Saturday, January 3, 2009

Untuk mereka yang selalu `Ter'hilangkan USB.

Untuk mereka yang selalu terhilangkan benda2 kecil seperti Pendrive/usb( Solehah jangan terasa ahh hehehe ).. ini adalah imaginasi pereka, untuk memaksimumkan penggunaan harian dengan teknologi pendrive..muahaha..

Pic2 ini pun aku dapat dari email. Caption di sebelah tu adalah rekaan semata2 dari aku . Mari menjamu mata dan imaginasi..


Polis: Ini apa?
Budak bawa ini usb: Ini usb Tuan! ahh anu pendrive gitu..
Polis: Kau jangan mau membuyuk! Kau ingat aku ndak sekolah ka?..
ini Picagari!..Kau mau 'mendayung' ka?
Budak bawa ini usb : Siapalah pencipta usb ni!! argghhh..







Kawan dupang : Aku teda belt bah.. aku pinjam belt ko ya!..
Budak Bawa ini usb : Aku manada belt lagi,ni pun aku tengah pakai!
Kawan dupang : Tu! aku nampak belt putih di seluar jeansmu yg
tergantung tu!
Budak bawa ini usb : Haihh nasib baik ko kasih ingat! aku belum
kasih pindah lagi file dalam usb tu!
Kawan Dupang : Pelokek! kedekut!..kalau ndak mau kasih pinjam belt
tu, janganlah pura2 cerita benda lain!








Makcik2 : Anak, kalau makcik tegur jangan marah ya!
Budak bawa ini usb : Iya makcik apa dia?
Makcik2: makcik ndak kenal kau siapa, tapi makcik rasa kau kerja di
hospital sebagai doktor kan?..
Budak bawa ini usb: aahh..ndak makcik..(belum habis ckp kena potong)
Makcik2: Kalau iyapun doktor, janganlah dikasih tunjuk2 tu benda!
mau mengasih tau semua orang yang kau tu doktor!
Budak bawa ini usb: Bukan makcik ini pendrive!
Makcik2: Ohh pendrive ka namanya tu?..manalah makcik tau?..
makcik panggil benda tu alat mendengar jantung jak!






Pakcik2: Kurang ajar tu amoi kedai emas!!
Budak bawa ini usb: kenapa lagi ni pakcik?
Pakcik2: aku ni biasa mengadai cincin bah!..Design cincin baru ni
durang ndak terima kunun!
Budak bawa ini usb: cincin mana pakcik?
pakcik2 : ni! ( cincin dalam pic )







Budak bawa ini Usb : arrgghhhhh!!! dupang! siapa yang cuci
dan jemur pendrive ku ni??...
Mama yang rajin : mama yang cuci tu tali leher!..sebab hitam sudah
hilang sudah putihnya! hari2 mama nampak kau
bawa tapi malas kau mau cuci!!

Nota lutut: Dupang~ Bodoh dalam bahasa Suluk.

4 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

una, sebab besday aku dah dekatm sila bagi hadiah usb cincin tu ok. aku naaaaaaakkk! wlw aku tau tak dek. hahaaa. sungguh paling best idea posting kamu kali ni!

UnaChenta said...

Kalau memang ada cincin tu, akan aku hadiahkan khas untuk solehah!:)

Birthday kamu hampir dekat kan?..14 Januari..:)

。◕‿◕。 Az-Zahratul Hilwa said...

Salam..nice kesah!
naseb bek budak bwa usb tuh penyabor.. =)

UnaChenta said...

Az-Zahratul Hilwa,

tulah pasal..

Tapi kesah tu hanya imaginasi hahaha..:)

Terima Kasih datang blog una!:)

Saturday, January 3, 2009

Untuk mereka yang selalu `Ter'hilangkan USB.

Untuk mereka yang selalu terhilangkan benda2 kecil seperti Pendrive/usb( Solehah jangan terasa ahh hehehe ).. ini adalah imaginasi pereka, untuk memaksimumkan penggunaan harian dengan teknologi pendrive..muahaha..

Pic2 ini pun aku dapat dari email. Caption di sebelah tu adalah rekaan semata2 dari aku . Mari menjamu mata dan imaginasi..


Polis: Ini apa?
Budak bawa ini usb: Ini usb Tuan! ahh anu pendrive gitu..
Polis: Kau jangan mau membuyuk! Kau ingat aku ndak sekolah ka?..
ini Picagari!..Kau mau 'mendayung' ka?
Budak bawa ini usb : Siapalah pencipta usb ni!! argghhh..







Kawan dupang : Aku teda belt bah.. aku pinjam belt ko ya!..
Budak Bawa ini usb : Aku manada belt lagi,ni pun aku tengah pakai!
Kawan dupang : Tu! aku nampak belt putih di seluar jeansmu yg
tergantung tu!
Budak bawa ini usb : Haihh nasib baik ko kasih ingat! aku belum
kasih pindah lagi file dalam usb tu!
Kawan Dupang : Pelokek! kedekut!..kalau ndak mau kasih pinjam belt
tu, janganlah pura2 cerita benda lain!








Makcik2 : Anak, kalau makcik tegur jangan marah ya!
Budak bawa ini usb : Iya makcik apa dia?
Makcik2: makcik ndak kenal kau siapa, tapi makcik rasa kau kerja di
hospital sebagai doktor kan?..
Budak bawa ini usb: aahh..ndak makcik..(belum habis ckp kena potong)
Makcik2: Kalau iyapun doktor, janganlah dikasih tunjuk2 tu benda!
mau mengasih tau semua orang yang kau tu doktor!
Budak bawa ini usb: Bukan makcik ini pendrive!
Makcik2: Ohh pendrive ka namanya tu?..manalah makcik tau?..
makcik panggil benda tu alat mendengar jantung jak!






Pakcik2: Kurang ajar tu amoi kedai emas!!
Budak bawa ini usb: kenapa lagi ni pakcik?
Pakcik2: aku ni biasa mengadai cincin bah!..Design cincin baru ni
durang ndak terima kunun!
Budak bawa ini usb: cincin mana pakcik?
pakcik2 : ni! ( cincin dalam pic )







Budak bawa ini Usb : arrgghhhhh!!! dupang! siapa yang cuci
dan jemur pendrive ku ni??...
Mama yang rajin : mama yang cuci tu tali leher!..sebab hitam sudah
hilang sudah putihnya! hari2 mama nampak kau
bawa tapi malas kau mau cuci!!

Nota lutut: Dupang~ Bodoh dalam bahasa Suluk.

4 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

una, sebab besday aku dah dekatm sila bagi hadiah usb cincin tu ok. aku naaaaaaakkk! wlw aku tau tak dek. hahaaa. sungguh paling best idea posting kamu kali ni!

UnaChenta said...

Kalau memang ada cincin tu, akan aku hadiahkan khas untuk solehah!:)

Birthday kamu hampir dekat kan?..14 Januari..:)

。◕‿◕。 Az-Zahratul Hilwa said...

Salam..nice kesah!
naseb bek budak bwa usb tuh penyabor.. =)

UnaChenta said...

Az-Zahratul Hilwa,

tulah pasal..

Tapi kesah tu hanya imaginasi hahaha..:)

Terima Kasih datang blog una!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails