Friday, February 21, 2014

Time Kami kecil-kecil dulu #02

Dulu waktu kecil aku dan adik kembar selalu bergaduh. Memang hari-hari bergaduh. Kalau tidak bergaduh satu hari tu memang semua orang dalam rumah heran..kami pun heran.

Sampai mamaku gelar kami ni macam bermadu !

Lepas tu aku blur ?.. apa tu bermadu. Dalam kena marah oleh mama sebab bergaduhlah saja.. sempat lagi aku tanya ..bermadu tu apa?..

Aku tidak ingat apa yang mamaku terangkan sebab lama sudah kan hehe.. tapi yang aku  ingat, aku jadi geli sama explanation mamaku tu hahaha.. Eiii manalah aku mau bermadu sama adik kembar sendiri! Itulah kunuk fikiran masa kecil yang spoil brat suka bergaduh..

Lepas tu mamaku pun pandailah tu mengasi psiko.. Naa kalau tidak  mau bermadu jangan bergaduh lagi.

Mungkin itu sebab kurangnya bergaduh..tapi  lepas tu gaduh lagi huahua..

Kami punya hubungan ni lebih kepada Love and Hate relationship. Sekejap kami gaduh..Gaduh yang kaw-kaw punya tu ya.. Yang bertarik rambut, bertumbuk bertampar berboxing dan segalanya.. Siap bermaki mencarut.. Tapi tak lama lepas tu ndak tahan sama-sama bermain balik. Mulalah kakak kami yang nombor dua tu memperli. Aikk bagus sudah kamu?..hahaha..

Kakak kami yang nombor dua itulah yang selalu jadi saksi pergaduhan kami. Selalunya dialah yang mengasi sabar.. Tapi mungkin  sampai satu peringkat dia fedap mengasi sabar.. Dia biarkan kami bergaduh..  sampai aku dan  adikku heran..aik mana si lyana...Dia rilekss lagi makan  di meja makan..minum2..macam tiada apa-apa berlaku hahaha...Lepas tu bila kami minta tolong ( Buduhnya kan time bergaduh boleh minta tolong leraikan..apalah tu haha ) dia boleh datang dengan walkmannya..dan rakam pergaduhan kami. Dulu ada walkman yang boleh rakam suara kan.

Lepas tu dia berlakon jadi pengacara ntah sambil merakam pergaduhan kami..

"Yaa nampaknya si eg sudah mendahului pergaduhan..si jian membalas tarikan rambut.. Ohh dia terjatuh! "
Macam dia mengulu-ngulu bah orang Sabah bilang  hahha...

Dia mengulas pergaduhan kami..bukan ditolong jadi batu api lagi dia huhahuahu..

Lepas tu aku ingat lagi si eg pergi dengar balik rakaman tu..punyalah dia ketawa berabis..dia bilang kami bercakap yang bukan-bukan... Time-time aku mau dengar balik.. dia sudah padam.. sengaja mau kasi sakit hati kali..itulah kerja kami sama-sama bekerjasama menyakitkan hati masing-masing dengan jayanya haha..

Okey, nanti sambung lagi ke episod seterusnya :).
Eg, anakbuah kami Ejah dan si Temuk Tedempol.


4 comments:

Vic said...

Salam..
Gambar bila ni?
Comel2!

Anne Nurain said...

haha.. lucu kan kalau adik beradik gaduh.. kalau sy dulu, selalu bgaduh ngan adik lelaki sy.. siap main kejar2 dlm rmh lagi pastu betapuk dalam bilik.. hehehe..

UnaChenta said...

Wsalam vic :)
Ini gambar tahun 2012. Time raya :). Thank u2.. Ini gambar aku gemok..( masi gemuk lagi skrg ni huhu.. )

UnaChenta said...

Haaiii anne nurain :)
Thanks for coming to my humble blog..
Yakan klu adik beradik gaduh tu biasa kan.. Ko gaduh dgn adik lelaki ndak boleh tarik rambutnya sebab pendek rambut lelaki ni.. Ini pengalaman aku bergaduh time kecik dgn abg lelaki.. Hahaha

Friday, February 21, 2014

Time Kami kecil-kecil dulu #02

Dulu waktu kecil aku dan adik kembar selalu bergaduh. Memang hari-hari bergaduh. Kalau tidak bergaduh satu hari tu memang semua orang dalam rumah heran..kami pun heran.

Sampai mamaku gelar kami ni macam bermadu !

Lepas tu aku blur ?.. apa tu bermadu. Dalam kena marah oleh mama sebab bergaduhlah saja.. sempat lagi aku tanya ..bermadu tu apa?..

Aku tidak ingat apa yang mamaku terangkan sebab lama sudah kan hehe.. tapi yang aku  ingat, aku jadi geli sama explanation mamaku tu hahaha.. Eiii manalah aku mau bermadu sama adik kembar sendiri! Itulah kunuk fikiran masa kecil yang spoil brat suka bergaduh..

Lepas tu mamaku pun pandailah tu mengasi psiko.. Naa kalau tidak  mau bermadu jangan bergaduh lagi.

Mungkin itu sebab kurangnya bergaduh..tapi  lepas tu gaduh lagi huahua..

Kami punya hubungan ni lebih kepada Love and Hate relationship. Sekejap kami gaduh..Gaduh yang kaw-kaw punya tu ya.. Yang bertarik rambut, bertumbuk bertampar berboxing dan segalanya.. Siap bermaki mencarut.. Tapi tak lama lepas tu ndak tahan sama-sama bermain balik. Mulalah kakak kami yang nombor dua tu memperli. Aikk bagus sudah kamu?..hahaha..

Kakak kami yang nombor dua itulah yang selalu jadi saksi pergaduhan kami. Selalunya dialah yang mengasi sabar.. Tapi mungkin  sampai satu peringkat dia fedap mengasi sabar.. Dia biarkan kami bergaduh..  sampai aku dan  adikku heran..aik mana si lyana...Dia rilekss lagi makan  di meja makan..minum2..macam tiada apa-apa berlaku hahaha...Lepas tu bila kami minta tolong ( Buduhnya kan time bergaduh boleh minta tolong leraikan..apalah tu haha ) dia boleh datang dengan walkmannya..dan rakam pergaduhan kami. Dulu ada walkman yang boleh rakam suara kan.

Lepas tu dia berlakon jadi pengacara ntah sambil merakam pergaduhan kami..

"Yaa nampaknya si eg sudah mendahului pergaduhan..si jian membalas tarikan rambut.. Ohh dia terjatuh! "
Macam dia mengulu-ngulu bah orang Sabah bilang  hahha...

Dia mengulas pergaduhan kami..bukan ditolong jadi batu api lagi dia huhahuahu..

Lepas tu aku ingat lagi si eg pergi dengar balik rakaman tu..punyalah dia ketawa berabis..dia bilang kami bercakap yang bukan-bukan... Time-time aku mau dengar balik.. dia sudah padam.. sengaja mau kasi sakit hati kali..itulah kerja kami sama-sama bekerjasama menyakitkan hati masing-masing dengan jayanya haha..

Okey, nanti sambung lagi ke episod seterusnya :).
Eg, anakbuah kami Ejah dan si Temuk Tedempol.


4 comments:

Vic said...

Salam..
Gambar bila ni?
Comel2!

Anne Nurain said...

haha.. lucu kan kalau adik beradik gaduh.. kalau sy dulu, selalu bgaduh ngan adik lelaki sy.. siap main kejar2 dlm rmh lagi pastu betapuk dalam bilik.. hehehe..

UnaChenta said...

Wsalam vic :)
Ini gambar tahun 2012. Time raya :). Thank u2.. Ini gambar aku gemok..( masi gemuk lagi skrg ni huhu.. )

UnaChenta said...

Haaiii anne nurain :)
Thanks for coming to my humble blog..
Yakan klu adik beradik gaduh tu biasa kan.. Ko gaduh dgn adik lelaki ndak boleh tarik rambutnya sebab pendek rambut lelaki ni.. Ini pengalaman aku bergaduh time kecik dgn abg lelaki.. Hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails