Sunday, November 9, 2008

Senarai Kesyukuran

Jgn Marah Hanis, aku copy paste pic ko sebelum minta ijinn.. ampunkan gue embakk!

Semalam ndak dapat tidur awal. Jam 1 pagi jugak baru tertidur.. Padahal banyak kerja yang belum beres..macam biasa aktiviti waktu malam..membaca2 Blog orang. Semalam terlekat di Blog Hanis Zhalika. Best gak baca Blog model muda tapi masih mengekalkan adat ketimuran dan kuat berpegang dengan ikatan keluarga..




Itulah dont judge book by its cover.. dia mungkin nampak seksi tapi mungkin dia ndak liar. Ini first impressionku bila baca Blognya semalam, tapi i barely dunno her.. Dia tagged semua orang untuk senaraikan kesyukuran kamu di dalam hidup kamu...



Bagus Tagged dia ni..Selalu beryukur boleh buat hati kamu tenang tau..sebab manusia ni ndak pandai bersyukur...sentiasa rasa ndak cukup...sentiasa maukan benda atau sifat yang ada pada orang, sehinggakan membuatkan hati kamu tidak tenang..



Dulu, bila aku rasa jeles...rasa kesian dengan diri sendiri..selalu rasa "Kenapa aku ndak macam dia?.." atau " Cubalah aku ada benda tu ?".. Aku ubahkan point of view aku..aku cuba bersyukur atas apa yang ada dalam hidupku... aku jadi tenang selepas itu..



Sebab percayalah manusia selalu lupa menghargai apa yang ada di sekeliling dorang.. You dont know what you got until its gone..



Okeylah, ndak banyak cakap.. aku mau bersyukur atas apa yang aku ada dan berterima kasih kepadaNya..




  1. Ya Allah.. aku bersyukur sebab ada Mama dan Bapa yang sayangkan aku.

  2. Ya Allah.. aku bersyukur sebab ada keluarga, adik beradik yang prihatin dan sayangkan aku.

  3. Ya Allah..aku bersyukur sebab ada kawan baik yang masih setia dengan aku..bersama2 menjalani hidup yang penuh ranjau ni..dan setia berkongsi masalah dengan aku.

  4. Ya Allah..aku bersyukur sebab kau kurniakan aku anggota badan yang sempurna. ( Berisi sedikit sebab aku ndak menjaga badan hehe..)

  5. Ya Allah aku bersyukur sebab Kau kurniakan aku mata untuk melihat.

  6. Ya Allah aku bersyukur memberi aku peluang merasai kekuatan cinta.

  7. Ya Allah aku bersyukur kerana selalu menguji aku untuk aku menyedari kekhilafanku dan membuat aku lebih tabah..

  8. Ya Allah aku bersyukur dilahirkan sebagai kembar dan merasai special bonding..walaupun kami dulu selalu bergaduh, bertarik rambut.. ( Sorry sis! biasalah budak2.. selalu bergaduh, air dicincang takkan putus!)

  9. Ya Allah aku bersyukur sebab ada juga insan yang sudi membaca bebelan ku di Blog yang serba humble ni.. ( kalau ada..)

  10. Ya Allah aku sangat bersyukur padaMu sebab memberikan aku KEHIDUPAN. Atas kurniaMu ini aku dapat buat banyak perkara dan merasai nikmatMU..mudah2an aku mendapat lebih PetunjukMu dan menjadi hambaMu yang Soleh..

Kepada readers..(Kalau ada).. Tajuk di atas boleh diubah..tidak semestinya senarai kesyukuran..Boleh simpan senarai kegembiraan.. "Aku gembira kerana..Etc.." Buatlah di Blog kamu, nanti aku bolehlah baca hehe..


P/s: Terima kasih kepada adik manis Hanis Zhalika kerana memberi inspirasi and to her beautiful mother.. May God Bless their family..

6 comments:

yoshz said...

hanis zalikha tu amat comel. aku bersyukur terbaca blog dia.

UnaChenta said...

yoshz tu amat kelakar, aku bersyukur dia baca blog aku. Huhu..

Miss Confius said...

Eh eh .. aku hampir tidak terbaca list pasal kembar kerana warna nya gelap... oh aku bersyukur jua wahai kembarku.. huhu

UnaChenta said...

si miss konpius nihhh..org mati2 mau menyamar di siniiihh..

Mau kna tarik lagi rambut ni?..

Hehe.. ndakpalah..

World!! meet my twins sister si Miss Konpius..

Hanis Zalikha said...

yoshz sengaja woh. hei terima kasih sertakan gambar saya yang saya paling suka. haha. saya bersyukur! baguslah list ini disertakan "ya allah" setiap kali nak start.

UnaChenta said...

Hanis.. klu x silap adik ada sebut dress marah tu one of ur fav kan?..hehe

kalau x, aku mau letak gambar 'ugly Bedah' jak..huhu..

Sunday, November 9, 2008

Senarai Kesyukuran

Jgn Marah Hanis, aku copy paste pic ko sebelum minta ijinn.. ampunkan gue embakk!

Semalam ndak dapat tidur awal. Jam 1 pagi jugak baru tertidur.. Padahal banyak kerja yang belum beres..macam biasa aktiviti waktu malam..membaca2 Blog orang. Semalam terlekat di Blog Hanis Zhalika. Best gak baca Blog model muda tapi masih mengekalkan adat ketimuran dan kuat berpegang dengan ikatan keluarga..




Itulah dont judge book by its cover.. dia mungkin nampak seksi tapi mungkin dia ndak liar. Ini first impressionku bila baca Blognya semalam, tapi i barely dunno her.. Dia tagged semua orang untuk senaraikan kesyukuran kamu di dalam hidup kamu...



Bagus Tagged dia ni..Selalu beryukur boleh buat hati kamu tenang tau..sebab manusia ni ndak pandai bersyukur...sentiasa rasa ndak cukup...sentiasa maukan benda atau sifat yang ada pada orang, sehinggakan membuatkan hati kamu tidak tenang..



Dulu, bila aku rasa jeles...rasa kesian dengan diri sendiri..selalu rasa "Kenapa aku ndak macam dia?.." atau " Cubalah aku ada benda tu ?".. Aku ubahkan point of view aku..aku cuba bersyukur atas apa yang ada dalam hidupku... aku jadi tenang selepas itu..



Sebab percayalah manusia selalu lupa menghargai apa yang ada di sekeliling dorang.. You dont know what you got until its gone..



Okeylah, ndak banyak cakap.. aku mau bersyukur atas apa yang aku ada dan berterima kasih kepadaNya..




  1. Ya Allah.. aku bersyukur sebab ada Mama dan Bapa yang sayangkan aku.

  2. Ya Allah.. aku bersyukur sebab ada keluarga, adik beradik yang prihatin dan sayangkan aku.

  3. Ya Allah..aku bersyukur sebab ada kawan baik yang masih setia dengan aku..bersama2 menjalani hidup yang penuh ranjau ni..dan setia berkongsi masalah dengan aku.

  4. Ya Allah..aku bersyukur sebab kau kurniakan aku anggota badan yang sempurna. ( Berisi sedikit sebab aku ndak menjaga badan hehe..)

  5. Ya Allah aku bersyukur sebab Kau kurniakan aku mata untuk melihat.

  6. Ya Allah aku bersyukur memberi aku peluang merasai kekuatan cinta.

  7. Ya Allah aku bersyukur kerana selalu menguji aku untuk aku menyedari kekhilafanku dan membuat aku lebih tabah..

  8. Ya Allah aku bersyukur dilahirkan sebagai kembar dan merasai special bonding..walaupun kami dulu selalu bergaduh, bertarik rambut.. ( Sorry sis! biasalah budak2.. selalu bergaduh, air dicincang takkan putus!)

  9. Ya Allah aku bersyukur sebab ada juga insan yang sudi membaca bebelan ku di Blog yang serba humble ni.. ( kalau ada..)

  10. Ya Allah aku sangat bersyukur padaMu sebab memberikan aku KEHIDUPAN. Atas kurniaMu ini aku dapat buat banyak perkara dan merasai nikmatMU..mudah2an aku mendapat lebih PetunjukMu dan menjadi hambaMu yang Soleh..

Kepada readers..(Kalau ada).. Tajuk di atas boleh diubah..tidak semestinya senarai kesyukuran..Boleh simpan senarai kegembiraan.. "Aku gembira kerana..Etc.." Buatlah di Blog kamu, nanti aku bolehlah baca hehe..


P/s: Terima kasih kepada adik manis Hanis Zhalika kerana memberi inspirasi and to her beautiful mother.. May God Bless their family..

6 comments:

yoshz said...

hanis zalikha tu amat comel. aku bersyukur terbaca blog dia.

UnaChenta said...

yoshz tu amat kelakar, aku bersyukur dia baca blog aku. Huhu..

Miss Confius said...

Eh eh .. aku hampir tidak terbaca list pasal kembar kerana warna nya gelap... oh aku bersyukur jua wahai kembarku.. huhu

UnaChenta said...

si miss konpius nihhh..org mati2 mau menyamar di siniiihh..

Mau kna tarik lagi rambut ni?..

Hehe.. ndakpalah..

World!! meet my twins sister si Miss Konpius..

Hanis Zalikha said...

yoshz sengaja woh. hei terima kasih sertakan gambar saya yang saya paling suka. haha. saya bersyukur! baguslah list ini disertakan "ya allah" setiap kali nak start.

UnaChenta said...

Hanis.. klu x silap adik ada sebut dress marah tu one of ur fav kan?..hehe

kalau x, aku mau letak gambar 'ugly Bedah' jak..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails