Monday, January 12, 2009

Baru aku sedar, entri ini tiada tajuk??


Baju kurung Pink Mama aku tercinta :), dan sebelah mama 'Meet Auntie Ning'. Miss D! teka dorang di mana ni?.. Epal, jgn bagitau Miss D :). Pic tiada kaitan dengan entry kali ini.

Salam..

Tiada mood dan idea untuk menulis ..


ada byk idea sebenarnya..


Tapi aku ni banyak fikir bah orangnya..
Selalu berpikir2, "sesuaikah aku taruh ni dalam blog..?" "Takut entry syok sendiri?" " Tunggu ada semangat menulis baru post new entry.." itulah aku seorang una.

Isu hangat satu dunia sekarang, 'Gaza Massacre'..aku teringin juga nak buat. Mau meluah apa yang aku rasa dan fikir.Tapi aku tengok semua orang dah buat.. dorang ada banyak info dan idea.. my idea dan pengetahuan aku pasal Isu Palestine dan Israel ni so damn sikit..and takut taip2 tersalah info lak..


Tapi macam Farha, hati aku pun menangis tengok footage berita Gaza ni..

Mama aku siap menangis dengan nada falseto kalah jastin Tim-Berr -Lah Keh..


Terima kasih atas entry solehah, Life Remedy, dan puisi Tujuh Kaki Dalam. x lupa juga info dari Izza my sweet Pinkerton.. ( Izza!?.. Pinkerton tu apa?.. Maybe Pink?..and extra erton is stand for what?:) just asking ye sayang?..:)


Malam ni sebenarnya aku sedih dan bingung...


Aku ada masalah besar , bingung ..

Kepada Allah SWT juga aku memohon pertolongan dan petunjukNya..


Tulah aku ni.. malu jgak.. sebab time susah2 begini baru aku rajin 'berbicara' dengan DIA..


Ya Allah berikanlah aku kekuatanMu..
Aku takut akan segala dosa2ku.. :( Minta maaf pembaca.. aku agak emosional malam ni..

P/s: Kesian Bapa, sakit2 selsema. Kena panggil bertugas jam 1 pagi ni di batu 7. Sandakan. Kesian aku sama bapa..huuuhuuu.. mau menangis ni. Kerja bapa ni aku tengok susah, tapi bapa ndak pernah mau komplen2 itu ini. Orang panggil, bapa ndak banyak tanya.. Banding anak perempuannya ni, susah sikit komplen2, cengeng.Ndak boleh susah sikit..Hmm jauhnya gaya bapa dengan anak.

11 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

hwaaaaaa una, sila jgn sedih, sebak aku bc posting una kali ni. tenang2 kan diri ya. tu lah hidup, mcm roda, selalu gembira akan ada masa utk sedih.

tak pe una, allah maha penyanyang! yakin! dia juga maha pendengar. kalau ada masalah allah lah yg paling tepat.

Tujuh Kaki Dalam said...

Una.

ini kan blog kamu.

maka tulislah apa yang kamu inginkan.

memuaskan hati org itu tidak akan pernah selesai.

tulislah apa sahaja asalkan tidak bertentangan denagn kehendak agama.

hmm.

sepemerhatian gue.

awal tahun hijiriyah ini.ramai ya yg gundah gulana?

he he.

(termasuk saya barangkali.barangkal?hmmm)

UnaChenta said...

My kembar2 berdua. :)Solehah dan TKD.

TERIMA KASIH KAWAN :)

*terharu ada org bagi semangat*

epal said...

anduina...ku tgok ja gmbar mama rindu uda aku mcm mau mengis pula...huhuhu rindunya aku.......

bapa pun sama kesiannya la....bapa tu mmg x byk komplen d buatnya ja.....

aikna menagis uda aku....... rindunya aku ngan kmu.......

mama n bapa mcm mana bgus juga ka??
mama sht???

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

Una..btul ckp Solehah tu hidup umpama roda..kadg2 kt dibawah2 kdg2 kt diatas..sebenarnya kalo nk diikutkan kisah aku pn sadis jgk..berjuang mencari rezeki di rantau orang..tanpa mahu menyusahkan ayah&mak.sekaligus aku sbgai ketua keluarga..blh membntu family ku di kampung...tp kt kena kuat Una..kalo Una syg pd ayah ..buatlah sesuatu yg membanggakan dia...

UnaChenta said...

Epal, dorang mama dan bapa di sini baik2 saja..

ayong,
Ya!..aku janji akan buat sesuatu yg membanggakan parents aku.( Cheh, bersemangat tu ayat aku)

makasih ayong :)

Miss Dreamer said...

Ello .. Si Epal ndak mau kasih tau di mana lokasi.. dimana bah tu?

Kita patut bersyukur ada mama and bapak yg sporting mcm mama bapa kita..

Itu la aku bertungkis lumus disini utk senangkan diorg kelak.. Mudah2han amin..
Kau jagalah mama n bapa disana baik2 ya..

Miss Dreamer said...

Oh baru aku ingat..aku ada called mama waktu ni.. Mama and Meet Aunty Ning di Sabah Medical Centre kan?

Ko ada call aku.. "Cepat g mama mau bercakap dgn kau sebelum dibedah!!"
sesaat kemudian aku called .. mama cakap mcm ni " Hah eg.. mama baru jak sampai ni duduk2 di kerusi smc ni.." una una...

UnaChenta said...

Miss D..

Hahaha..

aku ni kan kelam kabut..

hehe..tapi betul apa, selepas duduk di kerusi tu, masuk wad dan dibedah juga kan..kan..:)

reena said...

anggap ape yg berlaku ade hikmahnye yang... Allah saje yg maha mengetahuinye....

UnaChenta said...

Terima kasih Reena :)

Monday, January 12, 2009

Baru aku sedar, entri ini tiada tajuk??


Baju kurung Pink Mama aku tercinta :), dan sebelah mama 'Meet Auntie Ning'. Miss D! teka dorang di mana ni?.. Epal, jgn bagitau Miss D :). Pic tiada kaitan dengan entry kali ini.

Salam..

Tiada mood dan idea untuk menulis ..


ada byk idea sebenarnya..


Tapi aku ni banyak fikir bah orangnya..
Selalu berpikir2, "sesuaikah aku taruh ni dalam blog..?" "Takut entry syok sendiri?" " Tunggu ada semangat menulis baru post new entry.." itulah aku seorang una.

Isu hangat satu dunia sekarang, 'Gaza Massacre'..aku teringin juga nak buat. Mau meluah apa yang aku rasa dan fikir.Tapi aku tengok semua orang dah buat.. dorang ada banyak info dan idea.. my idea dan pengetahuan aku pasal Isu Palestine dan Israel ni so damn sikit..and takut taip2 tersalah info lak..


Tapi macam Farha, hati aku pun menangis tengok footage berita Gaza ni..

Mama aku siap menangis dengan nada falseto kalah jastin Tim-Berr -Lah Keh..


Terima kasih atas entry solehah, Life Remedy, dan puisi Tujuh Kaki Dalam. x lupa juga info dari Izza my sweet Pinkerton.. ( Izza!?.. Pinkerton tu apa?.. Maybe Pink?..and extra erton is stand for what?:) just asking ye sayang?..:)


Malam ni sebenarnya aku sedih dan bingung...


Aku ada masalah besar , bingung ..

Kepada Allah SWT juga aku memohon pertolongan dan petunjukNya..


Tulah aku ni.. malu jgak.. sebab time susah2 begini baru aku rajin 'berbicara' dengan DIA..


Ya Allah berikanlah aku kekuatanMu..
Aku takut akan segala dosa2ku.. :( Minta maaf pembaca.. aku agak emosional malam ni..

P/s: Kesian Bapa, sakit2 selsema. Kena panggil bertugas jam 1 pagi ni di batu 7. Sandakan. Kesian aku sama bapa..huuuhuuu.. mau menangis ni. Kerja bapa ni aku tengok susah, tapi bapa ndak pernah mau komplen2 itu ini. Orang panggil, bapa ndak banyak tanya.. Banding anak perempuannya ni, susah sikit komplen2, cengeng.Ndak boleh susah sikit..Hmm jauhnya gaya bapa dengan anak.

11 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

hwaaaaaa una, sila jgn sedih, sebak aku bc posting una kali ni. tenang2 kan diri ya. tu lah hidup, mcm roda, selalu gembira akan ada masa utk sedih.

tak pe una, allah maha penyanyang! yakin! dia juga maha pendengar. kalau ada masalah allah lah yg paling tepat.

Tujuh Kaki Dalam said...

Una.

ini kan blog kamu.

maka tulislah apa yang kamu inginkan.

memuaskan hati org itu tidak akan pernah selesai.

tulislah apa sahaja asalkan tidak bertentangan denagn kehendak agama.

hmm.

sepemerhatian gue.

awal tahun hijiriyah ini.ramai ya yg gundah gulana?

he he.

(termasuk saya barangkali.barangkal?hmmm)

UnaChenta said...

My kembar2 berdua. :)Solehah dan TKD.

TERIMA KASIH KAWAN :)

*terharu ada org bagi semangat*

epal said...

anduina...ku tgok ja gmbar mama rindu uda aku mcm mau mengis pula...huhuhu rindunya aku.......

bapa pun sama kesiannya la....bapa tu mmg x byk komplen d buatnya ja.....

aikna menagis uda aku....... rindunya aku ngan kmu.......

mama n bapa mcm mana bgus juga ka??
mama sht???

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

Una..btul ckp Solehah tu hidup umpama roda..kadg2 kt dibawah2 kdg2 kt diatas..sebenarnya kalo nk diikutkan kisah aku pn sadis jgk..berjuang mencari rezeki di rantau orang..tanpa mahu menyusahkan ayah&mak.sekaligus aku sbgai ketua keluarga..blh membntu family ku di kampung...tp kt kena kuat Una..kalo Una syg pd ayah ..buatlah sesuatu yg membanggakan dia...

UnaChenta said...

Epal, dorang mama dan bapa di sini baik2 saja..

ayong,
Ya!..aku janji akan buat sesuatu yg membanggakan parents aku.( Cheh, bersemangat tu ayat aku)

makasih ayong :)

Miss Dreamer said...

Ello .. Si Epal ndak mau kasih tau di mana lokasi.. dimana bah tu?

Kita patut bersyukur ada mama and bapak yg sporting mcm mama bapa kita..

Itu la aku bertungkis lumus disini utk senangkan diorg kelak.. Mudah2han amin..
Kau jagalah mama n bapa disana baik2 ya..

Miss Dreamer said...

Oh baru aku ingat..aku ada called mama waktu ni.. Mama and Meet Aunty Ning di Sabah Medical Centre kan?

Ko ada call aku.. "Cepat g mama mau bercakap dgn kau sebelum dibedah!!"
sesaat kemudian aku called .. mama cakap mcm ni " Hah eg.. mama baru jak sampai ni duduk2 di kerusi smc ni.." una una...

UnaChenta said...

Miss D..

Hahaha..

aku ni kan kelam kabut..

hehe..tapi betul apa, selepas duduk di kerusi tu, masuk wad dan dibedah juga kan..kan..:)

reena said...

anggap ape yg berlaku ade hikmahnye yang... Allah saje yg maha mengetahuinye....

UnaChenta said...

Terima kasih Reena :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails