Sunday, December 21, 2008

My First tag From Izza The Pinkerton & Ummu Solehah!

My the veryy veryy first Tag came from a new friend I called Izza The Pinkerton!!..Hows my English?..ngehehe…frankly speaking im not very good in English.. once I really hate English, because of one incident in my Life long time ago.. But now its seem like a sweet memory,n one of my valuable experience throughout my years… Im not gonna tell u guys bout this, mwahaha..


Thank You to my beloved Friend, Jameela Peer Abdullah, once said, “ Jangan pasal kau benci orang tu, kau benci hal lain yang berkaitan dengan dia!”

Since my English is fully Broken. Zillion Sorry for advanve ya!..(Kalau org putih baca ndak tau durg pahamkah ni ndak?..Pahamlah tu kan?..Yakin jak ko joe!)

P/s : Please do me a favour n please correct me if am wrong ya uolls! J


1.Put your iTunes/any other players on shuffle

2. For each question, press the next button to get your answer.

3.YOU MUST WRITE THAT SONG NAME NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!

4. Tag 1 x infinity number of friends who might enjoy doing this.

Notes: My Mp4 playlist have been hijacked and Coup de etat by my niece and brother, my whole familylah!, So the playlist paham2 jaklah..bercampur2 citarasa!.. Ini yang bikin Saspen nih!

^ ~ ^


1.IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?

Kuroge Wagyuu Kamishu ~ Black Jack anime opening song

“What Flava do u Prefer?” (This is me, people ask me question, n I ask them back!)


2.WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?

Tapi Bukan Aku ~ Kerispatih ( oweezz denying.. hmmm??)


3 WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?

4 minutes to save the world ~ JT & Madona ( hehe.. I loiikee Guy-save-the-world-type)


4. HOW DO YOU FEEL TODAY?

Makhluk Tuhan Paling seksi ~ Mulan Jameela ( hari2 aku rasa seksi!..muahaha)


5.WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?

Closer ~ NeYo ( Closer to my Almighty..:)


6. WHAT IS YOUR MOTTO?

Atas Nama Cinta ~ Rossa ( My life generator is Loveeee.. jiwang karattt!!)


7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?

When I grow up ~ PCD ( emmm.. ?..alhamdulillah aku ada gen awet muda (ayat Tapujek),,bwhaha,..gaya pun mcm budak2!! Padahal sudah Tua umurnya!


8. WHAT DO U THINK OF YOUR PARENTS?

Saikou No kaotomo ~ Theme Song for ‘Colorcloud palaces’ anime.

( Ask my niece.. lyrics of this song is about “Daun2 Berguguran, Aku Mau Terbanglah..”..arggghhh apa mau dikaitkan dgn parents aku?.. Owhh ya.. my mom suka beli barangan elektrik Jepang..Sudah,Titik!


9.WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?

Ketulusan Hati ~ Anuar Zain ( think very often bout others feeling, besides of my very own feeling..)


10. WHAT IS 2+2?

I Got it from My mama ~ Wil I Am. ( Owwhhh..)


11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BESTFRIEND?

Sandaran Hati ~ Letto ( Thanks my Friends, selalu jadi tempat aku menyandarkan masae’lah)


12. WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?

Kekasih Gelapku ~ Unggu ( Meskipun tiada satu orang pun yang tauu..)


13. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?

Dewi ~ Dewa19. ( Im an angel in their hearts! Zangan zeless!)


14. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?

Beautiful Girls ~ Sean Kingston (Ngehehehh biutipull lah selama2nya..)


15. WHAT WILL THE PLAY AT YOUR FUNERAL?

MaraBahaya ~ Pop Shuvit ( Mcm KO pasal merempit jak ni?.. palis2!)


16. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?

Kisah Tak Sempurna ~ Samsons ( Haku mmg suka main Jigsaw Puzzle, gambar kisah yg tak sempurna, aku sempurnakan.. (Lagi sekali ayat Minta Pujik)


17. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?

Sorry blame it to me ~ akon ( sorry blame it to me, coz I wont tell u my biggest secret..)


18.WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

Mercy ~ Daffy ( Yeah.. they got No Mercy!!.. arrrrr!!)


19. WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?

Falco ~ Theme Song The Law Of Ueki! (..ngaaaaa…..?? )


20. HOW WILL YOU DIE?

If I were a Boy ~ Beyonce ( Beehhhh..)


21. DOES ANYONE LIKE YOU?

When Youre Gone ~ Avril Lavigne ( emke..emke..emke..)Bila aku dah tiada baru ada orang suka aku?..


22. IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?

Emotions ~ Mariah Carey (Yezza,, im way too emotional, n I hate it! )


23.WHAT HURTS RIGHT NOW?

Dangerous ~ Akon Feat Kardinal offishal ( Dangerous mind of mine..)


24.WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Termenung ~ JeffriDin ( Ini Lagu plihan Bapaku ahh.. kamu jangan tuduh aku….huhuuuu)


25. WHO I TAG:

1. Ummu Solehah

2. Miss Dreamer

3. Singgat.

4. Tujuh Kaki Dalam

5. Matadore.

6. Epal.

7. Luna the Crypt.

8. Nikita Mokujo.

9.Anyone who read



Ndak lama selepas Tag dari Izza, my dear new friend Solehah pula mengirimkan `Tanda’.Okey bah kalau kau Leha..dilayaann bah..hehe.Kebetulan time aku layan Tag ni, aku tgh emo sikit. Macam2 masalah sebenarnya yang aku hadapi di saat dan tika ini..huhuu.. Layan Tag ni bleh buat fikiran jauh jap dari masalah..Layaaannnn..


My Top 10 Most Favorite Foods:
1. Nasi putih dgn Telur mata sapi ( Telur goreng ) dibubuh kicap dan sos cili..huhu
2. Ayam masak kicap my mom masak ( Aku dri dulu mmg addicted dgn KICAP!)
3. Sosej masak Sos.
4. Tomyam.
5. Maggi Goreng Asli.
6. Kek Coklat my mom buat.
7. Sotong masak hitam my bapa masak.(Baru aku sedar aku suka yg Hitam2.mudah2an hati aku xlah sehitam Kicap cap bendera)
8. Cheese Cake.
9. Kuih Apam Bola made in Nunuyan.
10. Nasi Goreng USA.


Top 10 Things I Love Doing:
1. Berbelog. Suka baca blog org, suka baca fikiran dorg, cerita, dan best kalau ada nasihat yg terkena dgn aku.
2. Jalan- jalan dgn family n friends.
3. Membaca. Apa saja dibaca, Majalah, novel, Diary anak2 buah, dan buku2 motivasi, Buku Agama untuk muhasabah diri.
4. Melukis, dulu aktif lukis potret sekarang mcm kurang dah..
5. Berkumpul dengan sepupu, anak buah dan bercerita hantu.Siap ada gaya lagi bercerita tuh..
6. Bergurau senda ( Mendera sebenarnya) dengan kucing yg skema Ating.
7. Suka sampai di tempat baru, explore new place and new thing!
8. Kalau berjalan2 di mana2, suka perhati design rumah orang, suasana persekitaran rumah orang.Tapi x bek sibuk `mencubuk’ (skodeng) dalam rumah orang!
9. Belajar, belajar apa saja untuk memperbaiki diri.
10.Luv swimming actually, dulu masa kecil pernah berenang2 ke tepian hampir setengah hari with my twin sister n cousin, the result= Kami Bersalin kulit. My Mom tidak mengaku kami anaknya! Hahaha..sebab jadi Hitam Macam Dayang senandung!


5 Things I Love Doing When I'm EMO :
1. Tidur.
2. Cuci kain.
3. Menangis muka hudoh dlm bilik mandi, sambil memerhati corak lantai bilik mandi.
4. Berkaraoke out loud walau suaraku mirip enjin Turbo.
5. Muhasabah, mendekatkan diri dgn Tuhan.


Top 5 Types of Guys I Adore :
1. Lucu semulajadi. Boleh buat aku ketawa ikhlas, bukan ketawa sebab mau ambil hati lawak dia yang x menjadi hahaha..jahatnya aku.
2. Pintar, pandai, tegas, berwawasan jauh, (Eh banyak lak ni?..)
3. Menerima aku seadanya.
4. Sayang aku sampai bila2.
5. macam Ummu solehah, dia mesti Soleh.Supaya boleh guide aku.


5 Things I Love Doing When I'm Happy :
1. Belanja orang makan atau belikan dorang hadiah.
2. Bersyukur KepadaNya.
3. Akan tangkap gambar of the moment yg buat aku hepi.
4. Buat lawak Bodoh.
5. Menikmati saat gembira itu seadanya..


Things I Wish To Happen :
Aku, keluargaku, sahabat2ku, org tersayang selamat dunia dan akhirat.

Sekurang2nya aku ada sebuah perusahaan/bisnes/kedai yang aku miliki sebelum aku meninggal dunia/tua.Lepas tu aku ndak mau sombong mcm org2 kaya yg sombong, aku mau tolong my family yang susah..Lepas tu tolong org lain apa yang termampu Aminnn..


My Top 10 Most Addicted Song :
1. Munajat Cinta ~ The Rock feat Ahmad Dhani.
2. I Don’t Love u~ MCR
3. Tapi Bukan aku ~ Kerispatih.
4. Falco ~ The law of Ueki.
5. Semua lagu RAYA.
6. Dewi ~ Dewa19
7. Aku Cinta Kau & Dia
9. Lagu2 Old Automatic Garbage album pertama.
10. Kelapa dan Orkid, Saya Nak balik duit saya!”


People I Wish to Tag :
1. Epal
2. Singgat
3. Miss Dreamer
4. Luna The Crpyt
5. Tujuh Kaki Dalam
6. Matadore
7. Izza The Pinkertone!
8. Nikita Mokujo.
9. Sesiapa yang terbaca entry ini!
10.Fidel Castro.



9 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

cabaran una dah aku buat, sila layan di blog aku k. une nyer fav food very simple la, sukeeee :)

UnaChenta said...

Simple..hehe..
seg2nya simple aku ni Leha..
(Sebenarnya x pandai masak! kantoii!)

Tujuh Kaki Dalam said...

wah!

cubuk!

lama ndak dengar ayat tu una.

rindu plak.

hehe.

UnaChenta said...

TKD,

Cubuk mencubuk,
Contoh ayat ~ "Aku dicubuk oleh pencubuk"

Ada lagi,

"Mana sudah deribaah ni?..ndak sudah dia mau mendereb?"

deribahh ~ Driver
Mendereb ~ mendrive/ memandu

izza the PINKERTON said...

now i hav a new tag kene buat pula. adoiyaii! ahahahaha and ur english is good lah sayang :)

UnaChenta said...

Izza,
awwww..so sweet of u..hehehe (kembang sebenarnya nih!)

Miss Dreamer said...

Ko dah lupa dgn ayat ini " banyaknya kaindraan di kuasa'an ini" Hehehe

UnaChenta said...

Miss Dreamer,
Ayat mama..haha.

kaindraan~ kenderaan

kuasaan ~ kawasan

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Sunday, December 21, 2008

My First tag From Izza The Pinkerton & Ummu Solehah!

My the veryy veryy first Tag came from a new friend I called Izza The Pinkerton!!..Hows my English?..ngehehe…frankly speaking im not very good in English.. once I really hate English, because of one incident in my Life long time ago.. But now its seem like a sweet memory,n one of my valuable experience throughout my years… Im not gonna tell u guys bout this, mwahaha..


Thank You to my beloved Friend, Jameela Peer Abdullah, once said, “ Jangan pasal kau benci orang tu, kau benci hal lain yang berkaitan dengan dia!”

Since my English is fully Broken. Zillion Sorry for advanve ya!..(Kalau org putih baca ndak tau durg pahamkah ni ndak?..Pahamlah tu kan?..Yakin jak ko joe!)

P/s : Please do me a favour n please correct me if am wrong ya uolls! J


1.Put your iTunes/any other players on shuffle

2. For each question, press the next button to get your answer.

3.YOU MUST WRITE THAT SONG NAME NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!

4. Tag 1 x infinity number of friends who might enjoy doing this.

Notes: My Mp4 playlist have been hijacked and Coup de etat by my niece and brother, my whole familylah!, So the playlist paham2 jaklah..bercampur2 citarasa!.. Ini yang bikin Saspen nih!

^ ~ ^


1.IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?

Kuroge Wagyuu Kamishu ~ Black Jack anime opening song

“What Flava do u Prefer?” (This is me, people ask me question, n I ask them back!)


2.WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?

Tapi Bukan Aku ~ Kerispatih ( oweezz denying.. hmmm??)


3 WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?

4 minutes to save the world ~ JT & Madona ( hehe.. I loiikee Guy-save-the-world-type)


4. HOW DO YOU FEEL TODAY?

Makhluk Tuhan Paling seksi ~ Mulan Jameela ( hari2 aku rasa seksi!..muahaha)


5.WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?

Closer ~ NeYo ( Closer to my Almighty..:)


6. WHAT IS YOUR MOTTO?

Atas Nama Cinta ~ Rossa ( My life generator is Loveeee.. jiwang karattt!!)


7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?

When I grow up ~ PCD ( emmm.. ?..alhamdulillah aku ada gen awet muda (ayat Tapujek),,bwhaha,..gaya pun mcm budak2!! Padahal sudah Tua umurnya!


8. WHAT DO U THINK OF YOUR PARENTS?

Saikou No kaotomo ~ Theme Song for ‘Colorcloud palaces’ anime.

( Ask my niece.. lyrics of this song is about “Daun2 Berguguran, Aku Mau Terbanglah..”..arggghhh apa mau dikaitkan dgn parents aku?.. Owhh ya.. my mom suka beli barangan elektrik Jepang..Sudah,Titik!


9.WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?

Ketulusan Hati ~ Anuar Zain ( think very often bout others feeling, besides of my very own feeling..)


10. WHAT IS 2+2?

I Got it from My mama ~ Wil I Am. ( Owwhhh..)


11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BESTFRIEND?

Sandaran Hati ~ Letto ( Thanks my Friends, selalu jadi tempat aku menyandarkan masae’lah)


12. WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?

Kekasih Gelapku ~ Unggu ( Meskipun tiada satu orang pun yang tauu..)


13. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?

Dewi ~ Dewa19. ( Im an angel in their hearts! Zangan zeless!)


14. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?

Beautiful Girls ~ Sean Kingston (Ngehehehh biutipull lah selama2nya..)


15. WHAT WILL THE PLAY AT YOUR FUNERAL?

MaraBahaya ~ Pop Shuvit ( Mcm KO pasal merempit jak ni?.. palis2!)


16. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?

Kisah Tak Sempurna ~ Samsons ( Haku mmg suka main Jigsaw Puzzle, gambar kisah yg tak sempurna, aku sempurnakan.. (Lagi sekali ayat Minta Pujik)


17. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?

Sorry blame it to me ~ akon ( sorry blame it to me, coz I wont tell u my biggest secret..)


18.WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?

Mercy ~ Daffy ( Yeah.. they got No Mercy!!.. arrrrr!!)


19. WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?

Falco ~ Theme Song The Law Of Ueki! (..ngaaaaa…..?? )


20. HOW WILL YOU DIE?

If I were a Boy ~ Beyonce ( Beehhhh..)


21. DOES ANYONE LIKE YOU?

When Youre Gone ~ Avril Lavigne ( emke..emke..emke..)Bila aku dah tiada baru ada orang suka aku?..


22. IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?

Emotions ~ Mariah Carey (Yezza,, im way too emotional, n I hate it! )


23.WHAT HURTS RIGHT NOW?

Dangerous ~ Akon Feat Kardinal offishal ( Dangerous mind of mine..)


24.WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Termenung ~ JeffriDin ( Ini Lagu plihan Bapaku ahh.. kamu jangan tuduh aku….huhuuuu)


25. WHO I TAG:

1. Ummu Solehah

2. Miss Dreamer

3. Singgat.

4. Tujuh Kaki Dalam

5. Matadore.

6. Epal.

7. Luna the Crypt.

8. Nikita Mokujo.

9.Anyone who read



Ndak lama selepas Tag dari Izza, my dear new friend Solehah pula mengirimkan `Tanda’.Okey bah kalau kau Leha..dilayaann bah..hehe.Kebetulan time aku layan Tag ni, aku tgh emo sikit. Macam2 masalah sebenarnya yang aku hadapi di saat dan tika ini..huhuu.. Layan Tag ni bleh buat fikiran jauh jap dari masalah..Layaaannnn..


My Top 10 Most Favorite Foods:
1. Nasi putih dgn Telur mata sapi ( Telur goreng ) dibubuh kicap dan sos cili..huhu
2. Ayam masak kicap my mom masak ( Aku dri dulu mmg addicted dgn KICAP!)
3. Sosej masak Sos.
4. Tomyam.
5. Maggi Goreng Asli.
6. Kek Coklat my mom buat.
7. Sotong masak hitam my bapa masak.(Baru aku sedar aku suka yg Hitam2.mudah2an hati aku xlah sehitam Kicap cap bendera)
8. Cheese Cake.
9. Kuih Apam Bola made in Nunuyan.
10. Nasi Goreng USA.


Top 10 Things I Love Doing:
1. Berbelog. Suka baca blog org, suka baca fikiran dorg, cerita, dan best kalau ada nasihat yg terkena dgn aku.
2. Jalan- jalan dgn family n friends.
3. Membaca. Apa saja dibaca, Majalah, novel, Diary anak2 buah, dan buku2 motivasi, Buku Agama untuk muhasabah diri.
4. Melukis, dulu aktif lukis potret sekarang mcm kurang dah..
5. Berkumpul dengan sepupu, anak buah dan bercerita hantu.Siap ada gaya lagi bercerita tuh..
6. Bergurau senda ( Mendera sebenarnya) dengan kucing yg skema Ating.
7. Suka sampai di tempat baru, explore new place and new thing!
8. Kalau berjalan2 di mana2, suka perhati design rumah orang, suasana persekitaran rumah orang.Tapi x bek sibuk `mencubuk’ (skodeng) dalam rumah orang!
9. Belajar, belajar apa saja untuk memperbaiki diri.
10.Luv swimming actually, dulu masa kecil pernah berenang2 ke tepian hampir setengah hari with my twin sister n cousin, the result= Kami Bersalin kulit. My Mom tidak mengaku kami anaknya! Hahaha..sebab jadi Hitam Macam Dayang senandung!


5 Things I Love Doing When I'm EMO :
1. Tidur.
2. Cuci kain.
3. Menangis muka hudoh dlm bilik mandi, sambil memerhati corak lantai bilik mandi.
4. Berkaraoke out loud walau suaraku mirip enjin Turbo.
5. Muhasabah, mendekatkan diri dgn Tuhan.


Top 5 Types of Guys I Adore :
1. Lucu semulajadi. Boleh buat aku ketawa ikhlas, bukan ketawa sebab mau ambil hati lawak dia yang x menjadi hahaha..jahatnya aku.
2. Pintar, pandai, tegas, berwawasan jauh, (Eh banyak lak ni?..)
3. Menerima aku seadanya.
4. Sayang aku sampai bila2.
5. macam Ummu solehah, dia mesti Soleh.Supaya boleh guide aku.


5 Things I Love Doing When I'm Happy :
1. Belanja orang makan atau belikan dorang hadiah.
2. Bersyukur KepadaNya.
3. Akan tangkap gambar of the moment yg buat aku hepi.
4. Buat lawak Bodoh.
5. Menikmati saat gembira itu seadanya..


Things I Wish To Happen :
Aku, keluargaku, sahabat2ku, org tersayang selamat dunia dan akhirat.

Sekurang2nya aku ada sebuah perusahaan/bisnes/kedai yang aku miliki sebelum aku meninggal dunia/tua.Lepas tu aku ndak mau sombong mcm org2 kaya yg sombong, aku mau tolong my family yang susah..Lepas tu tolong org lain apa yang termampu Aminnn..


My Top 10 Most Addicted Song :
1. Munajat Cinta ~ The Rock feat Ahmad Dhani.
2. I Don’t Love u~ MCR
3. Tapi Bukan aku ~ Kerispatih.
4. Falco ~ The law of Ueki.
5. Semua lagu RAYA.
6. Dewi ~ Dewa19
7. Aku Cinta Kau & Dia
9. Lagu2 Old Automatic Garbage album pertama.
10. Kelapa dan Orkid, Saya Nak balik duit saya!”


People I Wish to Tag :
1. Epal
2. Singgat
3. Miss Dreamer
4. Luna The Crpyt
5. Tujuh Kaki Dalam
6. Matadore
7. Izza The Pinkertone!
8. Nikita Mokujo.
9. Sesiapa yang terbaca entry ini!
10.Fidel Castro.



9 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

cabaran una dah aku buat, sila layan di blog aku k. une nyer fav food very simple la, sukeeee :)

UnaChenta said...

Simple..hehe..
seg2nya simple aku ni Leha..
(Sebenarnya x pandai masak! kantoii!)

Tujuh Kaki Dalam said...

wah!

cubuk!

lama ndak dengar ayat tu una.

rindu plak.

hehe.

UnaChenta said...

TKD,

Cubuk mencubuk,
Contoh ayat ~ "Aku dicubuk oleh pencubuk"

Ada lagi,

"Mana sudah deribaah ni?..ndak sudah dia mau mendereb?"

deribahh ~ Driver
Mendereb ~ mendrive/ memandu

izza the PINKERTON said...

now i hav a new tag kene buat pula. adoiyaii! ahahahaha and ur english is good lah sayang :)

UnaChenta said...

Izza,
awwww..so sweet of u..hehehe (kembang sebenarnya nih!)

Miss Dreamer said...

Ko dah lupa dgn ayat ini " banyaknya kaindraan di kuasa'an ini" Hehehe

UnaChenta said...

Miss Dreamer,
Ayat mama..haha.

kaindraan~ kenderaan

kuasaan ~ kawasan

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails