blog ini. Segmen 'Time kami kecik-kecik dulu'. Itulah ada sediakan nombor awal-awal di atas #01 lah kunun hewhew... 

Kira  ini  yang ikan julung-julung kali lah.. :P

Cerita pasal kakak kami nombor dua yang hobinya suka mengasi kena kami adik-adik bongsunya..

Kakak No.2 : Jian bagus aku kasi tukar nama kamulah..

Aku : Nama?..mau kasi nama apa?

Kakak No.2 : Aku panggil ko Dal.. cantik kan nama tu? ( sambil buat evil smile )

Aku : Dal?... nama apa tu.. Kenapa Dal?.. aku yang naive dan cantik bertanya uhuk uhuk.

Kakak No. 2 : Ko eg  aku panggil lah 'Sun'.

Adik kembar : Hmmm??...

.......

Kakak no.2 : Jadi kalau aku panggil dua-dua senang!..

Aku dan adik kembar: ???..

Kakak No. 2 : Kalau aku panggil 'Sundal' jadi dua-dua mesti menyahut ya !...

Aku dan adik kembar : Eiii lyana !!!...

P/s : Sorry ada perkataan mencarut pula di atas ni... huhu.




2 comments:

Vic said...

Eh.. Sy xnampak entry ni..
Kn sudah terlepas baca cerita lawak.
Kahkahkah

Skrg ada panggil lg ka?

Norazeah Azman said...

Iya kah jian ? Hahaha.. mcm ingat2 lupa aku.. huhu. Best jugak kan kenangan kita dulu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails