Sunday, January 18, 2009

Perbualan Post Juara Lagu !












FaizalTahir+MeetUncleHussein=FaizalHussein




Seperti yang Miss Dreamer dan Epal sangat-sangat maklum, di mana ada rancangan TV yang melibatkan Pertandingan, Anugerah etc, mama akan menanya bertubi-tubi-tubi keputusan acara dalam tv yang sedang berlangsung. ( Sampai mau menengok pun x konsentret.. but we still luv u so much Ma!..)


Jadi, malam ni, kami sekeluarga menonton Anugerah Juara Lagu ke 23. Hepi juga sebab tidak disangka-sangka Meet Uncle Hussein yang menang Yuhuuu!!...


Seperti biasa aku menjadi tukang jawab sulung kepada soalan bertubi-tubi-tubi-tubiiii mama. Sebab penolongku si Epal sudah mengabdi diri kepada kompeni Jaskoh!..


Di hujung-hujung acara, penat sudah aku jadi tukang jawab sebab konsentret main

‘Fashion War’ dalam Fesbuk.


Mama: Jadi siapa yang juara keseluruhan?

Bapa : Meet Uncle Hussein!

Mama: Jadi si Faizal Hussein tadi menang bahagian apa?

Bapa: Mana ada dia menang apa- apa?..

Mama: J***! Si Faizal Hussein tadi menang bahagian apa?..

Aku: Ahh?..( Belum sempat jawab bapa sudah potong )

Bapa: Faizal Hussein manada menang apa-apa?.. dia tu berlakon seja bah!!..


Teori aku : Mama mungkin keliru dengan FAIZAL Tahir dan Meet Uncle HUSSEIN..

13 comments:

epal said...

hahha mmg bua hahha..msh lagi mama mnanya soaln2 bertubi2 hahahahah

aku memahami nya hahahahahahaha

tapi mmg...hidup indie band hahahahah!!!!

lawak pula...msti mama mcm2 la mgomenkan hehhe

faizal husin lagi hahahha

rindunya aku ngn mama!! huhuhu

UnaChenta said...

Epal...

iya.. banyak komen.. ko memahami jgak kan..

Uiisehh rindu bah dia sama mama.

Kalau rindu dermakan duit topupmu kol mama...hihi..

epal said...

hahaha krdt pun tada ni lagi duit hahahaha pokai berabis gila uda kmi ni...huhuhu sdh2...

nnt ada duit ku kol la tapi gji hahaha lama lg hehehehe....

huhu sushnya kalu tada duit d tmpt urg ni huhuhu...pyh tul..

sbr2 ja la kmi sni heheh

aryn hazis said...

slm ziarah..cute la blog..heee
n lawak sungguh mama kamu ye

maDemoIseLLe rFa said...

una!

"Hepi juga sebab tidak disangka-sangka Meet Uncle Hussein yang menang Yuhuuu!!"
u skew MUH kew??? arrkk (~_*) tidak!!!
hehehe

mama una chomeyl! die skew wut advertisement time una concentret....
hik-hik-hik

UnaChenta said...

aryn hazis & rfa! :)

ni first time yang pertama ( Elly Iskandar statement)tgalkan komen kan?..huhu thanks beb!:)

Mama mmg begitu, Bapa pun apalagi suka menyakat tapi serius..hahaha

rFa,
xlah hardcore minta MUH, tapi mesti numb dan konsentret bila tgk dorg buat persembahan..ntahlah vokal MUH ni unik.... lagu pun ok.. rFa x minat MUH? :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

uhuhu..kelakar jgk mama una ni..biasala..nam lebih kurg..

UnaChenta said...

Ayong,

haha nama lebih kurang sama , itulah keliru..

Miss Dreamer said...

Cerita pasal mama ni.. masih ingat lagi waktu kita kecik? "Siapa di dalam tu? bapa mu ka? ahhh kasih mati..." .... Mama bertanya sambil menyuruh mematikan lampu suis. Tapi bila sekali dengar mcm ganas kan?

UnaChenta said...

miss dreamer..

hahaha..ya aku ingat tu.. sampai sekarang pun masih begitu..huahua

vidadarisakura said...

kompiden bah mama ko tuh
sama macam mama aku..hee

UnaChenta said...

vidadarisakura,

iya kah?..haha.. samalah kita huhu.. Tapi kalau sehari tiada mama kita ni..sunyi kan..sebab hari2 bikin kecoh! :)

fazadilla said...

faizal hussein masa zaman2 ni hensem bangat!! hehe..skarangggg...iiskk!!

Sunday, January 18, 2009

Perbualan Post Juara Lagu !












FaizalTahir+MeetUncleHussein=FaizalHussein




Seperti yang Miss Dreamer dan Epal sangat-sangat maklum, di mana ada rancangan TV yang melibatkan Pertandingan, Anugerah etc, mama akan menanya bertubi-tubi-tubi keputusan acara dalam tv yang sedang berlangsung. ( Sampai mau menengok pun x konsentret.. but we still luv u so much Ma!..)


Jadi, malam ni, kami sekeluarga menonton Anugerah Juara Lagu ke 23. Hepi juga sebab tidak disangka-sangka Meet Uncle Hussein yang menang Yuhuuu!!...


Seperti biasa aku menjadi tukang jawab sulung kepada soalan bertubi-tubi-tubi-tubiiii mama. Sebab penolongku si Epal sudah mengabdi diri kepada kompeni Jaskoh!..


Di hujung-hujung acara, penat sudah aku jadi tukang jawab sebab konsentret main

‘Fashion War’ dalam Fesbuk.


Mama: Jadi siapa yang juara keseluruhan?

Bapa : Meet Uncle Hussein!

Mama: Jadi si Faizal Hussein tadi menang bahagian apa?

Bapa: Mana ada dia menang apa- apa?..

Mama: J***! Si Faizal Hussein tadi menang bahagian apa?..

Aku: Ahh?..( Belum sempat jawab bapa sudah potong )

Bapa: Faizal Hussein manada menang apa-apa?.. dia tu berlakon seja bah!!..


Teori aku : Mama mungkin keliru dengan FAIZAL Tahir dan Meet Uncle HUSSEIN..

13 comments:

epal said...

hahha mmg bua hahha..msh lagi mama mnanya soaln2 bertubi2 hahahahah

aku memahami nya hahahahahahaha

tapi mmg...hidup indie band hahahahah!!!!

lawak pula...msti mama mcm2 la mgomenkan hehhe

faizal husin lagi hahahha

rindunya aku ngn mama!! huhuhu

UnaChenta said...

Epal...

iya.. banyak komen.. ko memahami jgak kan..

Uiisehh rindu bah dia sama mama.

Kalau rindu dermakan duit topupmu kol mama...hihi..

epal said...

hahaha krdt pun tada ni lagi duit hahahaha pokai berabis gila uda kmi ni...huhuhu sdh2...

nnt ada duit ku kol la tapi gji hahaha lama lg hehehehe....

huhu sushnya kalu tada duit d tmpt urg ni huhuhu...pyh tul..

sbr2 ja la kmi sni heheh

aryn hazis said...

slm ziarah..cute la blog..heee
n lawak sungguh mama kamu ye

maDemoIseLLe rFa said...

una!

"Hepi juga sebab tidak disangka-sangka Meet Uncle Hussein yang menang Yuhuuu!!"
u skew MUH kew??? arrkk (~_*) tidak!!!
hehehe

mama una chomeyl! die skew wut advertisement time una concentret....
hik-hik-hik

UnaChenta said...

aryn hazis & rfa! :)

ni first time yang pertama ( Elly Iskandar statement)tgalkan komen kan?..huhu thanks beb!:)

Mama mmg begitu, Bapa pun apalagi suka menyakat tapi serius..hahaha

rFa,
xlah hardcore minta MUH, tapi mesti numb dan konsentret bila tgk dorg buat persembahan..ntahlah vokal MUH ni unik.... lagu pun ok.. rFa x minat MUH? :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

uhuhu..kelakar jgk mama una ni..biasala..nam lebih kurg..

UnaChenta said...

Ayong,

haha nama lebih kurang sama , itulah keliru..

Miss Dreamer said...

Cerita pasal mama ni.. masih ingat lagi waktu kita kecik? "Siapa di dalam tu? bapa mu ka? ahhh kasih mati..." .... Mama bertanya sambil menyuruh mematikan lampu suis. Tapi bila sekali dengar mcm ganas kan?

UnaChenta said...

miss dreamer..

hahaha..ya aku ingat tu.. sampai sekarang pun masih begitu..huahua

vidadarisakura said...

kompiden bah mama ko tuh
sama macam mama aku..hee

UnaChenta said...

vidadarisakura,

iya kah?..haha.. samalah kita huhu.. Tapi kalau sehari tiada mama kita ni..sunyi kan..sebab hari2 bikin kecoh! :)

fazadilla said...

faizal hussein masa zaman2 ni hensem bangat!! hehe..skarangggg...iiskk!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails