Tuesday, December 2, 2008

Master piece by Kang Abik...

Aku mungkin seloww.. orang sudah habis huhahuha..aku baru mau mencari...

Cari in
i..




Best Seller Mega ~ Sebuah novel Pembangun Jiwa

Ayat ayat cinta.. Aku mau baca novelnya dulu..sebab orang bilang novelnya lagi menyentuh daripada movie.. Lepas tu baru tengok movie dia.. ( Pelakon lelakinya bagi aku dan anak buahku, mcm x sesuai dgn gambaran watak Fahri )




Memang banyak bagi pengajaran.. dan aku yang berhati keras ni.. menahan2 sendu di dalam hati daripada menangis kerana insaf sedih.. ( ayat sastera tuh!!..masih dalam pengaruh tulisan Kang Abik kali ni.. )


Nanti kalau dorang anak buahku
nampak aku menangis sambil baca novel mesti dorang bilang aku jiwang..

Huhhu egonya aku ni bah..

Sesuailah dengan gelaran `Novel Pembangun jiwa', Novel ni banyak bagi aku kesedaran..


Insyallah jika ada masa, aku mau kongsikan kesedaran2 yang timbul bila aku baca novel ini..



Macam mengulas , tapi bukan mengulas yg mcm pro2 ahli akademia..hihi


Mengulas balik secara sederhana mengikut arus kesedaran yang aku terima..


Pendek cakap, aku hantamlah tulis apa aku suka.. ndak payah skema, sebab aku ndak master dalam formaliti ni..ngehehe..



Terus terang.. aku ni malas menulis panjang2 bah sebenarnya huahuahuahua..

9 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

hehee, una baru jumpa eh novel ayat2 cinta tu.? film die da tgk blum.? kalau tgk mesti tangkap nagis punye. sy da tgk novel tu versi mlys tp tak se feel kalau baca yg versi indon tau..! hehee

~nati sy akan link una jugak :)

UnaChenta said...

oh ada versi Indon?

mau bacaa.....

Tapi aku faham ka nanti?

ndak pa minta tlg Ummu solehah tlg translate hihi..

Terima Kasih Ummu,sudi lawat dan melink balik Blog saya..:)

Tujuh Kaki Dalam said...
This comment has been removed by the author.
Tujuh Kaki Dalam said...

skrg satu lagi novel kang abik dlm proses pembikinan filem iaitu novel ketika cinta bertasbih.

ayat-ayat cinta.

kawan2 baca.

kata mereka saya mcm fahri.

dalam diam saya tergelak besar.

hahahahaha!!!

oh ya.

filemnya sgtlah tak bst.

novel lagi feel.

saya baca pun tersengguk2 menahan sedih.

aduhai punya ruh novel itu.

iNsAn KerDiL said...

salam...
em IKB tertengok filem tu dulu..
pastu baru bace novel nyer dalam bahse indon...
totally diffrent laa...
novel tu sgt mantp...
memang menyentuh hati nie...
best2....

UnaChenta said...

Tujuh Kaki dalam,

WAaaaahhh!!...apa/..mcm Fahri??

hehe betulkah tu?

MMg berhantu ini novel.. Ketika Cinta bertasbih best jgak ke?..Bleh lawan ayat2 cinta?

Insan Kerdil Bie,

Terima Kasih banyak sudi lawat blog saya!

Iya mmg best1000x dan menyentuh hati..
banyak pengajaran berguna dlm novel ini ( skemanya ayatku ni lak)

Tujuh Kaki Dalam said...

mereka kata.

bukan saya kata.

mereka kata..

baca novel itu umpama baca cerita saya.

sekali lagi saya dalam hati... hahahahaha!!!!

bagi saya ayat-ayat cinta lagi master piece.

terkesan di hati.

dekat di jiwa.

best best!

aisha.

maria.

ahai~

UnaChenta said...

TKD,
Mesti selalu dapat asyir mangga free ni?..haha

Tujuh Kaki Dalam said...

keh keh keh.

lucu plak.

tiadalah.

Tuesday, December 2, 2008

Master piece by Kang Abik...

Aku mungkin seloww.. orang sudah habis huhahuha..aku baru mau mencari...

Cari in
i..




Best Seller Mega ~ Sebuah novel Pembangun Jiwa

Ayat ayat cinta.. Aku mau baca novelnya dulu..sebab orang bilang novelnya lagi menyentuh daripada movie.. Lepas tu baru tengok movie dia.. ( Pelakon lelakinya bagi aku dan anak buahku, mcm x sesuai dgn gambaran watak Fahri )




Memang banyak bagi pengajaran.. dan aku yang berhati keras ni.. menahan2 sendu di dalam hati daripada menangis kerana insaf sedih.. ( ayat sastera tuh!!..masih dalam pengaruh tulisan Kang Abik kali ni.. )


Nanti kalau dorang anak buahku
nampak aku menangis sambil baca novel mesti dorang bilang aku jiwang..

Huhhu egonya aku ni bah..

Sesuailah dengan gelaran `Novel Pembangun jiwa', Novel ni banyak bagi aku kesedaran..


Insyallah jika ada masa, aku mau kongsikan kesedaran2 yang timbul bila aku baca novel ini..



Macam mengulas , tapi bukan mengulas yg mcm pro2 ahli akademia..hihi


Mengulas balik secara sederhana mengikut arus kesedaran yang aku terima..


Pendek cakap, aku hantamlah tulis apa aku suka.. ndak payah skema, sebab aku ndak master dalam formaliti ni..ngehehe..



Terus terang.. aku ni malas menulis panjang2 bah sebenarnya huahuahuahua..

9 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

hehee, una baru jumpa eh novel ayat2 cinta tu.? film die da tgk blum.? kalau tgk mesti tangkap nagis punye. sy da tgk novel tu versi mlys tp tak se feel kalau baca yg versi indon tau..! hehee

~nati sy akan link una jugak :)

UnaChenta said...

oh ada versi Indon?

mau bacaa.....

Tapi aku faham ka nanti?

ndak pa minta tlg Ummu solehah tlg translate hihi..

Terima Kasih Ummu,sudi lawat dan melink balik Blog saya..:)

Tujuh Kaki Dalam said...
This comment has been removed by the author.
Tujuh Kaki Dalam said...

skrg satu lagi novel kang abik dlm proses pembikinan filem iaitu novel ketika cinta bertasbih.

ayat-ayat cinta.

kawan2 baca.

kata mereka saya mcm fahri.

dalam diam saya tergelak besar.

hahahahaha!!!

oh ya.

filemnya sgtlah tak bst.

novel lagi feel.

saya baca pun tersengguk2 menahan sedih.

aduhai punya ruh novel itu.

iNsAn KerDiL said...

salam...
em IKB tertengok filem tu dulu..
pastu baru bace novel nyer dalam bahse indon...
totally diffrent laa...
novel tu sgt mantp...
memang menyentuh hati nie...
best2....

UnaChenta said...

Tujuh Kaki dalam,

WAaaaahhh!!...apa/..mcm Fahri??

hehe betulkah tu?

MMg berhantu ini novel.. Ketika Cinta bertasbih best jgak ke?..Bleh lawan ayat2 cinta?

Insan Kerdil Bie,

Terima Kasih banyak sudi lawat blog saya!

Iya mmg best1000x dan menyentuh hati..
banyak pengajaran berguna dlm novel ini ( skemanya ayatku ni lak)

Tujuh Kaki Dalam said...

mereka kata.

bukan saya kata.

mereka kata..

baca novel itu umpama baca cerita saya.

sekali lagi saya dalam hati... hahahahaha!!!!

bagi saya ayat-ayat cinta lagi master piece.

terkesan di hati.

dekat di jiwa.

best best!

aisha.

maria.

ahai~

UnaChenta said...

TKD,
Mesti selalu dapat asyir mangga free ni?..haha

Tujuh Kaki Dalam said...

keh keh keh.

lucu plak.

tiadalah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails