Friday, January 9, 2009

Berita untuk Epal !

Si ating sakit...


untuk pertama kalinya dia sakit..



Sakit, sebab lepas minta puji bergaduh di bawah rumah..



Dia terlalu ego untuk mempertahankan territorynya di bawah rumah...



Minta pujinya bertambah apabila Bapa baru pulang dari kerja, lagilah dia mau kasi tengok kejantanannya..



Aku yang dari atas rumah sudah kelam kabut mengambil air untuk menyiram dua ekor jantan yang tengah ber'smack down'...



Tetapi bapa lagi cepat .. tambah bapa siram air, tambah lagi si ating tu minta puji!




Hari ni, pagi2 waktu matahari kuat menyinar... aku dan mama bekerjasama memandikan si Ating iaitu boypren c epal.


Di lantai bilik mandi penuh ( xlah jgak penuh :) dengan lumpur dari badan boiprenmu tu.



Lepas mandi, pandai pula dia menjemurkan diri di tingkap yg ada direct UV sinar lembayung..



Ndak sudah lembut bulu si ating epal!



Banyak berguguran bulunya... macam jadi kucing tua dia terus... haiihhh..



Bapa: Kau yang kecik2 melawan yang besar!

Ating: Mmmm..
Bapa: Siapa yang sakit?..kau kan?!..
Ating: Mmmm.. ( Ating jarang bermiaww..?)


Emm keluarga kami mungkin sudah terbiasa bercakap dengan kucing..



Sementara ating menunggu Bapa ( Tuannya! ) pulang kerja, dia tidur sambil dijaga oleh si Teddy Bear ( beruang ini belum ada nama ? )

12 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

kamu penakut, aku pon penakut. bapak kamu ckp ngan kucing, mak aku pon ckp ngan kucing.

*sweet*

nak bg una hadiah cd film hantu lah. mau tak? hahaa

UnaChenta said...

hohohooo..

hadiah coklat maulah..cd hantu wooooo..

takut! hahaha..

Pernah hilang semangat 1 bulan, asyik teringat cerita hantu yg ditengok di panggung wayang ;(

Tujuh Kaki Dalam said...

woho!

ini tidak kembar dgn saya.

saya tidak takut filem seram cuma saya tak suka terkejut bila tengok filem seram iaitu bila scene sunyi sepi tetiba kabom bunyi kuat!

tapi filem hantu adalah lucu.

seperti..

Puaka Niyang Rapik yang merepek.

geram tgok toyol yg giginya panjang.

rasa nak sepak!

ha ha.

UnaChenta said...

Puaka Niyang Rapik x berapa seram! hehe..

TKD, itu geram sebab comel tgk toyol tu ke?..huhuu..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

kite suker kucing...kucing pn suke kter siap blh share satu bantal ngn comforter...sampai aku kn semput...huhuhu

UnaChenta said...

Haha..ayong! jumpa lagi sorang kembar aku! :)

Tujuh Kaki Dalam said...

bukan.

sebab mcm ape tah.

ha ha.

lelaki keliru said...

eeeeeeeeee.comlenya la bah teddy bear tu memegang punggung si ating!! - Miss D ( Malas mau tukar different account..)

Miss Dreamer said...

Komen di atas tu ialah komen ku.. tadi malas mau tukar account(using my bf's account).. ko ni una berteka teki pulak.. dah terang lagi bersuluh..

cikdoktorfalsafah(: said...

haha
entry menarik inih ;)
comel bangat itu bruang iya?
seperti kamu.
;]

UnaChenta said...

amyy,

kamu lagi comel bah! :) hehe

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

unaa..heheh aku x kisah..aku memg suka kmbr ngn kamu

Friday, January 9, 2009

Berita untuk Epal !

Si ating sakit...


untuk pertama kalinya dia sakit..



Sakit, sebab lepas minta puji bergaduh di bawah rumah..



Dia terlalu ego untuk mempertahankan territorynya di bawah rumah...



Minta pujinya bertambah apabila Bapa baru pulang dari kerja, lagilah dia mau kasi tengok kejantanannya..



Aku yang dari atas rumah sudah kelam kabut mengambil air untuk menyiram dua ekor jantan yang tengah ber'smack down'...



Tetapi bapa lagi cepat .. tambah bapa siram air, tambah lagi si ating tu minta puji!




Hari ni, pagi2 waktu matahari kuat menyinar... aku dan mama bekerjasama memandikan si Ating iaitu boypren c epal.


Di lantai bilik mandi penuh ( xlah jgak penuh :) dengan lumpur dari badan boiprenmu tu.



Lepas mandi, pandai pula dia menjemurkan diri di tingkap yg ada direct UV sinar lembayung..



Ndak sudah lembut bulu si ating epal!



Banyak berguguran bulunya... macam jadi kucing tua dia terus... haiihhh..



Bapa: Kau yang kecik2 melawan yang besar!

Ating: Mmmm..
Bapa: Siapa yang sakit?..kau kan?!..
Ating: Mmmm.. ( Ating jarang bermiaww..?)


Emm keluarga kami mungkin sudah terbiasa bercakap dengan kucing..



Sementara ating menunggu Bapa ( Tuannya! ) pulang kerja, dia tidur sambil dijaga oleh si Teddy Bear ( beruang ini belum ada nama ? )

12 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

kamu penakut, aku pon penakut. bapak kamu ckp ngan kucing, mak aku pon ckp ngan kucing.

*sweet*

nak bg una hadiah cd film hantu lah. mau tak? hahaa

UnaChenta said...

hohohooo..

hadiah coklat maulah..cd hantu wooooo..

takut! hahaha..

Pernah hilang semangat 1 bulan, asyik teringat cerita hantu yg ditengok di panggung wayang ;(

Tujuh Kaki Dalam said...

woho!

ini tidak kembar dgn saya.

saya tidak takut filem seram cuma saya tak suka terkejut bila tengok filem seram iaitu bila scene sunyi sepi tetiba kabom bunyi kuat!

tapi filem hantu adalah lucu.

seperti..

Puaka Niyang Rapik yang merepek.

geram tgok toyol yg giginya panjang.

rasa nak sepak!

ha ha.

UnaChenta said...

Puaka Niyang Rapik x berapa seram! hehe..

TKD, itu geram sebab comel tgk toyol tu ke?..huhuu..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

kite suker kucing...kucing pn suke kter siap blh share satu bantal ngn comforter...sampai aku kn semput...huhuhu

UnaChenta said...

Haha..ayong! jumpa lagi sorang kembar aku! :)

Tujuh Kaki Dalam said...

bukan.

sebab mcm ape tah.

ha ha.

lelaki keliru said...

eeeeeeeeee.comlenya la bah teddy bear tu memegang punggung si ating!! - Miss D ( Malas mau tukar different account..)

Miss Dreamer said...

Komen di atas tu ialah komen ku.. tadi malas mau tukar account(using my bf's account).. ko ni una berteka teki pulak.. dah terang lagi bersuluh..

cikdoktorfalsafah(: said...

haha
entry menarik inih ;)
comel bangat itu bruang iya?
seperti kamu.
;]

UnaChenta said...

amyy,

kamu lagi comel bah! :) hehe

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

unaa..heheh aku x kisah..aku memg suka kmbr ngn kamu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails