Thursday, January 1, 2009

Handphone pun bahaya!

Salam to all my family and friends!..(promote Digi ka ni?)

ive got this forwadded email from a friend and her name is Connie Joseph, (thanks Fwen!)

Email that alert us to be careful about Handphone radiation!..

My cousin at first told me about this handphone/hape(indon) hazardous.and me just huahuahuaa..( mempersenda2kan nasihat cousinku terchenta si NangPu)dlm hati, ko ndak sekolah mana kau tau?..sombong dan riak tengah berleluasa di hati ketika itu..

Flashback

Flashback

Flashback..

Di satu malam di Tambisan, di dalam kelambu,bunyi2 pelik dari atas Bumbung rumah.Dalam Kelambu tu telah direserved oleh aku dan NangPu.

Kakak ning & Family pula di kelambu sebelah tengah membebel dengan anak bong
su lelakinya sebab kentut dalam kelambu.

Aku memecahkan kesunyian dengan memijit2 butang2 hape..Mau menyet (set) alarm untuk bangun subuh sok pagi.Selesai menSet alarm, tangan otomatik terus menapuk hape di bawah bantal.

"Munache, jangan nanti terbakar!" NangPu tiba2 bersuara.Aku ingat dia sudah tidur.Pandai dia berpura2 tidur ahh..

"Apa yang terbakar?" si chantiq manis berbicara.MySpace

"Bantal tu!"sambil menunjuk bantal di bawah kepalaku.

"Kenapa pula mau terbakar?" aku tiba2 pula panas.

"Kau taruh Talipunmu di bawah bantal, aku dengar ada orang simpan talipunnya di bawah bantal, ada orang kol dia , panaslah talipunnya, ndak kau terbakar bah bantalnya!"NangPu dengan mukanya yang innocent menjelaskan kepada aku yang cepat panas ni.

Tidak semena2 aku pun mengambil bantal yang aku pakai tadi.Angkat tinggi sampai atas, dan menerjahkan bantal itu ke atas muka NangPu yang innocent sebentar tadi.Panas ni Panas!MySpace

Aku pantang orang bagi aku cerita atau soalan yang kurang bernas atau kurang Logik.Mulalah aku mau membunuh tu.. sebelum si NangPu ni, entah berapa sudah Kutu Ating yang aku bunuh! Huh!MySpace

Hihi..maaf para pembaca, babak di atas tu adalah khayalanku saja..babak membunuh-nangpu-dengan-cara-melemaskan-dia-di-bawah-bantal-menekan-bantal-harus-kuat.

Aku rasa macam ndak(tidak) percaya jak kata2 sepupuku tu..betu
lkah?..Aku kira dia ni main2 jak ni.Cuba mengetest kepintaran ku.

"Nah! kaulah simpan!" aku ambik hape dari bawah bantalku dan simpan di bawah bantalnya pula.

Tidak semena-mena, si nangPu ni berdiri dari pembaringan, menendang hapeku tu jauh dari dalam kelambu!

Uinaa!..serius pula dia ni rupanya..

Tiada apa2 yang berlaku selepas itu pembaca..aku dengan sopan dan ayunya (Sekali lagi!--->MySpace terus mengambil semula hapeku.taruh dia jauh2 sikit dari bantal sambil menjeling si NangPu.

Matanya bersinar.. macam coba berkata "Kasih taruh jauh sikit bah dupang!"

Aku kan ada kuasa mendengar suara hati orang, jadi aku simpan hape di luar kelambu..

Baring elok2...

Baringg..MySpace

Sambil berfikir.. betulkah hape ni berbahaya sampai begitu sekali.Ternyata si NangPu ni ndak bergurau. Dia sayang aku.Mesti dia protect orang dia sayang.

Tidak semena2, ada forwaded email dari kawan.. jatuh dari atas bumbung rumah kayu berzink si NangPu..

Email itu....

WHERE DO YOU KEEP YOUR HAND PHONE NORMALLY?


At the rate at which we are going, we might have to LIVE life like in the Stone Age to survive all the ills of modern technology. Please read!


'LADIES BE CARE FULL'

This is a true and sad story of women, who was always having abortions.
When the fetus gets to be 2-3 months old she loses it. This happened several times over.

The couple went to check with many doctors and at last one of the doctors examined the dead baby and found that the baby's body cells kept dying as the baby was growing in the womb until he/she could not survive. This was because her uterus was affected by Hand phone Radiation.



The doctor told her she now has no chance to give birth to a healthy baby because the radiation has affected her uterus so that the major portion of the cells in her uterus have already died.



This happened because she has been keeping her hand phone in her working jacket so that the phone rested against just on the right spot of the uterus.. She had been wearing it like this for a few years.



Please beware of this and take note if you don't want what has happened to this woman to happen to you.


*********************************************


Dearest friends & family members,



Please do not ignore hand phone radiation which will damage our health or body organs.


Please put away your hand phone when ever you don't need it much.



Guys, Please do not keep your hand phone near to the kidney position and pants pocket as this will damage your genital area and affect your ability to father a baby.



Please do not keep your hand phone near to your new born baby to avoid radiation damage to the baby's brain cells.



Please do not let the baby or toddler play with the hand phone. This is because the small young baby or toddler is still very fragile and growing, so he/she is much more vulnerable to radiation damage.



Please remember not to sleep together with your hand phone or put it next to your bed.



Keep any other electronic goods (such as TV) which also give off radiation away from your bedroom to reduce risk as we have to sleep a few hours every day in our bedroom at night.

Further, do not imagine that if you switch off the TV there will be no radiation. Actually it is still around in your room.


It is not advisable to have even a small digital alarm clock close to your head while sleeping.





Take Care of yourself and your loved ones & please pass this on to your friends and family.




Ho Yun Kiong (Francis)




P/s: Maaf para pembaca, aku mula2 mau copy paste jak email ni, terangkan dari mana dapat sumber ( x bagus plagiat ) dan terus publish entry ni.Ndak sangka, berminta puji pula aku menaip panjang2.

Cerita pembukaku sebelum email forward di atas tu pun sebenarnya memang ada yang real dan ada yang ditokok tambah..

bak Kata John Hafiz 'Kamu dah besar, tau mana mau bezakan mana yang sebenar dan mana yang imaginasi" ..MySpace

Dan lagi satu, aku kurang pandai berbahasa Inggeris.Tapi ada hati juga mau menaip dalam Bahasa Inggeris. huuuhuahua... mau praktis bah! Jadi bilingual sudah blog ku ni...

Minta Maaf ya!

2 comments:

King said...

bah..

byk betul info kau ya...

menarik2..

UnaChenta said...

Wahh King datang ke blog hamba pacal yang hina ni!..

Thursday, January 1, 2009

Handphone pun bahaya!

Salam to all my family and friends!..(promote Digi ka ni?)

ive got this forwadded email from a friend and her name is Connie Joseph, (thanks Fwen!)

Email that alert us to be careful about Handphone radiation!..

My cousin at first told me about this handphone/hape(indon) hazardous.and me just huahuahuaa..( mempersenda2kan nasihat cousinku terchenta si NangPu)dlm hati, ko ndak sekolah mana kau tau?..sombong dan riak tengah berleluasa di hati ketika itu..

Flashback

Flashback

Flashback..

Di satu malam di Tambisan, di dalam kelambu,bunyi2 pelik dari atas Bumbung rumah.Dalam Kelambu tu telah direserved oleh aku dan NangPu.

Kakak ning & Family pula di kelambu sebelah tengah membebel dengan anak bong
su lelakinya sebab kentut dalam kelambu.

Aku memecahkan kesunyian dengan memijit2 butang2 hape..Mau menyet (set) alarm untuk bangun subuh sok pagi.Selesai menSet alarm, tangan otomatik terus menapuk hape di bawah bantal.

"Munache, jangan nanti terbakar!" NangPu tiba2 bersuara.Aku ingat dia sudah tidur.Pandai dia berpura2 tidur ahh..

"Apa yang terbakar?" si chantiq manis berbicara.MySpace

"Bantal tu!"sambil menunjuk bantal di bawah kepalaku.

"Kenapa pula mau terbakar?" aku tiba2 pula panas.

"Kau taruh Talipunmu di bawah bantal, aku dengar ada orang simpan talipunnya di bawah bantal, ada orang kol dia , panaslah talipunnya, ndak kau terbakar bah bantalnya!"NangPu dengan mukanya yang innocent menjelaskan kepada aku yang cepat panas ni.

Tidak semena2 aku pun mengambil bantal yang aku pakai tadi.Angkat tinggi sampai atas, dan menerjahkan bantal itu ke atas muka NangPu yang innocent sebentar tadi.Panas ni Panas!MySpace

Aku pantang orang bagi aku cerita atau soalan yang kurang bernas atau kurang Logik.Mulalah aku mau membunuh tu.. sebelum si NangPu ni, entah berapa sudah Kutu Ating yang aku bunuh! Huh!MySpace

Hihi..maaf para pembaca, babak di atas tu adalah khayalanku saja..babak membunuh-nangpu-dengan-cara-melemaskan-dia-di-bawah-bantal-menekan-bantal-harus-kuat.

Aku rasa macam ndak(tidak) percaya jak kata2 sepupuku tu..betu
lkah?..Aku kira dia ni main2 jak ni.Cuba mengetest kepintaran ku.

"Nah! kaulah simpan!" aku ambik hape dari bawah bantalku dan simpan di bawah bantalnya pula.

Tidak semena-mena, si nangPu ni berdiri dari pembaringan, menendang hapeku tu jauh dari dalam kelambu!

Uinaa!..serius pula dia ni rupanya..

Tiada apa2 yang berlaku selepas itu pembaca..aku dengan sopan dan ayunya (Sekali lagi!--->MySpace terus mengambil semula hapeku.taruh dia jauh2 sikit dari bantal sambil menjeling si NangPu.

Matanya bersinar.. macam coba berkata "Kasih taruh jauh sikit bah dupang!"

Aku kan ada kuasa mendengar suara hati orang, jadi aku simpan hape di luar kelambu..

Baring elok2...

Baringg..MySpace

Sambil berfikir.. betulkah hape ni berbahaya sampai begitu sekali.Ternyata si NangPu ni ndak bergurau. Dia sayang aku.Mesti dia protect orang dia sayang.

Tidak semena2, ada forwaded email dari kawan.. jatuh dari atas bumbung rumah kayu berzink si NangPu..

Email itu....

WHERE DO YOU KEEP YOUR HAND PHONE NORMALLY?


At the rate at which we are going, we might have to LIVE life like in the Stone Age to survive all the ills of modern technology. Please read!


'LADIES BE CARE FULL'

This is a true and sad story of women, who was always having abortions.
When the fetus gets to be 2-3 months old she loses it. This happened several times over.

The couple went to check with many doctors and at last one of the doctors examined the dead baby and found that the baby's body cells kept dying as the baby was growing in the womb until he/she could not survive. This was because her uterus was affected by Hand phone Radiation.



The doctor told her she now has no chance to give birth to a healthy baby because the radiation has affected her uterus so that the major portion of the cells in her uterus have already died.



This happened because she has been keeping her hand phone in her working jacket so that the phone rested against just on the right spot of the uterus.. She had been wearing it like this for a few years.



Please beware of this and take note if you don't want what has happened to this woman to happen to you.


*********************************************


Dearest friends & family members,



Please do not ignore hand phone radiation which will damage our health or body organs.


Please put away your hand phone when ever you don't need it much.



Guys, Please do not keep your hand phone near to the kidney position and pants pocket as this will damage your genital area and affect your ability to father a baby.



Please do not keep your hand phone near to your new born baby to avoid radiation damage to the baby's brain cells.



Please do not let the baby or toddler play with the hand phone. This is because the small young baby or toddler is still very fragile and growing, so he/she is much more vulnerable to radiation damage.



Please remember not to sleep together with your hand phone or put it next to your bed.



Keep any other electronic goods (such as TV) which also give off radiation away from your bedroom to reduce risk as we have to sleep a few hours every day in our bedroom at night.

Further, do not imagine that if you switch off the TV there will be no radiation. Actually it is still around in your room.


It is not advisable to have even a small digital alarm clock close to your head while sleeping.





Take Care of yourself and your loved ones & please pass this on to your friends and family.




Ho Yun Kiong (Francis)




P/s: Maaf para pembaca, aku mula2 mau copy paste jak email ni, terangkan dari mana dapat sumber ( x bagus plagiat ) dan terus publish entry ni.Ndak sangka, berminta puji pula aku menaip panjang2.

Cerita pembukaku sebelum email forward di atas tu pun sebenarnya memang ada yang real dan ada yang ditokok tambah..

bak Kata John Hafiz 'Kamu dah besar, tau mana mau bezakan mana yang sebenar dan mana yang imaginasi" ..MySpace

Dan lagi satu, aku kurang pandai berbahasa Inggeris.Tapi ada hati juga mau menaip dalam Bahasa Inggeris. huuuhuahua... mau praktis bah! Jadi bilingual sudah blog ku ni...

Minta Maaf ya!

2 comments:

King said...

bah..

byk betul info kau ya...

menarik2..

UnaChenta said...

Wahh King datang ke blog hamba pacal yang hina ni!..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails