Wednesday, January 7, 2009

Untuk Kawan - kawan Blogger :)


Untuk kawan2 Blog Una, kawan2 baru kebanyakannya. Baik2 semuanya.:)
Anggap pic kat atas tu ala2 award, nak copy pun boleh, xnak pun boleh, ikut suka k :)

Aku ( una suka pakai ganti diri `aku' kan..) nak luahkan rasa syukur dan gembira, sebab ada kawan2 yang baik seperti kamu.


Tadi.. tiba2 Una ada idea!..

Macam game lah pula..

Una ni addicted sangat2 dengan benda2 comel, jadi,, begini ceritanya..

Una akan listkan di bawah, nama kawan2 yang una maksudkan di atas tadi. List itu bukan ikut priority siapa yang una paling suka, less suka. Tidak! Semua suka sama rata.. adil lah ni kunun..huhu..

List itu, siapa yang terlintas di fikiran, dan di sebelah nama itu, akan una letakkan pic emoticon dari laman web ini. Emoticon itu juga Una akan letakkan mengikut urutan list emoticon dari laman web. Dan, emoticon di sebelah nama kawan2 itu, una bayangkan, mewakili apa yang sedang mereka buat sekarang! Boleh?..faham ke?..:)

Huh! payah juga menerangkan kan?... im so lousy bab2 menerangkan idea ni! ..

Okey, tengok sajalah..hahaha..


~ SolehahMyEm0.com ( Dapat surat dari siapa tu Leha?)

~ Izza The PinkertonMyEm0.com( Tengah goreng chicken wing ek? )

~ Tujuh Kaki DalamMyEm0.com( Behh.. seriusnya! Tgh baca Novel Ayat2 cinta kah Bro? )

~ AyongMyEm0.com( Tengah gembira apa tu ayong? :)

~ DellaMyEm0.com ( kesian.. mama aishah ngantuk ke? )

~ ReenaMyEm0.com( mama Reena tayang gigi!..sindrom ella dah sembuh ke? :)

~MatadoreMyEm0.com( eiy cutenya farha jelir lidah! mengulu2 ka? )

~PanjangMyEm0.com( Rock Kapak!! berkaraoke dgn mikroponnya yg hijau! )

~MazniMyEm0.com( uina Mazni, serius juga ko menggusuk belakang! :)

~ WardhatulumahMyEm0.com( garu! jangan tak garu! )

~ SinggatMyEm0.com ( Ko ndak bagitau akupun kau pandai terbang?! )

~ NrinaMyEm0.com( kesian nrina..ngantuk ye?.. )

~MrYus SmileMyEm0.com( bah! merajuk dgn siapa tu?..comelnya siap hentak2 kaki :)

~ aiynMyEm0.com( Comelnya ko berjalan aiyn, bustak juga tu mata?..hehe..jgn marah! Gurau! )

~Miss DreamerMyEm0.com

( ini bukan kawan, tapi lawan berebut puting time kecik2 dulu!, this is my loving sister yg garang, aku mau listkan jgak nama derang ni)

~ Epal pekerja Jusco!MyEm0.com( my lovely niece, banyak orang ingat dia ni anak mami :)
Kenapa kau epal?... pening dengan org putih, org jepun dan negro?..hehehehe..


P/s: entry ini membuktikan Unachenta xdak kerja!MyEm0.com





RePost...

Sebenarnya aku nak ubah semalam lagi, nak tambah sorang lagi Blogger yang di awal perblogan ku ni, aku terhibur dgn novel ciptaannya..

Tapi time sudah jam 12.30 malam .. dan aku sebenarnya bertenet di luar balkoni rumah, sebab dekat balkoni jaklah line tenet ni bagus..

Tiba2 bapaku bersuara..

" J****!.. masuklah kau dalam, jauh2 malam pun di luar..!"

"Ya nanti jap!"

" Nanti kau keteguran..

Mendengar jak ayat tu akupun kelam kabut menutup laptop, "Pak tunggu aku! kasih kawan dulu aku! "..

aku ni memang penakut..

Okey back to the story..

Blogger itu Nikita Mokujo.. idea dia menulis novel tu, macam ala2 imaginasi dalam novel buatanku juga. Tapi, aku x seberani dia mempublish novel ciptaan ke alam Blogosfera..

Dan aku pun nak main2 emoticon pasal dia ni-->MyEm0.com ( astaga cumilnya! whatever penguin ni buat.. comel saja!Mungkin si nikita ni pun comel mcm penguin ni heheh.. )



12 comments:

UnaChenta said...

Ayong!.aku letak nama ko dua kali!..hahaha..

izza the PINKERTON said...

AHAHAHAHAHA! esok baru nk goreng chicken wing for my MK, dear Una.


so sweeeeett this post :)

Tujuh Kaki Dalam said...

wah wah!

comel sungguh sifatmu ya una?

hi hi.

saya tengah belek buku hutang kot?

aha.

azam tahun ini ialah menghabiskan segala jenis buku yg sudah ku beli tapi belum baca.

ada yg sudah mencecah 3 tahun lebih tapi tak habis2 juga bacanya.

UnaChenta said...

izza,

goreng byk2 sikit! pos kat una hahaha!!..


TKD,

aiii bro.. samalah kita ni,buku2 tu baru aku belek2 jak, org lain yg habis baca dulu.

Ummu Solehah Muhammad said...

paling tak tahan lihat yg TKD n miss dreamer punya, tgolek2 aku gelak una. tnhx una. u make me always miss u!

UnaChenta said...

Solehah,

Miss u too! :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

Una aku x kisah..10 kali pun tak pa..chek x kesah langsong..una tq ya x lupakn ku..aku rs mcm dh lm knal kamu..even aku yg sbnrnyer br beberapa hr..mmmuah..cyg kamu..

UnaChenta said...

*blushing*

cyg kamu jgak!

Ayong ni mardhatillah jgak rupanya..

epal said...

hahahaha npa c singgat tu penguin nya gamuk!!!!??? hahaha ku paham tue heheh darren heheheheeh hahahahahah


tima kasih ngm la tu aku pening2 heheheheheh

UnaChenta said...

Epal,

betulkan?...

aku bleh jadi mak nujum kan?..kan?..

DeLLa said...

rajinnye dia tulih n3 yg siap ngan emoticon yg tomei2 & cute belaka...

UnaChenta said...

Della,

itu bukan rajin namanya..itu xda kerja hahaha...

Tapi comel kan emoticon ni semua!! geram tgknya...

Wednesday, January 7, 2009

Untuk Kawan - kawan Blogger :)


Untuk kawan2 Blog Una, kawan2 baru kebanyakannya. Baik2 semuanya.:)
Anggap pic kat atas tu ala2 award, nak copy pun boleh, xnak pun boleh, ikut suka k :)

Aku ( una suka pakai ganti diri `aku' kan..) nak luahkan rasa syukur dan gembira, sebab ada kawan2 yang baik seperti kamu.


Tadi.. tiba2 Una ada idea!..

Macam game lah pula..

Una ni addicted sangat2 dengan benda2 comel, jadi,, begini ceritanya..

Una akan listkan di bawah, nama kawan2 yang una maksudkan di atas tadi. List itu bukan ikut priority siapa yang una paling suka, less suka. Tidak! Semua suka sama rata.. adil lah ni kunun..huhu..

List itu, siapa yang terlintas di fikiran, dan di sebelah nama itu, akan una letakkan pic emoticon dari laman web ini. Emoticon itu juga Una akan letakkan mengikut urutan list emoticon dari laman web. Dan, emoticon di sebelah nama kawan2 itu, una bayangkan, mewakili apa yang sedang mereka buat sekarang! Boleh?..faham ke?..:)

Huh! payah juga menerangkan kan?... im so lousy bab2 menerangkan idea ni! ..

Okey, tengok sajalah..hahaha..


~ SolehahMyEm0.com ( Dapat surat dari siapa tu Leha?)

~ Izza The PinkertonMyEm0.com( Tengah goreng chicken wing ek? )

~ Tujuh Kaki DalamMyEm0.com( Behh.. seriusnya! Tgh baca Novel Ayat2 cinta kah Bro? )

~ AyongMyEm0.com( Tengah gembira apa tu ayong? :)

~ DellaMyEm0.com ( kesian.. mama aishah ngantuk ke? )

~ ReenaMyEm0.com( mama Reena tayang gigi!..sindrom ella dah sembuh ke? :)

~MatadoreMyEm0.com( eiy cutenya farha jelir lidah! mengulu2 ka? )

~PanjangMyEm0.com( Rock Kapak!! berkaraoke dgn mikroponnya yg hijau! )

~MazniMyEm0.com( uina Mazni, serius juga ko menggusuk belakang! :)

~ WardhatulumahMyEm0.com( garu! jangan tak garu! )

~ SinggatMyEm0.com ( Ko ndak bagitau akupun kau pandai terbang?! )

~ NrinaMyEm0.com( kesian nrina..ngantuk ye?.. )

~MrYus SmileMyEm0.com( bah! merajuk dgn siapa tu?..comelnya siap hentak2 kaki :)

~ aiynMyEm0.com( Comelnya ko berjalan aiyn, bustak juga tu mata?..hehe..jgn marah! Gurau! )

~Miss DreamerMyEm0.com

( ini bukan kawan, tapi lawan berebut puting time kecik2 dulu!, this is my loving sister yg garang, aku mau listkan jgak nama derang ni)

~ Epal pekerja Jusco!MyEm0.com( my lovely niece, banyak orang ingat dia ni anak mami :)
Kenapa kau epal?... pening dengan org putih, org jepun dan negro?..hehehehe..


P/s: entry ini membuktikan Unachenta xdak kerja!MyEm0.com





RePost...

Sebenarnya aku nak ubah semalam lagi, nak tambah sorang lagi Blogger yang di awal perblogan ku ni, aku terhibur dgn novel ciptaannya..

Tapi time sudah jam 12.30 malam .. dan aku sebenarnya bertenet di luar balkoni rumah, sebab dekat balkoni jaklah line tenet ni bagus..

Tiba2 bapaku bersuara..

" J****!.. masuklah kau dalam, jauh2 malam pun di luar..!"

"Ya nanti jap!"

" Nanti kau keteguran..

Mendengar jak ayat tu akupun kelam kabut menutup laptop, "Pak tunggu aku! kasih kawan dulu aku! "..

aku ni memang penakut..

Okey back to the story..

Blogger itu Nikita Mokujo.. idea dia menulis novel tu, macam ala2 imaginasi dalam novel buatanku juga. Tapi, aku x seberani dia mempublish novel ciptaan ke alam Blogosfera..

Dan aku pun nak main2 emoticon pasal dia ni-->MyEm0.com ( astaga cumilnya! whatever penguin ni buat.. comel saja!Mungkin si nikita ni pun comel mcm penguin ni heheh.. )



12 comments:

UnaChenta said...

Ayong!.aku letak nama ko dua kali!..hahaha..

izza the PINKERTON said...

AHAHAHAHAHA! esok baru nk goreng chicken wing for my MK, dear Una.


so sweeeeett this post :)

Tujuh Kaki Dalam said...

wah wah!

comel sungguh sifatmu ya una?

hi hi.

saya tengah belek buku hutang kot?

aha.

azam tahun ini ialah menghabiskan segala jenis buku yg sudah ku beli tapi belum baca.

ada yg sudah mencecah 3 tahun lebih tapi tak habis2 juga bacanya.

UnaChenta said...

izza,

goreng byk2 sikit! pos kat una hahaha!!..


TKD,

aiii bro.. samalah kita ni,buku2 tu baru aku belek2 jak, org lain yg habis baca dulu.

Ummu Solehah Muhammad said...

paling tak tahan lihat yg TKD n miss dreamer punya, tgolek2 aku gelak una. tnhx una. u make me always miss u!

UnaChenta said...

Solehah,

Miss u too! :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

Una aku x kisah..10 kali pun tak pa..chek x kesah langsong..una tq ya x lupakn ku..aku rs mcm dh lm knal kamu..even aku yg sbnrnyer br beberapa hr..mmmuah..cyg kamu..

UnaChenta said...

*blushing*

cyg kamu jgak!

Ayong ni mardhatillah jgak rupanya..

epal said...

hahahaha npa c singgat tu penguin nya gamuk!!!!??? hahaha ku paham tue heheh darren heheheheeh hahahahahah


tima kasih ngm la tu aku pening2 heheheheheh

UnaChenta said...

Epal,

betulkan?...

aku bleh jadi mak nujum kan?..kan?..

DeLLa said...

rajinnye dia tulih n3 yg siap ngan emoticon yg tomei2 & cute belaka...

UnaChenta said...

Della,

itu bukan rajin namanya..itu xda kerja hahaha...

Tapi comel kan emoticon ni semua!! geram tgknya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails